Η ανταρσία των αγγέλων

Registered by kermit60 of Nea Smirni, Attica Greece on 10/18/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by kermit60 from Nea Smirni, Attica Greece on Saturday, October 18, 2014
Ένα έργο χαριτωμένο, ξεκαρδιστικό, μια αναρχική σάτιρα. Και πίσω από όλα αυτά ένας προβληματισμός πάνω στο μυστήριο του συμπαντικού Κακού.
Αντάρτες άγγελοι κατεβαίνουν στη γη,παίρνουν ανθρώπινη μορφή και συνομωτούν πως να ρίξουν από το θρόνο του το θεό και να βάλουν στη θέση του τον Εωσφόρο.
Μερικοί άγγελοι βλέποντας πως πάνω στη γη τα πράγματα είναι ίδια και χειρότερα ξεχνούν την απελευθέρωση των ουρανών και ρίχνονται με ζήλο στους κοινωνικούς αγώνες.


O Ζακ-Ανατόλ-Φρανσουά Τιμπό, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Ανατόλ Φρανς, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1844. Σπούδασε στο Κολλέγιο Στανισλάς, που προοριζόταν για αριστοκράτες και μεγαλοαστούς, το 1855. Στη διάρκεια των σπουδών του, ο νεάρος Ανατόλ έγινε δέκτης πολλών αρνητικών σχολίων κοινωνικού περιεχομένου και η πίκρα που του προκάλεσαν αυτά αντικατοπτρίστηκε αργότερα στα έργα του.

Το αρνητικό αυτό κλίμα, σε συνδυασμό με την πίεση από την πλευρά του πατέρα του, ο οποίος φιλοδοξούσε ο γιος του να ανέβει κοινωνικά, φαίνεται πως οδήγησαν τον Ανατόλ Φρανς ήδη από τα δεκαπέντε να γίνει δημοκράτης και άθεος. Στη διαμόρφωση των πολιτικών του πεποιθήσεων επέδρασε έντονα και το βιβλιοπωλείο του πατέρα του, στο οποίο ο πατέρας Τιμπό συγκέντρωνε φυλλάδια, εφημερίδες και γενικά ντοκουμέντα για τη γαλλική Επανάσταση. Τελικά ο Ανατόλ Φρανς εγκατέλειψε το Κολλέγιο Στάνισλας το 1862.

Από το 1867 άρχισε να δημοσιεύει ποιήματα σε φιλολογικά περιοδικά, εργάστηκε για τον βιβλιοπώλη Λεμέρ και έγινε δεκτός στον κύκλο των Παρνάσσιων ποιητών. Το 1877, παντρεύτηκε τη Βαλερί Γκερέν ντε Σοβίλ και απέκτησε μια κόρη. Το 1887 αρχίζει η σχέση του με την Μαντάμ Καιγιαβέ, η οποία αποτέλεσε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του.

Το 1881, έρχεται η πρώτη του μεγάλη επιτυχία, όταν εκδόθηκε το μυθιστόρημά του "Το κρίμα του Σιλβέστερ Μπονάρ". Ακολούθησαν: «Το ψητοπωλείο της Βασίλισσας Χηνοπόδαρης», «Η εξέγερση των αγγέλων», «Θαΐς», «Οι θεοί διψούν», «Το νησί των πιγκουίνων» κ.ά. Μετά το 1900, τα περισσότερα έργα του Ανατόλ Φρανς εκφράζουν τους κοινωνικούς προβληματισμούς του. Το 1921, του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Πέθανε το 1924.

Journal Entry 2 by kermit60 at TO SPITI TOU BIBLIOU in Thessaloniki, Thessaloniki Greece on Saturday, October 18, 2014

Released 5 yrs ago (11/21/2014 UTC) at TO SPITI TOU BIBLIOU in Thessaloniki, Thessaloniki Greece

WILD RELEASE NOTES:

If you are new to BookCrossing & found this book and this site, Welcome!
You have in your hands a free gift. This book is yours to do with as you wish...read it, share it, keep it, pass it on!


I've registered this at BookCrossing.com so that I can keep up on where it goes, who reads it, and what they thought of it. I'd love to see an entry letting me know it is safe with you.
To get started, just enter the book's BCID number (you'll find it inside the book) at the BCID field (top of this webpage) and press Go!


If you like the BookCrossing concept, you might want to register yourself with a screen name. (but you can remain anonymous also and still journal this book), so that you can follow this book as it travels, and maybe release other books.
Thank you for picking up this book. Do with it as you please... read it, give it to a friend, keep it, release it in the wild - it's up to you. Enjoy!


Καλωσήρθες στο BookCrossing!


Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!


Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις.

Journal Entry 3 by ΒΙΒΛΙΟΣΠΙΤΟ at Thessaloniki, Thessaloniki Greece on Thursday, November 20, 2014
Είναι ένα βιβλίο, που έφτασε στα μέρη μας μέσα από την ευγενική προσφορά των φίλων μας από την Αθήνα και την διάθεσή τους να ενισχύσουν την προσπάθεια να δώσουμε βιβλία στα παιδιά και τους κατοίκους του χωριού μας και της ευρύτερης περιφέρειας του Δήμου μας.
Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια φίλων Bookcrossers από την Αθήνα που θα αφήσει εποχή και θα αλλάξει τα δεδομένα της ζώνης απελευθέρωσης Το Σπίτι του Βιβλίου. Με λίγα λόγια θα είναι μια μικρή βιβλιοθήκη που για πολύ καιρό θα εμπλουτίζει τους φιλαναγνώστες του Αγγελοχωρίου.
Φίλε Panost,taxidiariko pouli, Kermit60, Tifanis72 ένα ευχαριστώ δεν φτάνει. Αλλά μια υπόσχεση πως θα είμαστε μαζί σας σε κάθε ανάλογη δράση, με χαρά σας την δίνουμε.

Released 8 mos ago (6/29/2019 UTC) at το σπίτι του Βιβλίου in Αγγελοχώρι, Thessaloniki Greece

WILD RELEASE NOTES:

Καλή ανάγνωση!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.