Kiinalaiset kellomurhat (in Finnish)

by Robert van Gulik | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnneliswing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 6/23/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, June 23, 2015
Alkuteos: The Chinese Bell Murders (1958)
Suomennos: Kersti Juva ja Kristiina Rikman (1972)
SaPo 133
274 sivua

"Tuomari Dee, yksi Tang-dynastian aikaisen keisarillisen Kiinan maineikkaimmista rikosten tutkijoista, saapuu perheensä ja omalaatuisten apulaistensa kanssa uuteen virkapaikkaansa. Tuomari voisi nyt ryhtyä viettämään leppoisaa elämää arvostetussa asemassaan; rauhallisen ja vauraan Pooyangin kaupungin oikeusistuimessa on meneillään vain yksi rikostapaus, teurastajan tyttären himomurha, ja syyllinenkin on löydetty. Mutta Dee huomaa pian ettei kaikki ole kaupungissa kohdallaan. Teurastajan tyttären murhasta on syytettynä väärä mies, kaupungin upean buddhalaisen temppelin rikkauksien taakse kätkeytyy likainen salaisuus, ja muuan iäkäs vapiseva nainen sopertaa merkillisiä asioita. Tuomari Deen nerokkaat tutkimusmetodit eivät miellytä kaikkia. Hänen aviovaimonsakin loukkaantuu syvästi kun tuomari tuo kotiinsa asumaan kaksi katunaista ja käskee kohdella heitä hyvin."
---

Robert van Gulik (1910-1967) oli hollantilainen diplomaatti, itämaiden tuntija ja kirjailija. Hänen isänsä palveli Hollannin armeijassa ja oli sijoitettuna Indonesiaan. Lapsuutensa Robert viettikin Jakartassa. Jo siellä hän oppi mandariinin kiinaa ja muitakin kieliä. Päätettyään opiskelunsa Leydenin yliopistossa hän siirtyi Hollannin ulkoasiainhallinnon palvelukseen vuonna 1935, asemapaikkoinaan mm. Kiina ja Japani. Toisen maailmansodan aikana hän oli Hollannin lähetystössä Kiinassa, Chongqingissa. Siellä hän meni naimisiin keisarillisen mandariinin tyttären, Shui Shifangin kanssa. Heille syntyi neljä lasta.


Journal Entry 2 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, November 23, 2020
Piristävän erilaisia kirjoja ovat nämä Tuomari Deestä kertovat tarinat. Näissä ovat kuvat paikallaan, vaikka yleensä en pidä kuvituskuvista muualla kuin lastenkirjoissa. Tekijän kuvitus on huippu!
Kuinkas sattuikaan, Tuomari ja vieraansa nauttivat aamiaisella riisilientä ja etikkavihanneksia. Muutama vuosi sitten asuimme viikon Brysselissä kiinalaisessa hotellissa. Loppuviikosta hotelliin saapui kiinalaisryhmä ja aamiaiseen lisättiin eksotiikkaa. Kurkistin kattilaan ja näin veteen keitettyä laihaa riisivelliä. Sellaista keitimme kotona aina koiralle, kun sillä oli ripuli. Vieraat ottivat kuppiin riisilientä ja lisäsivät puikoilla pienistä kipoista muutaman vihannespalan. Ne näyttivät kuivilta, mutta olivat kai sitten etikkaisia. Kiinalainen aamiainen näyttää sisältävän yhä samoja aineksia kuin satoja ellei peräti toistatuhatta vuotta sitten.

Helmet-haaste 21 - Ensimmäinen lause kuuluu:
Tuomarin tulee olla kansalle kuin isä ja äiti, vaalia hyvyyttä ja lainkuuliaisuutta, auttaa sairaita ja vanhoja.

Released 3 yrs ago (12/16/2020 UTC) at -- Kampin terminaalin kierrätyshylly in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja pääsi kirjojen kierrätyshyllyyn.

Oikein mukavia lukuhetkiä!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.