Χασίς

Registered by alexotanil of Pallini - Παλλήνη, Attica Greece on 1/17/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by alexotanil from Pallini - Παλλήνη, Attica Greece on Saturday, January 17, 2015
Το 1911 εγκαθίσταται ο συγγραφέας στο Djibuti με σκοπό να ασχοληθεί με το θαλάσσιο εμπόριο καφέ, με το ψάρεμα και την αλιεία μαργαριταριών. Έγραψε 12 βιβλία με τις περιπέτειές του. Το παρών, αφορά το ταξίδι του στην Ελλάδα τού 1915.
Πελοπόννησος: Αγοράζει ελεύθερα ένα τόνο χασίς και το στέλνει νομίμως με το καράβι μέσω Μασσαλίας στο Djibuti, το φορτώνει στο καΐκι του και παρανόμως το μεταφέρει στην Αίγυπτο όπου τότε απαγορευόταν.

Journal Entry 2 by alexotanil at Homesick café in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Saturday, January 17, 2015

Released 5 yrs ago (1/18/2015 UTC) at Homesick café in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Στο πρώτο meet-up του χρόνου.

Journal Entry 3 by Nebula7 at Maroussi - Μαρούσι, Attica Greece on Monday, January 19, 2015
Το βαπόρι απο την Περσία
πιάστηκε στην Κορινθία,the real story?
Το βιβλίο το βρήκα στην συνάντηση Ιανουαρίου των Αθηναίων Bookcrossers.
ας δούμε που οδηγεί αυτή η ιστορία...

Journal Entry 4 by Nebula7 at Maroussi - Μαρούσι, Attica Greece on Friday, February 06, 2015
Εξαιρετικά ενδιαφέρον ανάγνωσμα.Ο συγγραφέας Henry de Monfreid δεν είναι απλά ενας τυχοδιώκτης.Έζησε μια πραγματικά μυθιστορηματική ζωή γεμάτη ρίσκα,αντισυμβατική με κάθε έννοια.Φεύγοντας απο την Γαλλία λίγο πρίν τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο,αναζήτησε την τύχή του στίς χώρες γύρω απο την Ερυθρά θάλασσα.Εμπόριο διάφορων ειδών,ενίοτε και κοντραμπάντο.Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων,πάντα με την σκέψη του κέρδους αλλά και η γοητεία του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του,τον ωθούν να κάνει το παράτολμο εγχείρημα.Μέχρι το 1915 η ινδική κάνναβη δεν ήταν απαγορευμένο να καλλιεργείται στην Ελλάδα,την οποία κατά τα φαινόμενα ,εξήγαγε με αρκετό κέρδος σε άλλες χώρες και ειδικά στην Αιγυπτο,όπου αφ'ενός ήταν πολύ διαδεδομένη η χρήση της αλλά και εντελώς παράνομη.Δεδομένης της ισχυρής παρουσίας Ελληνων στην Αίγυπτο,το λαθρεμπόριο καννάβεως ήταν στα χέρια τους.
Δεν θα αποκαλύψω την συνέχεια και τις απίστευτες ναυτοπλοΐκές και άλλες περιπέτειες του συγγραφέα,αλλά πιστεύω οτι οι παρατηρήσεις του σχετικά με τους ¨Ελληνες είναι εν ισχύ ακόμη και σήμερα.
Ο Henry de Monfreid υπήρξε πολυγραφότατος αλλά λίγα βιβλία του έχουν μεταφραστεί απο τα Γαλλικά.Οι εκδότες του παρόντος βιβλίου (εκδ.Ποντοπόρος) έκαναν μια πολύ όμορφη μετάφραση με την προσθήκη πολλών φωτογραφιών και πληροφοριών για τον συγγραφέα.

Journal Entry 5 by Nebula7 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, December 15, 2016
Eνα συναρπαστικό ημερολόγιο.Ο συγγραφέας-τυχοδιώκτης έζησε να διηγηθεί περιπέτειες που δύσκολα πιστεύεις οτι δεν είναι μυθιστόρημα.
Κατά τα φαινόμενα η μετάφραση και η έκδοση απο τις εκδόσεις "Ποντοπόρος",έγινε μόνο απο την αγάπη που είχε για αυτό το κείμενο ο Κ.Γουδέλης.Η επιλογή του ήταν εξαιρετική και ελπίζω στο μέλλον να εμφανιστούν και άλλα κείμενα του ίδιου συγγραφέα.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.