Sarasvatin hiekkaa

by Risto Isomäki | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by myrtillus of Pori, Satakunta Finland on 9/16/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by myrtillus from Pori, Satakunta Finland on Wednesday, September 16, 2015
Tammi, LOISTO-pokkari, 2006.

Huikea ekologinen jännitysromaani. Tämä visionäärinen teos jättitsunamien merkityksestä ihmiskunnan historiassa oli jo kustantajalla, kun hyökyaalto iski Aasian rannoille.

Kertomus sijoittuu lähitulevaisuuteen, Suomeen ja maailmalle, Grönlannin mannerjäätikölle ja Intian valtameren alueelle. Venäläinen tutkija Sergej yrittää yhdessä intialaisen tutkijayhteisön ja kollegansa Amritan kanssa selvittää Cambaynlahdesta meren alta löytyvän vajonneen kaupungin arvoitusta. Samaan aikaan suomalainen Kari Ahola yrittää toisaalla kehittää ratkaisua jäätiköiden sulamisongelmaan. Jäätiköitä tutkii myös Gönlannissa tukikohtaansa pitävä tutkimusyksikkö ja filippiiniläissyntyinen erakko Susan Chang. Yllättävällä tavalla nämä kaksi tutkimuslinjaa tangeeraavat toisiaan, ja tutkijat ymmärtävät, että jäätiköt ovat vaarassa sulaa, minkä seurauksena maapalloa uhkaa kaiken tuhoava tsunamikatastrofi ja vedenpaisumus. Alkaa löytyä vastauksia myös vuosituhansia sitten asetettuihin kysymyksiin.

Tämän romaanin poikkeuksellinen imu ei perustu juoneen vaan asiantuntemukseen. Kirjan sankareita ovat tutkijat, joiden tutkimuspolkujen seuraaminen luo teokseen sen jännitysmomentit. Lukijalle avautuu laajoja näkymiä maapallon historiaan, luonnonilmiöiden taustoihin, sivilisaation syntyyn ja kehitykseen, avaruuden rakenteeseen, Atlantiksen arvoitukseen. Vaikuttavimmillaan Isomäki on kertoessaan napajäätiköstä: lumen, jään, ilman ja veden arvaamattomuudesta, niiden liikkeistä ja muodoista. Hän pitää lukijan pihdeissään, sillä hänellä jos jollain on paitsi lumen myös veden taju.Kirja on ollut hyllyssäni jo pitkään ja jostain syystä en vain ole siihen tarttunut. Onneksi vihdoin aloin sitä lukea. Kirja antoi paljon ajateltavaa. Melko hidastempoisen alun jälkeen tapahtumat vain kehittyivät vyöryen kohti järkyttävää loppua. Kirja ei ole juonellisesti mikään huippu, mutta sanomaltaan ja tiedoiltaan kyllä. Kannatti lukea, ja kannattaisi lukea vielä uudestaankin.

Journal Entry 2 by myrtillus at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 12, 2019

Released 1 yr ago (4/13/2019 UTC) at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vien kirjan Sastamalan kevätmiittiin. :)

Journal Entry 3 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Saturday, April 13, 2019
Kiitoksia. Minä tosiaan en tätäkään ollut lukenut. Eli luentaan.

Journal Entry 4 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Friday, May 15, 2020
Nii-in. Eli ehkä kantsis miettiä, sitä kasvihuoneilmiötäkin joskus.

Tyyliin ei minulle mitään tapahdu, että nehän ne vaan kärsii, jotka siinä rannikolla asuu on mielestäni aika tylsä ajatus. Ja siinä ei oikeesti osata ajatella, että johonkinhan niitten ihmisten on siitä rannikolta tosiaan lähdettävä, jos meinaavat selvitä. Että silleen.

Jostain syystä en tykännyt kirjan henkilöistä, mutta itse aihe oli tosi kiinnostava ja olipa hyvä, että tuli luettua. Toki näinä aikoina tällaiset kirjat voi olla aika masentavaa luettavaa, mutta tässä kuitenkin vähän eri aihe mitä nyt on tämä koronavirus niin pystyi silleen lukemaan ilman suurta ahdistusta.

Journal Entry 5 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Monday, May 25, 2020

Released 1 mo ago (5/22/2020 UTC) at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Matkalla pohjoiseen.

Journal Entry 6 by Tmarju at Rovaniemi, Lappi / Lappland Finland on Wednesday, May 27, 2020
Kiitos hep -kirjasta.
Minä olen tämän lukenut vuonna 2010 tai 2011. Teki jo silloin vaikutuksen ja voin kuvitella, että nyt tämä on entistä ajankohtaisempi.
Kiitos!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.