Slutstation rättspsyk : om tvångsvårdade kvinnor som inte dömts för brott

by Sofia Åkerman, Thérèse Eriksson | Biographies & Memoirs |
ISBN: 9186969749 Global Overview for this book
Registered by k-line of Uppsala, Uppland Sweden on 3/12/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by k-line from Uppsala, Uppland Sweden on Thursday, March 12, 2015
Välkommen till BookCrossing! Jag har registrerat denna för att förhoppningsvis kunna följa den på en resa runt jorden. När du läst boken kan du behålla den i din samling om du tror att du kommer läsa den om och om igen. Annars vore det jättekul om du lämnar den vidare för ytterligare en resa på sin väg runt jorden. Oavsett vad du gör – snälla registrera bokens nästa steg! TACK!!!!

----------
De är unga kvinnor som utvecklat ett allvarligt självskadebeteende. De har inte blivit dömda för något brott och de utgör inte något hot eller någon fara för andra. Men i stället för adekvat vård spärras de in på rättspsykiatriska högsäkerhetskliniker, tillsammans med mördare och våldtäktsmän och utsätts frekvent för tvångsåtgärder som isolering, tvångshandskar, hjälm och bältesläggning, ingripanden som långt ifrån alltid har lagen på sin sida. Varken de själva eller deras anhöriga kan påverka situationen de är rättslösa.

Sofia Åkerman och Thérèse Eriksson har under flera år engagerat sig i dessa fall och gjort ett stort antal intervjuer med kvinnor som vårdats inom rättspsykiatrin. De har också haft upprepade möten och samtal med ansvariga vårdgivare och myndigheter. Slutstation rättspsyk är en skakande rapport från ett Sverige vi inte längre trodde fanns.

EN BOK ALLA BORDE LÄSA

Journal Entry 2 by k-line at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Saturday, February 06, 2016

Released 3 yrs ago (2/6/2016 UTC) at by mail, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Och så en bok du önskat!

En bok så skrämmande att man bara vill att den inte skall vara sann - tyvärr är den det! Borde läsas och spridas så att dessa tjejer får upprättelse och inga andra hamnar i samma situation.

Hade velat önska dig trevlig läsning, men det kan jag knappast göra då det är smärtsamt att läsa denna bok. Så jag skriver istället att jag önskar dig tänkvärd läsning.

Journal Entry 3 by winghingraldwing at Motala, Östergötland Sweden on Monday, February 08, 2016
Tack för boken och det du skrev om viss bakgrund till den. Berättelser om människor som går igenom svårigheter tilltalar mig. Det kan bli jobbig läsning förstår jag.

Journal Entry 4 by winghingraldwing at Motala, Östergötland Sweden on Monday, June 13, 2016
Mycket omskakande historier, intressant upplägg med personliga fall och de lagar som finns men inte följs, vilket ger en mycket läsvärd bok. Tack k-line som erbjöd böcker. Nu läses den av annan person i familjen.

Journal Entry 5 by winghingraldwing at Oslo, Norway, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Friday, April 14, 2017

Released 1 yr ago (4/21/2017 UTC) at Oslo, Norway, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Om du redan läst den här får du låta den vandra.

Journal Entry 6 by Panzeranzi at Göteborg, Västergötland Sweden on Saturday, April 22, 2017
Tack! Jag har inte läst den, men sett ett par dokumentärer om fenomenet. Skrämmande.

2018-04-05
Jag läste boken på ett par dagar, helt uppslukad av den. Fy fan, säger jag. Fy fan i helvetes jävla skit. Jag tänker inte ens be om ursäkt för mitt språk. Om inte det här är statligt hat och våld mot unga kvinnor så vet jag inte vad det är. Jag förstår att det är svårt att hjälpa människor som har självskadeproblematik, men att behandla dem som, och blanda dem med brottslingar, kan inte vara rätt väg att gå. Att dessutom använda metoder och hjälpmedel (läs tortyrredskap) är helt sjukt. Det här får inte fortgå, det måste få ett stopp.

Journal Entry 7 by Panzeranzi at Göteborg, Västergötland Sweden on Sunday, April 29, 2018

Released 11 mos ago (4/30/2018 UTC) at Göteborg, Västergötland Sweden

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Till BAMP

Journal Entry 8 by wingBAMPwing at Linköping, Östergötland Sweden on Wednesday, May 02, 2018
Tack, den här ser jag verkligen fram emot att läsa!

Journal Entry 9 by wingBAMPwing at Linköping, Östergötland Sweden on Friday, August 03, 2018
2018-07-11
2011 skrevs boken och jag vill gärna tro att inget av det som står skrivet i den stämmer. Men tyvärr så sent som under våren kunde vi i dagspressen läsa om barn med olika diagnoser som tvångsomhändertas, isoleras, binds fast . . . så tyvärr!!
Håller med, detta måste få ett slut!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.