Kotona Istanbulissa. Tositarinoita Turkista

by Reeta Paakkinen | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by sigyn22 of Piikkiö, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 1/22/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by sigyn22 from Piikkiö, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, January 22, 2015
Kuvittelitko tietäväsi kuinka Turkissa eletään ja ajatellaan?Tutustu tuhansien tarinoiden Turkkiin Istanbulissa aikuistuneen suomalaisen toimittajan matkassa.
Reeta Paakkinen muutti maallistuneen istanbulilaisperheen miniäkokelaaksi 19 vuotiaana vuonna 1998 ja on edelleen sillä tiellään.Hänen tarinoidensa kautta avautuu aivan uudenlainen näkökulma Turkkiin ja maan arkeen.Paakkisen tuntemassa Turkissa naiset ulkoistavat kotityöt, aviopuoliso voi löytyä televisio-ohjelmasta, talonmies tuo asukkaille tuoreen leivän ja jalkapallo-ottelu voi sekoittaa kokonaisia kaupunginosia.

"Paakkinen uskaltaa kertoa havainnoistaan ilman kyynisyyttä ja turhaa kriittisyytä"
-Maailman kuvalehti

Journal Entry 2 by sigyn22 at Piikkiö, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, January 23, 2015
Enpä ihmettele ,että Paakkinen on halunnut kirjoittaa tämän kirjan.Itse Turkissa asuvana ja siellä viihtyvänä häntä on ärsyttänyt ihmisten ennakkokäsitykset Turkista.Itse en ole koskaan Turkissa käynyt,en edes lomakohteissa ,mutta ennakkoluuloja minullakin on ollut.Tai itseasiassa en tarkkaan ole edes ajatellut millaista elämä siellä on. Mielenkiintoinen kirja, joka valaisee alueen historiaa ja kertoo houkuttelevasti Istanbulista.
Tällaiset kirjat antavat helpotusta matkakuumeeseen silloi kun aika ja rahat eivät riitä reissaamiseen.

Journal Entry 3 by sigyn22 at Piikkiö, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, January 23, 2015

Released 4 yrs ago (1/23/2015 UTC) at Piikkiö, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistahippakirja lähtee postissa Piikulle!

Journal Entry 4 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, February 03, 2015
Kiitos sigyn22 tästä toivelistakirjasta!

Journal Entry 5 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, February 11, 2015
Vedin herneen nenään heti alkumetreillä: tyyppi muuttaa Turkkiin vuonna 1998, ja väittää ettei Suomesta saanut silloin bikineitä! Minä olin siinä vaiheessa käyttänyt biitsillä bikineitä jo parikymmentä vuotta, enkä muista että minulla olisi milloinkaan ollut ongelmaa sellaisten löytämisessä... Herne varmaan pysyi nenässä koko kirjan ajan, koska jäin miettimään niinkin oleellista asiaa että onko arabeski oikeasti adjektiivi (kertokaa joku, onko se?) - ja hahhah, varmaan juu rouvilla oli yllään uimapukuihin sopivat pajerot (toki se voi turkiksi olla ihan jotain muuta kuin espanjaksi...).

Muutenhan tämä kirja oli kerrassaan mainio; sujuvaa kerrontaa ja mielenkiintoisia maisemia & ihmisiä. Kuten sigyn22, minäkin olen suhtautunut Turkkiin aika ennakkoluuloisesti, mutta tämä kirja kyllä herätti halun matkustaa joskus Istanbuliin. Mutta ei sentään Alanyaan!

Kovin vähän Paakkinen kertoi omista henkilökohtaisista asioistaan, jotain tosin selvisi sivulauseissa. Esimerkkinä maininta turkkilaisen perheen äidistä, josta tuli ensin anoppi, ja myöhemmin ex-anoppi. Mutta niinpä vaan *PIM* kirjailija yhtäkkiä kirjan lopussa lähti synnyttämään, mielenkiintoinen tarina toki sekin.

Yritän siis tässä sanoa että pidin kirjasta, sen mahdolliset puutteet taisivat olla lähinnä omien korvieni välissä. Seuraavaksi sakirmolle.

Journal Entry 6 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, March 06, 2015
Hah, sainpa makeat naurut tuosta bikinikommentista :D Minäkin, joka en ole luultavasti koskaan edes käyttänyt bikineitä, voisin lyödä pääni pantiksi että 90-luvun lopussa niitä kyllä sai Suomesta vaikka mistä. Mutta onhan se tietysti mahdollista, että Turkissa ne bikinit oli paljon hienompia... tai jotain. Olen käynyt sekä Istanbulissa (jonne haluan uudestaankin) että Alanyassa (jonne en menisi toista kertaa edes ilmaiseksi), seuraavaksi jos pääsisi vaikka Kappadokiaan joku päivä. Mutta sitä ennen varmaankin luetaan tämä kirja.

** varattu Chanialle toivelistahipassa

Journal Entry 7 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, December 24, 2015

Released 3 yrs ago (12/24/2015 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

No juu, tämä menee kategoriaan "ihan mukava kirja lyhyillä bussimatkoilla luettavaksi". En pidä itseäni minään Turkin arkielämän asiantuntijana, muttei tässä siltikään ollut juuri mitään "yllättävää" tai edes kovin uutta tietoa, joten sikäli ehkä vähän pettymys. Mutta mielellään tämän silti luki ja nyt tekisi kovasti mieli takaisin sinne Istanbuliin, vaan kun ensi vuoden reissut on jo aika pitkälti päätetty...

Seuraavaksi Chanialle!

Journal Entry 8 by Chania at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Friday, January 01, 2016
Kiitos, vaikuttaa mukavalta ja helpolta välipalakirjalta :)

Journal Entry 9 by Chania at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Monday, August 22, 2016
Ihan luettava kirja ,paljon sain uutta tietoa arkielämästä Turkissa, mutta olisin halunnut lukea siitä enemmänkin. Kuvittelisin, että materiaalia löytyisi noinkin pitkältä ajalta huomattavasti enemmän. Lomareissut Turkin ulkopuolella olisi voineet olla vaikka sitten suppeammin kerrottuna. Mutta ihan luettava kirja, pienissä erissä :)

Journal Entry 10 by Chania at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Wednesday, August 31, 2016
Toivelistahipasta Annimannille!

Journal Entry 11 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 06, 2016
Perillä on, kiitoksia!

Journal Entry 12 by wingAnnimanniwing at Merikeskus Vellamo in Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Friday, August 10, 2018

Released 7 mos ago (8/11/2018 UTC) at Merikeskus Vellamo in Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland

WILD RELEASE NOTES:

Minulla näyttää olevan tämä kirja kahtena kappaleena, joten tämä yksilö saa jatkaa matkaa. Se vapautuu BC-kesäpäivillä Vellamossa tai jossakinpäin Kotkaa. Hyviä lukuhetkiä!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.