Hölynpölynimuri

by Vesa Heikkinen, Tuure Hurme | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789511236078 Global Overview for this book
Registered by Tarna of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/22/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, August 22, 2015
Nidotun laitoksen ensimmäinen painos. Teos ilmestyi ensimmäisen kerran Otavan julkaisemana 2008. Seven-pokkarit. Helsinki : Otava 2008/2009. Nidottu, 239 sivua.
Graafinen suunnittelu: Piia Aho.

Luulin tämän kirja seisseen hyllyssäni lukemattomana aina hankinnastaan eli vuodesta 2009 asti. Vaan eipä ihan niin olekaan; merkeistä ja merkinnöistä päätellen olen ainakin aloittanut lukemista, mutta kirja on jostain syystä jäänyt silloin kesken. Pitäisi varmaan aloittaa taas alusta. Toivottavasti teksti ei ole pahasti vanhentunut.

Takakansi:
Riemastuttavin esimerkein varustettu teos antaa välineet tunnistaa ja siivota kielellistä humpuukia.
Hölynpölynimurissa ruoditaan terävällä ja humoristisella otteella jokapäiväistä kielenkäyttöämme sekä politiikan, joukkotiedotuksen, mainonnan ja erikoisalojen tekstejä, joissa kieltä käytetään sumeasti, järjettömästi tai epädemokraattisesti.
Kirja antaa päteviä eväitä erilaisten viestien avaamiseen ja niiden tulkitsemiseen. Kieli ei ole pelkästään informaation siirtämisen tai ajattelun väline, se on ennen kaikkea ihmisten välistä kanssakäymistä, vuorovaikutusta ja — valtaa.
”Vaikka tämä kirja on suorastaan hulvaton, hauska ja ilkikurinen, on se myös tiukka analyysi siitä, miten meitä kielellisesti ja kirjoittamalla huijataan.” — Satakunnan Kansa
”Lennokkaasti ja hauskasti kirjoitettu Hölynpölynimuri kannustaa tavallista ihmistä kehittämään ja laajentamaan kielitietoisuuttaan.” — Parnasso


Tekijöistä:
Vesa Heikkinen (s. 1963) on filosofian tohtori ja suomen kielen dosentti, joka on tutkinut muun muassa lehtikieltä, politiikan kieltä ja virkakieltä. Hän on työskennellyt tutkijana, toimittajana ja opettajana sekä tietokirjailijana.
Tuure Hurme (s. 1979) on suomen kielen maisteri ja tekstuaalinen sekatyöläinen. Hän on toiminut muun muassa toimittajana ja tutkimusassistenttina.

Vesa Heikkinen & Tuure Hurme – Hölynpölynimuri Savon Sanomissa 12.3.08

Vesa Heikkinen Kotimaisten kielten keskuksessa
Tuure Hurme verkkopalvelun toimituspäälliköksi Kirkossa ja kaupungissa 15.12.14
Lisäys 1.2.17: Olen lukenut kirjaa pätkittäin ja niin kauan, että lopulta vallan unohdin journaloida sen ennen vapautusta. Eikä minulla kovin paljon sanottavaa olekaan. Kirja on tärkeä ja aihe erinomaisen kiinnostava, mutta joiltakin osin teksti tuntuu jo valitettavan vanhentuneelta. Kirjoittajien vika se ei suinkaan ole. Maailma on vain liikkunut yhä hullumpaan suuntaan ja päästänyt populistisen retoriikan tyhjänpuhujia mitä vaikutusvaltaisimmille palleille niin meillä kuin muuallakin. Se eräänkin suurvallan viimeisin presidentinvalinta — itse pressasta neuvonantajineen puhumattakaan — on jo suorastaan pelottavaa. Enää ei hirveästi naurata, ei.
Tärkein kirjan anti minusta on sen muistuttamisessa, että itse kunkin on syytä miettiä myös, mitä uutisissa yms. jätetään sanomatta. Usein se on paljon tärkeämpää kuin se mitä sanotaan.
Tärkeä kirja, ja juuri siksi halusin laittaa sen kiertoon, vaikka olisin voinutkin pitää sen pysyväiskokoelmassani yhden sortin käsikirjana. Toivottavasti siitä on hyötyä seuraavalle lukijalle, kuka hän sitten onkaan.

Journal Entry 2 by Tarna at Hämeenpuisto in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 31, 2017

Released 2 yrs ago (1/31/2017 UTC) at Hämeenpuisto in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Graniittipallon reunuksella.

LÖYTÄJÄLLE:

Kiitos, että nappasit tämän kirjan mukaasi ja tulit vielä vilkaisemaan sen matkapäiväkirjaa!
Tieto siitä, että kirja on hyvissä käsissä, on minulle tärkeä. Siksi pyydän sinua kertomaan, että se on sinulla. Toivon myös, että luettuasi kirjan poikkeat täällä uudestaan ja kirjoitat mietteitäsi lukemastasi. Sinun mielipiteesi kiinnostaa minua. :) Samalla voit myös kertoa mahdollisista jatkosuunnitelmistasi kirjan varalle.

Jää ihmeessä vielä hetkeksi ja tutustu BookCrossingiin. Sivustolla on useita kielivaihtoehtoja, mm. suomi. Kielen voit vaihtaa vihreässä yläpalkissa keltaisen Go-nappulan oikealla puolella olevan pudotusvalikon avulla.
Jos olet kiinnostunut BookCrossingista, ja haluaisit tutustua siihen suomen kielellä, kurkkaapa myös näiden linkkien taakse:
* suomenkielinen keskustelufoorumi http://www.bookcrossing.com/forum/30
* suomalainen Wikipedia-artikkeli BookCrossingista osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing
Jos harrastuksemme kiinnostaa sinua, liity toki jäseneksi. Olet tervetullut mukaan joukkoomme nyt tai myöhemmin.

LUKUILOA!!!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.