Vanki

by Jussi Adler-Olsen | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingerpaxwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 5/13/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingerpaxwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, May 13, 2015
Kuvaus ja kansikuva Adlibriksen sivuilta.

"Murharyhmäetsivä Carl Morck oli yksi Kööpenhaminan parhaista poliiseista, kunnes sai osuman luodista tehtävässä, jossa läheinen kollega kuoli ja toinen haavoittui. Itsesyytösten kanssa painiva Morck kärsii motivaation puutteesta, ja kollegat alkavat saada hänestä tarpeekseen. Morck nimitetään uuden Osasto Q:n johtajaksi, hänen tehtävänään on selvittää vanhoja rikoksia poliisilaitoksen kellariin sysätyssä toimistossa. Avustajakseen hän saa omalaatuisen mutta erittäin innokkaan Hafez el-Assafin. Ensimmäinen selvitettävä tapaus on viisi vuotta sitten jäljettömiin kadonnut poliitikko, nuori ja kaunis Merete Lynggaard. Hänen katoamistaan on vuosien mittaan epäilty milloin murhaksi, milloin itsemurhaksi tai tahalliseksi katoamiseksi, mutta Morck saa pian huomata totuuden olevan taruakin ihmeellisempää... Adler-Olsen on luonut taitavasti kudotun, huippujännittävän tarinan, jossa on vakuuttavia henkilöhahmoja, kirpeää yhteiskuntakritiikkiä ja mustaa huumoria."

Kvinden i buret (2007)
Kääntäjä: Katriina Huttunen (2012)
Gummerus-pokkari

***

BC-miiteissä on suositeltu luettavaksi valtavavasta pohjoismaisen dekkarikirjallisuuden vuoresta viime aikoina etenkin Kristina Ohlssonin ja Jussi Adler-Olsenin kirjoja. Pakkohan tämä oli sitten kirppikseltä poimia matkaan.

Journal Entry 2 by wingerpaxwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, August 11, 2015
Tämä oli jo tulossa seuraavaksi lukuvuoroon, kun Hambo vinkkasi kirjaan pohjautuvan leffan tulevan TV:stä. Katsoinkin ensiksi leffan ja vasta sitten luin kirjan. Elokuvan raakuudet nähtyäni vähän mietitytti, että miksi taas tällaista karmivaa sarjaa lähden lukemaan.

Kirja osoittautui mielestäni jännittävämmäksi ja paremmaksi kuin elokuva. Siinä on paljon samaa kuin pohjoismaisissa dekkareissa mutta ehkä vielä kiinnostavampi henkilöjoukko. Luulenpa lukevani pian sarjan jatkoa, jota onkin jo lukupinoon kertynyt.

Journal Entry 3 by wingerpaxwing at Wishlist RABCK, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Wednesday, August 12, 2015

Released 6 yrs ago (8/13/2015 UTC) at Wishlist RABCK, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kerrankin olen ilmeiseseti aloittanut dekkarisarjan ennen seuraavaa lukijaa! :D Hyviä lukuhetkiä, Bookgeo!

Journal Entry 4 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, August 13, 2015
Voi vitsi erpax, ei siun ois tarvinnut jemmata tätä kirjaa miulle :). Toki tämä mieluinen on, isot kiitokset jälleen yhdestä hienosta toivelistakirjasta. Jännitystä syysiltaan ehkäpä.

Journal Entry 5 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 20, 2018
Myöhäisherännyt Adler-Olsenin lukija ilmoittautuu. Osasto Q -kirjoja on tainnut ilmestyä jo vaikka kuinka monta, mutta minä tulin vasta nyt avanneeksi sarjan. Ja iloinen olen avauksesta! Monitahoinen, mutta hyvin koossa pysyvä jännittävä juoni ja erikoisiakin henkilöhahmoja. Tanska-miljöökin maistuu mukavasti. Carliin ei heti tullut samanlaista kiintymystä kuin Harry Holeen, mutta eipä kovin kaukanakaan olla :). Assadin hahmokin on koottu kiinnostavasti, seuraavissa kirjoissa varmaan voi hänestä oppia paljon lisää.

Onni on se, että eräs kirppistelijä myi kolme seuraavaa sarjan kirjaa euron kappalehintaan taannoin keväällä, joten jatkoa sarjalle on napattavissa omasta hyllystä. Täytyypä ehtiä rekkailla tuo kolmikko myös BC:ssa.

Iso kiitos erpaxille tästä sarjastartista. Kyselen vähän, josko miitissä olisi jokin muukin vielä Adler-Olseniin tutustumatta.

Journal Entry 6 by Hiirenkorva at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 20, 2018
Tämä lähti miitistä mukaani. Olen vasta löytänyt pohjoismaiset dekkarikirjailijat, aivan uskomattoman mielenkiintoisia tarinoita. Uskon tämänkin olevan sellainen.

Journal Entry 7 by Hiirenkorva at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, November 8, 2018
Ensimmäinen lukemani osasto Q kirja . Huikea ja ahdistava tarina. Miten elämä voi muuttua silmänräpäyksessä ja mitä katkeruus saa aikaan. Rikospoliisi ja hänen mainio apulaisensa tutkivat tapausta,molemmat omalla persoonallisella tavallaan. Miesten välinen ystävyyden alku on kuvattu lämpimän humoristisella tavalla, joka tuo karmivaan tarinaan inhimillisyyttä. Odotan jo innokkaana seuraavaa kirjaa.

Journal Entry 8 by Hiirenkorva at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, December 10, 2018

Released 2 yrs ago (12/10/2018 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vapautettu pikkujoulumeetissä PurPurissa.

Journal Entry 9 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, December 11, 2018
Sarjan kakkososa odottaa hyllyssä, että lukisin ensin tämän ykkösosan. Nyt se tuli sopivasti tarjolle pikkujoulumiitissä.

Journal Entry 10 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, April 7, 2019
Viimeinkin sain tartutuksi Jussi Adler-Olsenin Osasto Q -sarjan aloitusosan. Kelpo dekkarihan tämä oli, vaikka arvasinkin syylliset aivan liian aikaisin. Skandidekkarit ovat turhan usein aika verisiä, mutta tässä ei kieriskelty niinkään raa'an rikoksen verisissä yksityiskohdissa kuin luotiin aika inha tunnelma toisin keinoin. Carl Mørck oli mielenkiintoinen päähenkilö ja Assad oli hänelle hyvä vastapaino. Heistä haluan lukea lisää.

Journal Entry 11 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, July 22, 2021

Released 2 mos ago (7/22/2021 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja jatkoi matkaansa seuraavalle lukijalle.

Journal Entry 12 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, July 26, 2021
Kiitos kirjasta! En ole Adler-Olsenin kirjoja aikaisemmin lukenutkaan.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.