Kimeä metsä

by Aila Meriluoto | Poetry |
ISBN: 9510267945 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 10/22/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, October 22, 2014
Kimeä metsä on Aila Meriluodon 12. runokokoelma, joka sisältää myös Meriluodon suomentaman sikermän Emily Dickinsonin lyriikkaa.

WSOY, 2002.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, October 25, 2014
Aila Meriluoto on ollut lähes 80-vuotias kirjoittaessaan tämän runokoelman. Runot puhuvatkin vanhenemisesta, vanhojen ihmisten parisuhteesta, kuoleman lähestymisestä ja eletyn elämän muistoista. Runojen tunnelmat olivat jotenkin seesteisiä ja elämän rajallisuuden hyväksyviä, ei mitenkään luovuttavia. Jotensakin viisaita sanoja! Pidin lukemastani.

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Sunday, October 26, 2014

Released 5 yrs ago (10/26/2014 UTC) at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vein kirjan tarjolle Siilinkarin BC-miittiin etsimään seuraavaa lukijaansa.

Journal Entry 4 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, October 27, 2014
Enhän minä miitistä kirjoja ota, enhän. Vähän vain joskus pinoja vilkuilen. Tässä kirjassa katseen kiinnitti ensin kannen upea, syksyinen väritys ja lähempään tarkasteluun usutit kirjan ohuus. Kun sitten tajusin, että kyseessä on runokirja ja vieläpä Aila Meriluotoa, ei lukutuolin myyntipuhetta olisi enää tarvittukaan.
Kiitos kirjasta, lukutuoli! Luulen nautiskelevani tästä kirjasta melkoisen tovin, siksi taidan ainakin tässä vaiheessa tyrkätä sen Varattu-hyllyyni.

Journal Entry 5 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, January 01, 2018
Tanssiva karhu -runopalkinto 2002

Ensimmäiset osat kertaavat lapsuusmuistoja. Ykkösosan keskiössä on isä. Muistot sopivat loistavaksi johdannoksi ikääntymisteemaiseen teokseen; lapsuus sankareineen tulee vanhuuden myötä kokijalleen entistä merkityksellisemmäksi. ”Minä kuljen kuivaa polkua kohti niemenä kärkeä. / Olen pystyttänyt sinne talon. / Se on kuin laiva kuivalla maalla, se odottaa. // Että isäni tulee valtameri mukanaan.”
Muistoista puhutaan paljon myöhemminkin, mutta myös vanhan ihmisen nykyhetkestä, parisuhteesta, kuoleman läheisyydestä, juuri kuten jo lukutuoli sanoikin. Myös minä pidin näistä runoista. Nyt kun monet läheiset ovat vanhentuneet ja jotkut vanhat vanhenevat edelleen — itsestäni tietty puhumattakaan — en voi muuta kuin todeta kirjan realistiseksi. Se on elämää.
Kiitos tästäkin lukukokemuksesta, lukutuoli!

Journal Entry 6 by Tarna at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, January 08, 2018

Released 2 yrs ago (1/8/2018 UTC) at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kimeä metsä matkasi Runorepussa, kunnes CL valitsi sen runonäytteen perusteella itselleen. Kirja vaihtoi omistajaa kahden krossaajan Sirpakka-miitissä. Kiitos rattoisasta keskusteluseurasta tass kerran, CL!

Journal Entry 7 by CatharinaL at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, January 08, 2018
Kiitos! Enpä olisi arvannut, mitä Runorepusta löytyikään. Luulin karjalaiseksi, Karjalasta kirjoittavaksi kirjailijaksi ja mietin pääni puhki, kuka näin tyylikästä tekstiä kirjoittaa... Huvittavaksi asian tekee se, että olin itse varannut erään Aila Meriluodon runokoelman Runoreppu-materiaaliksi, koska olin juuri saanut hyllyyni Meriluodon kootut teokset. Enkä tunnistanut!

Minulla on ilmeisesti jonkinlainen viha-rakkaussuhde Meriluotoon. Tai ehkä ei sittenkään: kumpikin määre on liian voimakas. Jotkin runot ovat kyllä koskettaneet lujaa, useimmat taas sitten eivät.

Se on tuo tavaramerkkinen ja persoonallinen kielenkäyttö, joka alleviivaa minulle etten pääse tästä ihmisestä selville, en ymmärrä hänen sanontatapaansa. Meriluoto kuuluu kyllä hieman eri aikaan kuin minä ja kirjoittaa selkeästi eri muodin mukaan, vielä tässäkin kokoelmassa vuodelta 2002. Se on aina ärsyttänyt!

Meriluoto siis ärsyttää minua! Se voi olla hyväkin asia.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.