Koken voor katten - Verwenrecepten voor uw poes

Registered by wing1972Galadrielwing of Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on 1/26/2004
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wing1972Galadrielwing from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Monday, January 26, 2004
Niet voor tere zieltjes! Echt hilarisch...
Text op kaft:
Katten eisen eten. En liefdevolle aandacht. Maar toch vooral eten. Katten bieden wel veel aanhankelijkheid, mits ze eerst goed gegeten hebben natuurlijk. Hoe beter de kat eet, des te meer liefde zult u ervaren. In dit boekje vindt u tal van recepten die u voldoende mogelijkheden bieden om de relatie met uw kat op geraffineerde en positieve wijze in uw voordeel te beinvloeden. Recepten voor voorgerechten, hoofdgerechten, snacks en desserts, simpel, soms wat moeilijker, voor zowel dagelijks gebruik als feestelijke gelegenheden. De recepten zijn allemaal afgestemd op de echte smaak van uw kat. Elke kattenliefhebber zal veel plezier beleven aan dit boekje. En elke kat natuurlijk.

Martin Meulenberg (1951) heeft in zijn leven meerdere malen kost en inwoning verleend aan katten. Culinaire verwennerij bleek - na enig experimenteren - de meest succesvolle basis voor een harmonieus samenleven. Sinds 1999 is Meulenberg, naast zijn werk, zelfstandig gevestigd als culinair consulent voor katten.

Deze wordt de wereld ingezonden middels een boekring.

Deelnemers;
1. juffie
2. vlindertje
3. jgralike
4. Yvonnep
5. dutch-flybaby
6. readsome
7. owlet
8. biba89
9. boekenwurmpie <---- aan het lezen
terug naar mij.

Journal Entry 2 by wing1972Galadrielwing at postal release in Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, January 27, 2004
Release planned for Wednesday, January 28, 2004 at postal release in Schiedam, Zuid-Holland Netherlands.

Bookring gestart en deze is op weg naar Juffie.

Journal Entry 3 by juffie on Friday, January 30, 2004
Gisteren per post gekregen. Hamrolletjes met meelwormenpuree!MMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!! Ga eens ernstig bedenken wat ik daarvan ga vinden bij verdere lezing!

Journal Entry 4 by juffie on Wednesday, February 25, 2004
Erg gelachen en ook gegriezeld!Wij houden dolveel van onze Droppie,maar we gaan geen kruisspinsalade bereiden, of gestoofde slakjes, of huismus in gelatine! Boek gaat door naar vlindertje. Veel plezier!

Journal Entry 5 by wingvlindertjewing from Oudkarspel, Noord-Holland Netherlands on Saturday, February 28, 2004
Lachen! Wat een enig boekje, alleen de tekening op de kaft al.

Hier ga ik van het weekend eens lekker van genieten!
Mijn drie poesjes mogen ieder een recept uitzoeken, wat ik voor ze zal bereiden. hahaha ik heb nu al lol.

Bedankt!

Journal Entry 6 by wingvlindertjewing from Oudkarspel, Noord-Holland Netherlands on Sunday, March 07, 2004
Een heerlijk avondje met dit boekje doorgebracht.
Enig, hoe verzin je het! Er komt nog een vervolg "Koken voor katten voor gevorderden". Humor.

De tekeningen zijn ook enig. Een must voor iederen kattenliefhebber.

Bedankt voor het lenen, ik post het boekje morgen voor Jgralike. Veel plezier ermee!

Journal Entry 7 by jgralike from Almelo, Overijssel Netherlands on Tuesday, March 09, 2004
Ach, wat een vreselijk boek! Leuk en erg tegelijk.
Hoe kom je aan een verdwaalde postduif? Kijk voor de lossingen van postduiven op teletekst, de pagina staat in dit boek...

Ik vond het boek net, bij tuiskomst, en heb het nu bijna uit. Wel een gemis: op pagina 29 ontbreekt een waarschuwing, dus die voeg ik hier maar even toe:
Probeer niet in uw onderbroek een halfdode en nog spartelende vogel van uw kat af te pakken, zonder poes eerst steving in het nekvel te grijpen. Poes zal denken dat u net zo enthousiast meespeelt als zijzelf, en blij met uitgeslagen klauwen haar prooi weer van u proberen af te pakken. U kunt nog jaren daarna getekend blijven met de littekens van de krassen die daarbij in uw bovenbenen ontstaan.
(Eigen ervaring, waarbij ik ook leerde dat een merel zonder staart wel heel veel lijkt op die kippen die je in de diepvries vindt. Dat kun je goed zien als die merel zo hard mogelijk wegloopt, na vrijlating.))

