Mitä ilman ei voi olla

by Annamari Marttinen | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingerpaxwing on 12/6/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingerpaxwing on Saturday, December 06, 2014
"Se alkaa melkein viattomasti: pieni poikkeama tutulta reitiltä, livahdus juhlista tuntemattoman naisen kotiin. Juttu ei jääkään siihen, vaan Iiron on nähtävä Liljaa, uudelleen ja uudelleen. Lilja tietää, ettei ole järkevää sekaantua naimisissa olevaan mieheen. Eikä hän aio rakastua. Kotona Iiroa odottaa tytär - ja vaimo, jolle Iiro on luvannut, että on aina tämän tukena. Sama tilanne, kolme tulkintaa. Miehen mielestä heillä menee vaimon kanssa ihan hyvin. Vaimon mielestä mies on muuttunut jotenkin oudoksi. Liljasta miehen avioliitto ei voi olla kunnossa: miksi mies muuten tarvitsisi hänet rakastajattarekseen?"
Tammi, 2013
Sidottu, 340 s.
***

Kirja oli tutullani lainassa. Nyt saatuani sen takaisin, yritin lukea, mutta ei nyt oikein lähtenyt.

Journal Entry 2 by wingerpaxwing at Wishlist RABCK, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Saturday, January 03, 2015

Released 4 yrs ago (1/3/2015 UTC) at Wishlist RABCK, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistalukemista Kipsulle! Hyvää uutta vuotta teille!

Journal Entry 3 by Kipsu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 03, 2015
Kiitos erpax tästä toivelistakirjasta! Tykkään lukea näitä ihmissuhdeveivaamisia. :) Katsotaan, koska ehdin tähän kirjaan tarttua. Nyt on luettavana monta uutuuskirjaa, jotka olisi kiva lukea heti tuoreeltaan. Ja se lukuaika taas on vähän kortilla... tai ainakin aika jolloin jaksaisi ja ehtisi kunnolla keskittyä lukemiseen.

Journal Entry 4 by Kipsu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, December 31, 2016
Harmittaa, minä petyin. Ehkäpä Marttisen kirjat eivät olekaan minun juttuni, muistaakseni en oikein samaistunut Eronkaan päähenkilöön. Teemat on kiinnostavia, mutta en saa kosketusta henkilöihin. Ennen tämän kirjan aloittamista luin useamman blogikirjoituksen tästä kirjasta ja odotukseni olivat tosi korkealla. Jotenkin blogeissa niin upeasti oli kerrottu tämän kuvaavan kolmiodraamaa kolmesta näkökulmasta. No, ensinnäkin mä en tosiaan samaistunut kehenkään henkilöistä, kenenkään tunteet eivät saaneet minun tunteitani herätettyä. Jokainen jäi pinnalliseksi ja etäiseksi. Erotiikka ja intohimo jäi sekin etäiseksi. Kirjassa oli melko paljon seksikuvauksia eikä niistä mikään tuntunut minusta oikein miltään. Jotenkin mekaanista kaikki, jotenkin myös pinnallista. Miksi olennaisinta oli se, kuinka syvälle mennään ja kuinka tiukka on?! Mä olen suorastaan yllättynyt ja hämmentynyt, miten onnistutaan kirjoittamaan pettämisestä ja kolmiodraamasta, kaikesta siitä kiihkosta ja jännityksestä niin, että lukijassa ei tunnu miltään. Ei kenenkään kolmen henkilön puolesta. Missä tunteet?

Se, että kukin henkilö kertoi tarinoista omat näkymyksensä vuorollaan, antoi tietysti paljon, mutta kieltämättä vähän toistoa tuli. Ehkä nämä tilanteet olisi pitänyt kuvata selvästi eri tavalla, käyttää vaikkapa selvästi erilaista kieltä eri henkilöillä, painottaa voimakkaammin asioiden eri puolia. Tällöin ehkä samoista tapahtumista olisi jaksanut lukea monta kertaa.

Journal Entry 5 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, May 06, 2017
Sain toivelistakirjan mukaani Turun kierrätysmiitistä, paljon kiitoksia!!!

Journal Entry 6 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, July 27, 2017
Minä pidin tästä kirjasta. Alussa hätkähdin eroottisia katkelmia (etenkin kun luin kirjaa työpaikan lounaspöydässä) mutta toisin kuin monessa muussa kirjassa, ne istuivat kokonaisuuteen hyvin ja kuvasivat mainiosti Liljan ja Iiron pakkomielteeksi kehittyvää suhdetta. Toistosta huolimatta tykkäsin kolmesta eri näkökulmasta, ja lopussa kävi sitten ilmi että yhdestä oli osa jäänyt kertomatta. Epilogi oli mielestäni turha, ei lukija ole niin tyhmä etteikö olisi tajunnut niitä kertomatta jääneitä asioita viimeistään loppuratkaisun kohdalla.

Ei enempää juonipaljastuksia tässä kohtaa. Kirja on tarjolla Turun miitissä tänään, vaikka huomasin että ainakin yksi osallistuja on jo lukenut tämän nimeomaisen kappaleen.

Journal Entry 7 by wingpippiswing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, July 27, 2017
Kokeillaanpa nyt sitten vissiin kolmas Marttisen teos. Nyt on upottava, tai luovutan...

Journal Entry 8 by wingpippiswing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, December 30, 2018
Kyllä se nyt on niin, että voin olla ilman Marttista tästä eteenpäin. Kun ei uppoa, niin ei uppoa. Kirja meni turhan jankkaamisen puolelle, eikä kolmen näkökulman välillä junnaaminen tuonut mitään sinällään uutta tai syvyyttä tarinaan. Vähän kuin Kauniit ja Rohkeat, turhaan pitkitettyä tuijottelua.

Journal Entry 9 by wingpippiswing at Vapriikki in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 20, 2019

Released 4 mos ago (1/20/2019 UTC) at Vapriikki in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja jäi tarjolle tamperelaisten miittipöytään!

Journal Entry 10 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 20, 2019
Kirja ei löytänyt miitistä lukijaa ja minä olen tämän jo lukenut, joten kirja odottelee aikaa parempaa minun hyllyssäni. Kiitos pikavisiitistä, Pippis!

Journal Entry 11 by jonnukka at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, February 05, 2019
Nappasin kirjan miitistä. Tämähän menee sopivasti Helmet-haasteen kohtaan "kirjassa on kieltosana" :) Katotaan siis missä vaiheessa tän luen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.