Mun on pakko

by Sara Saarela | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789516069558 Global Overview for this book
Registered by lii5a of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 5/26/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by lii5a from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, May 26, 2015
Aikamedia 2011. Kovakantinen, 152 sivua.


Takakansiteksti:
"Kukaan ei tiedä. Liisi on varma siitä, kunnes hänen paras kaverinsa Sussu saa selville hänen salaisuutensa ja uhkaa paljastaa sen. Liisi arvaa, etteivät hänen pastori-isänsä ja sairaanhoitaja-äitinsä, eivät edes ystävät seurakunnassa, voi ymmärtää, ettei hänellä ole mitään ongelmaa: hän vain haluaa näyttää hyvältä! Ja silloin on pakko olla syömättä, pakko polttaa rasvaa... Pakko, kunnes tilanne riistäytyy käsistä.

Sara Saarela käsittelee esikoisromaanissaan ajankohtaista aihetta, nuoren syömishäiriötä, uskottavasti ja taitavasti."

Celian poistokirja. Celian kirjastokirjojen pelastusoperaatiosta voi lukea täältä.
Duffeli oli poiminut talteen minulle tämän toivelistallani olleen kirjan.

Journal Entry 2 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, June 26, 2016
Tämän kirjan toisen kiertävän kappaleen journaleissa on kiinnostavia kommentteja. http://www.bookcrossing.com/journal/10372578/

Kirja on helluntailiikkeen Aikakirjan kustantama, joten ei ole yllättävää, että kirjassa uskonnolla on vähintään yhtä suuri osa kuin syömishäiriölläkin. Positiivista oli, että uskoa ja rukousta ei tarjottu nopeaksi, kaiken hetkessä muuttavaksi ratkaisuksi, kuten monissa uskonnollisissa kirjoissa. Selkeästi uskonnollinen tämä kirja joka tapauksessa on - ja tuo kyllä uskon sikäli oikeassa valossa, että se ei ole automaattinen vastaus kaikkeen. Jäin kyllä miettimään, oliko usko ja Jumala Liisille "elämän kantava voima", joksi uskoa usein kuvataan - vai oliko sekin yksi vaatimus muiden joukossa.

Itse jäin miettimään, mistä ihmiselle syntyy tuollainen pakottava tarve olla paras kaikessa: pitää olla kymppi jokaisessa aineessa, kuviksen ysi muuten kymppejä täynnä olevassa todistuksessa on pettymys. Pitää olla laihempi kuin kaikki muut. Liikuntatunnin lämmittelyjuoksussa ärsyttää, kun toinen tuntuu kilpailevan, mutta itse on päästävä hänenkin ohitseen, kun on oltava ensimmäinen. Raamattua pitää lukea tietty määrä päivässä ja rukoukseen käytetty aikakin mitataan. Useassa kohdassa tulee esiin halu olla kaikkien suosiossa. Kirja ei oikein anna minkäänlaista selitystä siihen, mistä nämä ajatukset ovat Liisin mieleen tulleet - mikä on aiheuttanut tarpeen olla paras. Yksi Liisin lapsuudenmuisto antaa ehkä pientä vinkkiä? Yleisemmin kuin vain Liisin kohdalla mietin, paljonko kyse on ihmisen luonteesta, paljonko vaikuttaa kasvatus - samaa toki voi miettiä monien muidenkin ihmisen ajatusten ja ominaisuuksien suhteen.

Monet Liisin ajatukset ovat varmasti aivan realistisia ja uskottavia. Hyvänä näen senkin, että kirjalla ei ole mitään suoraa happy endiä, vaan loppu jää tavallaan avoimeksi, mutta silti toiveikkaaksi.


Journal Entry 3 by lii5a at Wishlist surprise!, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Wednesday, June 29, 2016

Released 2 yrs ago (6/30/2016 UTC) at Wishlist surprise!, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Pudotan kirjan postilaatikkoon työmatkalla. Kirja lähtee Piikulle, jonka toivelistalla kirja on - tosin tämä ei ole yllätys, kuten vapautusilmoituksessa lukee, koska kysyin etukäteen, onko kirja vielä toiveissa, kun on ollut listalla kauan.
Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 4 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, July 04, 2016
Kirja tuli turvallisesti perille, kiitos lii5a!!!

Journal Entry 5 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, January 17, 2017
Ihan uskottavalta tuntuva kirja syömishäiriöstä, tosin tuo uskonnollinen puoli hiukan häiritsi meikäläistä mihinkään seurakuntaan kuulumatonta. Hyvä viesti oli se että myös (vai etenkin?) nk. "hyvän" perheen lapsi voi sairastua syömishäiriöön.

Journal Entry 6 by justiina_81 at Tuusula, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, May 07, 2017
Kiitos kirjasta, vaikuttaa mielenkiintoiselle.

Journal Entry 7 by justiina_81 at Tuusula, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, July 28, 2017
Oli kyllä ihan mielenkiintoinen kirja syömishäiriöstä ja sen vaikutuksista. Itselleni vieras aihe, ei ole lähipiirissä. Uskonnollista osuutta oli aika paljon, joka ei häirinnyt minua. Hyvä oli huomata tosiaan se, että myös hyvien perheiden lapsi voi sairastua bulimiaan/anoreksiaan. Olisin vielä enemmän kaivannut ajatuksia siitä mikä ajaa tuollaiseen, että minä kuva vaihtuu noin radikaalisesti.

Journal Entry 8 by justiina_81 at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, August 08, 2017

Released 1 yr ago (8/8/2017 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vien tarjolle PKS- vakiomiittiin.

Journal Entry 9 by Kesis at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, August 08, 2017
nappasin tämän miitistä, piti kurkata ja vaikutti ihan kiva 3 jornoimani kirja johon kirjoitan tämä tulee luettua varmaan pian, kuinkaha monta oikeasti luen pian. toisaalta työt alkoi voin lukea työmatkalla ja työt alkaa vasta 9 ni oon ehkä ihan hereill jo junassa et jaksaa keskittyä ja sit jos ne joskus saa länsimetroin valmiiks ni lukuaika lisääntyy

Journal Entry 10 by Kesis at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 26, 2017
hieno kirja ja oivalta ehkä ois voinu tosiaan avata enemmän mikä ajoi siihen syömishäiriöön. Uskonnollisuutta oli aika paljo vaikka ite luen myös uskonnollista kirjallisuutta jotenki tässä kirjassa sitä tuntui olevan liikaa.

ja tuli mieleen eikö ehkä ainaki jos kirjassa on näin isossa mittakaavassa ois hyvä mainita esim. takakaknnestaki asiasta.

Journal Entry 11 by Kesis at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, December 12, 2017

Released 1 yr ago (12/12/2017 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:


miitistä joku nappasi, lukuiloa!

Journal Entry 12 by bookwormess at Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Monday, December 18, 2017
Minä nappasin! Hain tänään viimein Helsingin retkeltä jääneet kirjat sisareni luota, joten journalia joutui vähän odottamaan.

Aihepiiri vaikuttaa mielenkiintoiselta, tosin minua rehellisesti vähän jännittää tuo uskonnollinen puoli. Mutta aihepiiri on sellainen, josta mielelläni luen lisää.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.