Journal Entry 8 by jgralike from Almelo, Overijssel Netherlands on Saturday, March 13, 2004
Poes kwam nog diezelfde dag vol goede moed een vette muis bengen. die muis, nog levend, keek me aan met zo'n blik van 'ja hoor, dat heb ik weer'. waarna ze samen nog een tijdje buiten renden en de muis op zijn (m/v) rugje eindigde. niet lekker genoeg zeker, zonder sausje enzo.
het karkasje ligt nu natuurlijk in de vriezer, het kan zo met het kookboekje mee naar yvonnep, die na mij mag :-)

update, 14 april: Doortje geeft de moed niet op, kijk hier maar eens wat ze meebracht voor in de pot!

Journal Entry 9 by jgralike at on Tuesday, March 16, 2004
Released on Tuesday, March 16, 2004 at Fellow BookCrosser in n/a, Sent to another BookCrosser Controlled Releases.

Yvonnep liet deze bak toch liever aan zich voorbij gaan, zodat hij nu naar dutch-flybaby is.

Journal Entry 10 by dutch-flybabe from Ede, Gelderland Netherlands on Wednesday, March 17, 2004
Zojuist het boek uit de brievenbus gehaald. Sully (poezekindje) was erg geïnteresseerd in het boek, de kaart van jgralike vond 'ie niet zo interessant (sorry!). Ik zal het vandaag doorkijken en zo snel mogelijk doorsturen.

Journal Entry 11 by dutch-flybabe from Ede, Gelderland Netherlands on Wednesday, March 17, 2004
Sully was erg gecharmeerd van het boekje, wij wat minder. We hebben afgesproken dat 'ie eerst maar eens op jacht moet willen wij één van de recepten voor 'm maken. Huismus in gelatine leek hem wel wat (zie plaatje). Dat gaat heel lang duren want hij is een enorme sul en heeft nog nooit wat gevangen dat groter is dan een vlieg of wesp :)
Pm naar readsome gestuurd voor haar/zijn adres.

2008: het is Sully bijna gelukt een jonge vogel uit de lucht te plukken. Prachtig gezicht dat wel, gelukkig hoefde ik niet de keuken in! De vlinders gaan a la sushi naar binnen :-)

Journal Entry 12 by jgralike from Almelo, Overijssel Netherlands on Wednesday, March 17, 2004
Gisteren, op de terugweg van het postkantoor, kwam ik een platgereden rat tegen. Had een lekkere stew kunnen worden, bedacht ik met spijt, maar het boekje was net gepost en het pakje kon dus niet meer geopend worden om het ingredient mee te sturen ;-)

Journal Entry 13 by dutch-flybabe from Ede, Gelderland Netherlands on Wednesday, March 17, 2004
'Oooohhhh', zegt Sully, 'dan had mijn mama voor mij Ratatouille à la maison kunnen maken. Ik vind het niet errug hoor als die rat een beetje plat is !'

Released on Saturday, March 20, 2004 at A mailbox near my home in Ede, Gelderland Controlled Releases.

Vandaag heb ik het boek in de brievenbus gegooid waar het een nachtje zal slapen totdat de bus morgen geleegd wordt, op weg naar Readsome. Veel leesplezier (en huiver)!
Op de verjaardag van mijn man donderdag is het boek van hand tot hand gegaan en over het algemeen vond men de recepten erg vies, de tekeningen leuk en het boek in het algemeen geinig.
Sully, onze kat was erg te spreken over het boekje, iets minder over de verwachte eigen bijdrage :)

Journal Entry 15 by Readsome from Breda, Noord-Brabant Netherlands on Monday, March 22, 2004
Vandaag is mijn lucky-day: twee BX-boekies in mijn brievenbus!
Het voelt alsof de bibliotheek bij je thuis bezorgt... (danku danku 1972Galadriel en dutch-flybaby).

Moest al meteen lachen om het plaatje op de kaft (vooral dat verongelijkte bekkie van het poezebeest) en om de eerste twee regels van het voorwoord:

"Bij het maken van de recepten uit dit boekje verdient het de voorkeur poes uit de keuken te verwijderen. Het bevordert de concentratie bij het koken, en maakt de verrassing alleen maar groter".

Dit boekje moet ik vast razendsnel uit kunnen hebben, Owlet... hij volgt snel!
(zal je vast PM-men voor je adres).

