Moottoripyörällä Himalajalle

Registered by wingPiikuwing of Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 1/18/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
10 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingPiikuwing from Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, January 18, 2015
Kuvaus cdon.comista:

"Toimittaja-joogaopettaja Satu Rommi jatkaa Intian kuvaamista matkakirjassaan Moottoripyörällä Himalajalle. Teos on itsenäinen jatko-osa palkitulle matkakirjalle Kahvia ja guruja, jossa Rommi kuvasi vuosiaan kahvilanpitäjänä Intian Mysoressa. Uutuuskirjassaan Rommi kertoo vanhalla Royal Enfield-moottoripyörällä tekemästään matkasta Mysoresta Intian pohjoisimpaan kärkeen Ladakhiin. Teos kertoo lämmöllä ja humoristisesti matkalla sattuneista kommeluksista ja antaa kullanarvoisia vinkkejä kaikille Intian-matkailijoille. Kirja valottaa matkakuvauksen lomassa syvällisesti myös muun muassa Intian kulttuurihistoriaa ja käynnissä olevaa yhteiskunnallista murrosta, ja teosta voi lämpimästi suositella kaikille matkailusta (tai nojatuolimatkailusta) ja Intiasta - tai moottoripyöräilystä - kiinnostuneille."

***

Ostin kirjan alennusmyynnistä oikeastaan siksi että muistin nähneeni sen eräällä toivelistalla. Toki luin sen itsekin - eikä se saanut minua haluamaan matkustaa Intiaan yhtään enempää kuin ennenkään. Seuraavaksi Alelle, saapa nähdä minkälaisen kaukokaipuun tämä tarina hänessä herättää...

Journal Entry 2 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Monday, January 26, 2015
Kiitos Piiku tosi mieluisesta yllärikirjasta. Tai siis jo toisesta sellaisesta. Pölynimurikauppias tuli luettua ja tämän otin lukuun heti sen jälkeen. Puolessa välissä ollaan ja eipä tuo Intia minunkaan kaukokaipuuta varmasti tule lievittämään. Vielä kun yksi kaveri oli aikoinaan Intiassa pari viikkoa työmatkalla. Kolme päivää hän teki töitä, muun ajan vatsataudissa kuolemaa. Kirjan kansien välissä Intiaan voin matkustaa, mutta tuskin muuten.

Ja ai niin, tämä tuttu Ale-Arjamaaria tai Arjamaaria-Ale -akseli toimii jälleen. Varattu!

Journal Entry 3 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Monday, February 02, 2015
Sisko kiittää ja kuittaa. Ja lupaa lukeakin kirjan. Niin sopevan näkönen että.

Journal Entry 4 by arjamaaria at Pori, Satakunta Finland on Saturday, February 28, 2015
Kivan kevyttä kamaa vaikka sisällön voisi ottaa kovin todestakin. Luen tällaisen kirjan kuitenkin enemmän viihdekirjana kuin ajatuksena, menisinkö itse Intiaan. Koska en Ruotsia kauempana juuri käy. Mutta mukavasti kirjoitettu ja hauska. Ja ripaus varmaan tottakin.

Journal Entry 5 by wingpippiswing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, January 27, 2016
Nappasin Porin pikkumiitin porilaisen pinon mukaani ja näköjään mukana liftasi enemmänkin Turusta lähteneitä kirjoja... Eiköhän tämä vielä lukijansa löydä, pääasia että kiertävät!

Journal Entry 6 by wingpippiswing at Miitti / Meet-up in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, February 25, 2016

Released 3 yrs ago (2/27/2016 UTC) at Miitti / Meet-up in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja keulii kohti miittiä! Taltuta mukaan kotiisi!

Journal Entry 7 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Monday, February 29, 2016
Vanha vannoutunut moottoripyörilijä on jo kauan sitten taltutettu, mutta kirja matkaa lohdukkeena hänelle keski-Suomeen ;-)! Kiitos Piiku. Kyllä itsekin tämän pienen kirjan mielelläni luen, sillä Himalaja kiinnostaa aina, mennään sitten sinne millä kulkuvälineellä tahansa.
Oli tosi mukava tavata teitä turkulaisia. Hyvää kevättä!

Journal Entry 8 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Friday, March 04, 2016
Nopealukuinen kirjahan tämä oli, jo toinen Satu Rommin kirja samanaikaisesti!
Melkoista touhuiluahan tuo reissaaminen tuntui olevan enkä todellakaan haluaisi pyörän tarakalla keikkua. Sen verran olen noita moottoripyöräjuttuja kumppanilta kuullut, että uskon tapahtumien olevan täysin mahdollisia, vaikka toki kirjoittaja myös värittää aina tekstiään. Itselläni olisi kyllä huumorintaju ollut hakusalla, jos samanlaisiin "elämyksiin" olisin törmännyt. Mutta kaiken kaikkiaan kiinnostavaa lukemista. Onhan Intia hyvin ristiriitainen maa, joka herättää tunteita laidasta laitaan.
Tytär vietti aikoinaan puolisen vuotta Intiassa, joten jotain minäkin olen aiemmin maasta oppinut, mutta hän sentään liikkui julkisilla kulkuneuvoilla, vaikka kyllä niissäkin monenlaista sai kokea! Tuo miesten suhtautuminen kyllä ärsytti häntäkin, mutta pitkätukkainen poikaystävä sai kuitenkin tunkeilevimmat koskettelijat perääntymään ;-).

