Monddood

by Doris Glück | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9045850427 Global Overview for this book
Registered by Ikkes of Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on 7/25/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Ikkes from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Saturday, July 25, 2015
Dit is het autobiografische verhaal van een jonge vrouw die trouwde met een Egyptenaar - een man die vandaag de dag door de Europese geheime diensten als een van de gevaarlijkste Al Quaida-terroristen wordt beschouwd.

Het is liefde op het eerste gezicht wanneer de jonge Doris G. in 1988 Omar, een knappe Egyptenaar, ontmoet. Ze wonen enkele jaren, gelukkig getrouwd, in Duitsland tot de burgeroorlog in Bosnië uitbreekt en het echtpaar daarheen vertrekt - om namens een hulporganisatie de Bosniërs te helpen, zo wordt Doris door haar echtgenoot verteld. En ze gelooft hem.

Maar haar man is veranderd, voor hem telt nog slechts één ding: de islam. Hij dringt haar de sharia op. Vanaf nu gaat zij zwaar gesluierd over straat, wordt dagenlang in huis opgesloten en haar wil wordt door mishandeling gebroken. Te laat ziet ze in dat ze haar leven deelt met een moslimterrorist en dat de hulporganisatie slechts een dekmantel is.

Uiteindelijk vindt ze de kracht zich van deze man los te weken maar de prijs die ze betaalt is hoog: ze woont nu, ergens in Duitsland, onder een andere identiteit en maakt deel uit van een getuigenbeschermingsprogramma. Contact met haar familie en vrienden is onmogelijk.

Monddood is een schokkend verhaal. Het toont aan hoe sommige westerse moskeeën mensen en middelen werven voor Al Quaida en hoe geheime diensten lange tijd hun ogen sloten voor wat er vlak onder hun neus gebeurde.

Omar werd enkele jaren geleden in Tunesië opgepakt en vervolgens uitgeleverd aan Duitsland. Hij werd vanwege gebrek aan bewijs vrijgelaten en woont nu weer in Duitsland.

Journal Entry 2 by Ikkes at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Saturday, July 25, 2015

Released 3 yrs ago (7/27/2015 UTC) at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

In de hal van een seniorenflat in Amsterdam Noord.

Veel leesplezier!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.