Käsi jota kerran pitelin

by Maggie O'Farrell | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789515234421 Global Overview for this book
Registered by wingTarnawing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/15/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTarnawing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, August 15, 2015
Englanninkielinen alkuteos The hand that first held mine (2010). Suomentanut Maija Kauhanen. Teos ilmestyi ensimmäisen kerran Schildts & Söderströmsin julkaisemana 2013. Atschi!pokkari. Helsinki : Schildts & Söderströms 2013/2014. Nidottu, 391 sivua.

2010 Costa Book Award (Novel)

Takakansi:
Maa polttaa Lexie Sinclairin jalkojen alla: maalaiskaupungin ilma on tympeän ohutta, ja hän odottaa elämän alkavan. Kun hienostunut Innes Kent tupsahtaa kuin tyhjästä Lexien kotikadulle, odottaminen on ohi. 1950-luvun boheemissa Lontoossa Lexie luo uuden elämän Innes rinnallaan.
Nykyajassa Ted ja Elina eivät olekaan enää kaksin. Heitä on nyt kolme, eikä mikään ole kuin ennen. Vastasyntyneen vauvan vanhemmuus on vienyt Elinalta kyvyn tehdä taidetta ja saa Tedin elämään uudelleen lapsuuttaan, josta on vain kiusallisen hataria muistikuvia. Vastauksia löytääkseen hänen on uskallettava kaivautua syvemmälle menneeseen.
Paljastuu kahden naisen muotokuva: heitä erottaa viisi vuosikymmentä ja yhdistää vankka tahto elää elämää, joka ei sovi muottiin.
Maggie O’Farrellin riipaiseva ja elämää suurempi romaani jättää haukkomaan henkeä. Se palkittiin Costa-kirjallisuuspalkinnolla parhaasta kaunokirjallisesta teoksesta vuonna 2010.
”Haikea tarina rakkaudesta, kuolemasta ja katkeruudesta.”
ILTA-SANOMAT
MAGGIE O'FARREL (s. 1972) syntyi Pohjois-Irlannissa, varttui Walesissa ja Skotlannissa ja asuu nykyään perheineen Edinburghissa. Kriitikoiden ylistämä ja uskollisen lukijakunnan seuraama O'Farrell on kirjoittanut yhteensä kuusi romaania, joista Käsi jota kerran pitelin on hänen ensimäinen suomennettu teoksensa.


Maggie O’Farrell Kustantamo S & S:n sivuilla
Maggie O’Farrell – Kynä kieltä notkeampi Kotiliedessä 16/14
Maggie O'Farrell Homepage
Käsi jota kerran pitelin Kustantamo S & S:n sivuilla
Maggie O’Farrell: Käsi jota kerran pitelin Kirjavinkeissä
Maggie O'Farrellin romaani kertoo siitä, miten syvästi lapsuus muovaa aikuisuutta, kirja-arvio Me Naisissa
Kirja oli tämänsyksyisessä Palkintokaapissa (VPK VI), ja sieltä sen poimi Chania. Nyt se on siis varattu hänelle.

Journal Entry 2 by wingTarnawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 02, 2019
Schildts & Söderströms julkaisee kummallakin kotimaisella kiintoisaa kirjallisuutta, se on syytä todeta heti ensimmäiseksi. Niinpä mielenkiintoni on pysynyt yllä, vaikka onkin saanut odotella hyllyssäni lukuvuoroaan jo lähemmäs neljä vuotta. Ja varmaan samasta syystä odotukseni olivat aika korkealla.
O'Farrell kirjoittaa sujuvasti luettavaa tekstiä ja on vallan taitava tarinankertoja. Siltikään en ihan hirveästi innostunut kirjaa lukiessani. Lexien 50-luvulta alkava tarina tosin kiinnosti ensihetkistä alkaen, nykyhetkeen sijoittuvat Elinaa ja Tediä koskevat osat taas eivät. Onneksi tilanne parani kertomuksen edetessä. Hiukan minua myös nyppi kaikkitietävän kertojan vihjailu tulevista tapahtumista, mutta ei se sentään ärsyttää alkanut. Enemmän harmitti se, että kertomuksen ydintä (jutun juonta, punaista lankaa, miksi sitä itse kukin haluaakaan kutsua) varjellaan kuin suurtakin salaisuutta – ja kuitenkin ratkaisu oli ilmeinen jo aika aikaisin. (Sen näkeminen ehkä saikin minut kiinnostumaan nykyhetken tapahtumista ja tuntemuksista.)
Kaiken kaikkiaan kyllä pidin tästä kirjasta, ja mielelläni lukisin O'Farrellia joskus lisääkin.

Journal Entry 3 by wingTarnawing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, February 13, 2019

Released 1 mo ago (2/13/2019 UTC) at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivottavasti kohtuuttoman paljon myöhässäkin oleva Palkintokaappi-kirja jaksaa edelleen kiinnostaa. Kiitos kun valitsit sen, Chania. Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 4 by Chania at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Friday, February 15, 2019
Kiitos, luin viime vuonna yhden Maggie O'Farrelli kirjan, ja pidin siitä kovasti. Odotan siis tätä innolla, pidän tämäntyyppisistä(kin) kirjoista.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.