Kirja lähti matkalukemiseksi kumppani-crossaajan mukaan pyörä-ym messuille.

Journal Entry 9 by atorox222 at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Sunday, March 06, 2016
Kirja ei ole moottoripyörämatkan kuvaus, vaikka se siitä kertookin ja välillä huimista tilanteista ja jatkuvista pyörän hajoamisista ja korjauksista.
Ennenkaikkea teos on kaunistelematon kuvaus Intiasta ilman ruusunpunaisia kuvitelmia sievästä eksoottisesta matkakokemuksesta. Kirja on helppo lukea , se imaisee nopeasti mukaansa reaaliseen tarinaan matkasta ja yhteiskunnasta. Kirja on myös tavallaan ajankohtainen pakolaisaallon vyöryessä maailmalla, koska mehän olemme kaikki joutilaita paratiisivaltion miljonäärejä tavallisten intialaisten silmissä.

Journal Entry 10 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Friday, April 08, 2016
Kirja palaili hyllylleni ja odottaa taas uutta lukijaa.

Journal Entry 11 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, April 14, 2016
Kirja oli odottelemassa postilaatikossa, kun tulin töistä kotiin. Kiitos, eijukka! Näyttää mielenkiintoiselta luettavalta.

Journal Entry 12 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, April 20, 2016
Pitkään Intiassa asunut Satu Rommi lähtee italialaisen Enzon kanssa moottoripyörämatkalle Intian pohjoisimpaan osaan. Kaikenlaista matkalla sattuu, vaarallisia tilanteita liikenteessä, hajonneita moottoripyörän osia ja yllättävän viihtyisiä majapaikkoja. Mitä useamman Intiasta kertovan kirjan luen, sitä vakuuttuneempi olen, että Intia ei ole minun maani. Siellä on varmasti upeita paikkoja, kauniita maisemia, paljon nähtävää, mutta vastapainoksi siellä on sitten liian paljon sellaista, joka ei vaan ole minun juttuni. Olen lukenut aiemmin toisen Rommin matkakirjan ja siinä hän oli kovin innostunut vastuullisesta matkailusta, josta hän jaksoi paasata vähän turhankin paljon. Tässä kirjassa hän oli vielä tavallinen matkailija. Mielenkiintoisin toteamus häneltä oli, että Intiaan tullessaan hän oli aktiivinen ihmisoikeus- ja eläinaktivisti, mutta Intiassa on ollut pakko oppia olemaan välittämättä kaikista kulkukoirista tai muista epäoikeudenmukaisuuksista, sillä muuten siellä ei pysty asumaan. Nopealukuinen matkakirja, joka viihdytti hetken.

Journal Entry 13 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, April 20, 2016
Nappasin miittipöydästä viehättävän ulkoisen olemuksensa takia :)

Journal Entry 14 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, February 22, 2017
Mielenkiintoinen matkakirja Intiasta. Kuvaus tuntui realistiselle, eikä todellakaan nostattanut matkakuumetta siihen suuntaan. Pidin kerrontatyylistä, voisin tarttua tämän kirjailijan muihinkin kirjoihin jatkossa.

Journal Entry 15 by winglukutuoliwing at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases on Friday, October 06, 2017

Released 1 yr ago (10/6/2017 UTC) at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja löysi uuden lukijan BC-tapaamisesta tänään :)

KTMC 2017 # 59


Journal Entry 16 by Margih at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, October 06, 2017
Metson miitistä mukaan, kiitos.

Journal Entry 17 by Margih at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 14, 2018
Pääsinpäs tuonne Intiaan ja vielä moottoripyörällä! Rakastan matkustamista ja jos ei ole varaa itse matkustaa niin sitten matkustetaan kirjojen avulla. Ja tämän kirjan avulla pääsin kuin pääsinkin matkalle! Pidin kirjassa siitä, kun ei ollut pelkkää seikkailua romantisoidusti kuvattuna vaan matkustamisen ohella tuli tietoa siitä karustakin todellisuudesta. Matkakirjat ovat yksi suosikkigenreni kirjoista puhuttaessa.

Osallistun tällä Helmet 2017 -haasteeseen vaikka tyngäksi se osaltani jäikin. :D

Journal Entry 18 by Margih at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, February 02, 2018

Released 1 yr ago (2/3/2018 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämä kirja jatkaa matkaansa seuraavalle lukijalle ja on osa synttärilahjaa, tosi myöhäistä sellaista.

Journal Entry 19 by Peonio at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 08, 2018
Tämähän on oikein sopiva kirja, nuoruudessa tuli istuttua (kotimaassa) pari kesää moottoripyörän kyydissä ja vähän myöhemmin käytyä Intiassakin (tosin vain Goalla, lentäen). Ja Rommin tätä edeltänyt ensimmäinen matkakirja taitaa olla toivelistallanikin. Paljon kiitoksia, Margih!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.