I mørket er alle ulver grå

by Gunnar Staalesen | Mystery & Thrillers |
ISBN: 8205416575 Global Overview for this book
Registered by wingsota48wing of Hokksund, Buskerud fylke Norway on 7/1/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingsota48wing from Hokksund, Buskerud fylke Norway on Wednesday, July 01, 2015
"En bok om Varg Veum, en bergensk variant av den hardkokte privatdetektiven: fattig, desillusjonert, men med et hjerte av gull - og en flaske akevitt til vern mot ensomheten.

En morder og angiver fra krigens dager, med tilnavnet Rottregiften. Identitet ukjent ....
En eksplosjonsartet brann på en malingfabrikk i 50-årene, med femten omkomne. Men ingen å trekke til ansvar: Den pensjonerte politimannen og gamle motstandskjemperen Hjalmar Nymark aner en sammenheng og kanskje også forbindelseslinjer til et tidligere mord.

En dag kommer han i snakk med Varg Veum på stamkafeen sin. Dermed er grunnlaget lagt for et nytt kriminaldrama, der Varg Veum må bruke all sin skarpsindighet for å finne frem til løsningen."

Boken er gitt til BookCrossing av en bekjent.

NB! Annet omslagsbilde.

Journal Entry 2 by wingsota48wing at OsloS-OBCZ in Oslo Sentrum, Oslo fylke Norway on Wednesday, July 08, 2015

Released 3 yrs ago (7/8/2015 UTC) at OsloS-OBCZ in Oslo Sentrum, Oslo fylke Norway

WILD RELEASE NOTES:

Slipper denne boken på BC-møtet i ettermiddag. Setter den i hylla etter møtet dersom ingen har tatt den med seg.

Journal Entry 3 by Askeladda at Skien, Telemark fylke Norway on Tuesday, August 09, 2016
Tok med denne boka fra Oslo OBCZ som reiselektyre. Husker at jeg en gang fulgte med denne fortellingen i radioteaterversjonen og tok opp hver episode på kassett. Dessverre har jeg ikke lenger noen kassettspiller som virker, men husker det som en god krim, så nå er jeg spent på om jeg husker løsningen før boka er utlest.


Journal Entry 4 by Askeladda at Skien, Telemark fylke Norway on Friday, August 12, 2016
Denne boka var fort lest, ja! Jeg husket elementer fra radio teateret, at det hadde noe med en brann i et fabrikklokale å gjøre og at det var en uteligger som ble kontaktet mot slutten av historien som hadde en vesentlig informasjon å komme med. Og slik var det. Og selv om jeg husket litt mer underveis i lesningen, husket jeg likevel ikke nok til å komme på hele slutten.

Synes dette var en av de bedre krimbøkene til Staalesen. Herlige skildringer av Bergen by og flere enkeltformuleringer som var til å glede seg over. Bokas handling er fra 1981, og den er skrevet omtrent samme år, husker at Staalesen var opptatt av nettopp det, at boka skulle ha handling lagt til samme år den ble skrevet. Det er nå, 34 år etter, med på å gi boka en tidsriktig koloritt som gjør den særlig morsom å lese så mange år etter. Når han beskriver klær og hårsveis er det lett å se for seg og huske hvordan vi gikk kledd dengang. Tenkte ikke over det når jeg leste bøkene hans etterhvert som de kom ut den gang, men nå, så lenge etterpå ble det veldig tydelig for meg. Ga en ekstra dimensjon til lesingen- som ikke var fremtredende den gang.

Så alt i alt likte jeg boka enda bedre enn jeg hadde trodd! Takk for at du delte den, sota48! Nå er den klar for nye lesere :)

For å ikke skremme vekk noen: Selv om boka har en hardkokt detektiv er det lite voldsskildringer og ekkelheter i boka. Hardkoktheten ligger mer i den lett desillusjonerte undertonen, det tomme kontoret med en flaske akevitt i skuffen. Så la det ikke avskrekke dere fra å lese et tidsbilde fra Bergen i 1981.


Journal Entry 5 by Askeladda at Skien, Telemark fylke Norway on Saturday, February 18, 2017
Tilgjengelig

Journal Entry 6 by Askeladda at Skien, Telemark fylke Norway on Tuesday, July 18, 2017
På tide å la reise videre!

Journal Entry 7 by Askeladda at Sentrum in Seljord, Telemark fylke Norway on Tuesday, July 18, 2017

Released 1 yr ago (7/22/2017 UTC) at Sentrum in Seljord, Telemark fylke Norway

WILD RELEASE NOTES:

Settes fri på cafeen i Kunstlåven. Boka deltar i utfordringen med å sette fri bøker med tittel som begynner på I, i løpet av juli. Les mer om utfordringen på det skandinaviske Bookcrossing forumet.

Til deg som finner boka sier jeg: velkommen til bookcrossing!
Takk for at du tok vare på boka!

Skriv gjerne en kommentar JE (journal entry) så vet vi at boka er trygt hos deg. Jeg blir glad om du vil skrive hvor du fant boken. Senere kan du skrive hva du synes om boken når du har lest den.

Slipp den gjerne fri igjen, eller gi den til en venn. Da kan du også skrive hvordan du lar boken reise videre, slik at vi kan følge den på reisen. På det skandinaviske forumet deler vi gleden over bøkenes vandring i verden.

Du kan være anonym om du vil. Eller du kan bli medlem (join). Det er gratis. Din e -post adresse blir ikke oppgitt eller videreformidlet til noen. Du får ikke spam. Som medlem kan du følge boka videre reiserute. Du må gjerne referere til meg, Askeladda, som den som gjorde deg kjent med BC.

Under fanen 'Samfunn' vil du finne bokinteresserte mennesker fra mange land. Det er skandinaviske og internasjonale forum hvor du kan delta i bokpraten. Bookcrossere er generøse, vennlige mennesker, bare prøv!

Håper du vil like boka du har funnet!
Les den, skriv et lite bokslipp notat og la boka reise videre!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.