Tiera

by Timo Parvela | Teens | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by stinaP of Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 7/9/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by stinaP from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, July 09, 2015
Maailman kenties viimeinen kesä lähestyy loppuaan...

Hävittyään ensimmäisen taistelun Sammon sirpaleesta repaleinen Sammon vartijoiden joukko matkaa pohjoiseen. He aikovat löytää jäljelle jääneen Väinämöisen kätkemistä kahdesta sirpaleesta. Sen, joka vielä estää maapalloa suistumasta Pohjolan valtaan ja pimeyteen. Matka on vaarallinen, sillä Louhen kätyrit vaanivat saattuetta, joka kuitenkin saa yllättävän vahvistuksen: Tieran, uskollisen ja taitavan soturin.

Tilannetta ei helpota sekään, että Ilmarin paras ystävä Ahti on yhä Loviattaren vankina Tuonelassa. Hänen pelastamisekseen ystävysten Annin, Ainon, Jokkerin, Ilmarin ja Saanan on kohdattava tietäjistä suurin, pelottava Antero Vipunen, ja löydettävä tie mustan virran toiselle puolelle Manalaan. Paikkaan, jonne itse Väinämöinen on varoittanut kaikkia kuolevaisia menemästä.

Jo sukupolvien ajan ovat Sammon vartijat varjelleet sen sirpaleita estääkseen Louhen koston. Pohjolan mahti on kuitenkin taas vahvistumassa, sillä Louhi aikoo koota ihme-esineen uudelleen. Sammon vartijoiden tehtävä on estää se.

Trilogian toinen osa.

Journal Entry 2 by stinaP at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, March 06, 2017
Tarinan alun voit lukea ekan osan päiväkirjasta.

Tässä kirjassa jatketaan siitä, mihin ykkösosassa päästiin. Myös tässä kirjassa on reilusti otteita Kalevalasta, ja Parvela ottaa luultavasti ihan omia vapauksiaan siinä, miten Kalevalan tekstiä tulkitsee. Mutta eipä tuo haittaa, sillä tämä on ihan oma seikkailunsa, joka oikeastaan vaan myötäilee Kalevalaa.

Huvittavaa tarinassa on, että retkikunnassa on mukana lasten rehtori. Kun kirjan rehtori tekee tai sanoo jotain, näen sieluni silmin oman lapseni rehtorin ristiretkellä enkä voi olla repeämättä nauruun.

Luettuani tämän kirjan näin yöllä sekavia unia, jossa veden haltija Ahti uhkaa appivanhempieni lähellä olevalla järvellä kalastajia ja suvumme nuorin jäsen on mennä mukana Ahdin valtakuntaan. Tarvitaan ilmiselvästi sarjan kolmas osa tuomaan ratkaisu tarinaan!

Journal Entry 3 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Tuesday, March 21, 2017
Kiitokset trilogiankappaleesta!

(eilen Helsingissä Kappelin miitissä kun keskusteltiin ajan loppumisesta kesken trilogiahaasteessa, juorusin kuulleeni että haaste ehkä saa jatkoa. Siihenpä sitten osuvasti kommentoitiin, että kolmas trilogiahaaste, tietysti :D )

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.