Sormenjälkiä tyhjässä

by Pentti Holappa | Poetry | This book has not been rated.
ISBN: 9510175749 Global Overview for this book
Registered by Tarna of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 4/18/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, April 18, 2015
Runoja. Porvoo : WSOY 1991. Sidottu, 85 sivua.
Päällys: Urpo Huhtanen.

Takakansi:
Pentti Holappa on kirjoittanut vahvan, moniaalle ulottuvan runokokoelman. Sen Luonnonkuvia-sarjassa tarkkasilmäinen, lempeän ironinen ja välillä järkyttynyt havainnoitsija tilittää kokemaansa. Idylli välähtää hetkeksi näkyviin, pirstoutuu. Runo puhuttelee sisältöjensä koskettavalla läsnäololla.
Kokoelman keskeislyyriset tunnot ja aistikkaat rakkausrunot vaihtuvat hetkessä yleismaailmallisiin näkyihin. Pentti Holappa kirjoittaa kantavaa globaalia runoa, jonka lähtökohta on yksityisen ihmisen vavahdus.

Petti Holappa Kirjasammossa
Pentti Holappa Wikipediassa
Pentti Holappa, kirjailijan kotisivu

Journal Entry 2 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, November 25, 2017
Finlandia-palkintoehdokas 1992

Holappa kirjoittaa hienosti mutta onnistui tässä kirjassa myös jotenkin järkyttämään. Viehättävät Luonnonkuvat tuntuvat välillä räjähtävän pahaa-aavistamattoman lukijan silmille. Kaikkineen kumminkin pidin kirjasta kovastikin; likipitäen joka runossa on jotain puhuttelevaa, jopa kohottavaa. Tykästyin moniin runoihin, mainitaan esimerkkinä vaikka Japanilaiset. Ainoa negatiivinen seikka löytyy sanoilla ”Syyskuu alkaa” alkavan runon otsikosta: Syysykuu alkaa. Onhan tämä kirja julkaistu 90-luvun laman alkuvuosina, mutta kai nyt WSOY:lle sentään joku oikolukutaitoinen jätettiin? Edellinen lukija oli nähtävästi vaikuttunut Tartunta-runosta; sivun kulma oli koirankorvalla. Itse en ihan niin realistista yhdyntäkuvausta kaipaa, mutta makunsa kullakin.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.