Journal Entry 16 by Readsome from Breda, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, March 27, 2004
Ondanks mijn gevoelige maag (yukkie, moet er niet aan denken om al die troep op mijn aanrecht te hebben liggen), heb ik erg hard gelachen om dit boekje.
Vooral inderdaad de postduiventip, de studentenversie, en de Teckel in Filippijnse sojasaus die aangekondigt staat voor "Koken voor katten voor gevorderden".
De schrijver van dit boek moet een geweldige kerel zijn, zoveel humor.

Owlet... hij komt eraan!

Journal Entry 17 by owlet from Maastricht, Limburg Netherlands on Thursday, April 01, 2004
Het boekje plofte gisteren op de deurmat! Dank je wel readsome, ook voor je leuke kaartje! Ik heb het meteen even snel doorgebladerd en moest al hard lachen om de maffe plaatjes en recepten. Ben alleen bang dat de toevoer van verse ingrediënten zeer mager zal zijn, want mijn kat is geen held; naar een vlieg of spinnetje hapt ze nog wel, maar als er buiten een vogel fluit sprint ze snel naar binnen :-D
Ik vrees dan ook dat ik zelf de arme beestjes moet gaan vangen...

Hier een foto van Scrabble (vraag niet waarom ze zo heet, dat was al zo en hebben we voor het gemak niet veranderd) tijdens Carnaval. Een echt feestbeest, niet waar?! :-)

Journal Entry 18 by owlet from Maastricht, Limburg Netherlands on Wednesday, April 07, 2004
Een heel grappig boek, echt geweldig! Sommige recepten lijken zelfs voor mensen nog te pruimen, zoals de Omelet peripherique, met garnalen, krab en spek en de Kabeljauwkoekjes. Niet dat ik het ga proberen, hoor. Scrabble de poes was overigens niet echt enthousiast over mijn probeersels, maar dat had ik kunnen weten; mevrouw wil ook nooit een stukje kaas en als ik een blikje tonijn openmaak, is het al heel wat als ze even opkijkt. Ze lust alleen maar brokjes, hoe vreemd dat ook klinkt.
De plaatjes vonden we heel grappig, vooral die verongelijkte kat waar dutch-flybaby een plaatje van geupload heeft, maar ook de propvolle kat bij de tekst "Voor de dagen dat poes extra behoefte heeft aan zoetigheid". Humor!
Ik neem het boek mee naar de bookcrossing-meeting in Amsterdam (die al over 3 dagen is), dan kan ik 'm meteen aan biba89 overhandigen.

Journal Entry 19 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Saturday, April 10, 2004
..en Biba heeft 'm al uit. Zeer leerzaam, ik miste alleen een recept voor vlinders en libelles. Waarschijnlijk worden die licht geroosterd en opgediend gegarneerd met hun eigen vleugeltjes?
Het leukste is de Kauwkost Carribean: "Eerste vliegpogingen van jonge kauwtjes willen nogal eens op de grond eindigen."
Hij gaat door naar boekenwurmpie, die ik vandaag heb ontmoet.

Released on Tuesday, May 18, 2004 at to fellow BookCrosser in Deventer, Overijssel Netherlands.

Op weg naar de volgende deelnemer aan deze bookring, een spoor van blije katten achter zich latend.

Journal Entry 21 by boekenwurmpie from Boxtel, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, May 20, 2004
Oeps, bijna vergeten te registreren, dit boek is gisteren aangekomen. Ik heb al eventjes gekeken en het ziet er allemaal wel erg lekker uit :-)

Journal Entry 22 by boekenwurmpie from Boxtel, Noord-Brabant Netherlands on Monday, May 31, 2004
Ik vond het hele grappige recepten maar ik ga ze toch maar niet maken. Ik zal het boek meenemen naar Castricum en het daar weer teruggeven aan Juffie. Bedankt voor het lezen!

Journal Entry 23 by boekenwurmpie from Boxtel, Noord-Brabant Netherlands on Monday, May 31, 2004
Oeps, ik zie nu dat het boek van 1972Galadriel is! Komt die ook naar Castricum?

Journal Entry 24 by wing1972Galadrielwing from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Monday, May 31, 2004
Ja hoor, ik kom ook naar Castricum! Tot 13 juni!

Journal Entry 25 by wing1972Galadrielwing from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, June 13, 2004
oh..heerlijk..hij is weer thuis. Kan ik weer even wat lekkers maken voor de katten hier.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.