Hyvä tyttö

by Mirjami Hietala | Literature & Fiction |
ISBN: 9513106330 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 10/11/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, October 11, 2014
Olen lukenut muutaman tämän kirjailijan kirjan, niistä on jäänyt positiivinen mielikuva. Tämä kirjastopoistokirja pääsi mukaani Metson vaihtohyllystä. Vetoava kansikuva!
Tammi, 1995.

Takakannesta:

"Vilma istuu juhannuksena vanhempiensa kesämökin pirtinpöydän ääreen, niin kuin on tehnyt yli kolmekymmentä vuotta. Tästä mökkikesästä tulee kuitenkin toisenlainen: äiti saa infarktin ja joutuu sairaalaan. Kuoleman lähestyessä Vilman mieltä ravistelevat lapsuusmuistot, vuosia sitten eroon päättynyt avioliitto sekä vasta katkennut rakkaussuhde.
Heikkenevä vanhus, tyyntä keski-ikää elävä tytär ja oman elämänsä kynnyksellä seisova tyttärentytär joutuvat kesäviikkoina kukin kohdallaan yksinjäämisen ja yksin selviytymisen eteen. Puhumattomuus ja tabut, sokeus ja silmien sulkeminen totuudelta ovat lapsuudenkodin perintöä, jota Vilma ei haluaisi siirtää tyttärelleen Tuulille. Mitä rakkaus ja hyvyys oikein ovat? On vaikea olla hyvä äiti, hyvä tyttö."

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, April 19, 2017
Pidin tästä kirjasta tosi paljon. Omassa elämäntilanteessani oli helppo samastua keski-ikäiseen päähenkilöön, Vilmaan, jonka vanhemmat lähestyvät kuolemaa ja jonka oma lapsi irrottautuu ja lentää pesästä. Kuvaus on arkista ja jollain tavoin vaatimatonta, mutta elämänläheistä ja kaunistelematonta, rehellisen yksinkertaista. Lukiessa tuli seesteinen olo, kuin olisi siirtynyt ajassa muutaman vuosikymmenen taaksepäin. Äitien ja tyttärien suhteista on kirjoitettu paljon huonompiakin kuvauksia! Googlettamalla huomasin, että kirjailijalla on psykologin/psykoterapeutin koulutus, mikä kuultaa tekstistä läpi esim. siinä, kuinka Vilma pohtii asemaansa perheessä, jossa äidin huomion vie kehitysvammainen veli, mutta se ei sinänsä haittaa - tuo ehkä aitouttakin perhedynamiikan kuvauksiin.

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Koivistonkylän kirjasto in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, April 27, 2017

Released 1 yr ago (4/27/2017 UTC) at Koivistonkylän kirjasto in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja löytyy kirjaston kirjanvaihtokärrystä.

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan! Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Jos et ole aikaisemmin tutustunut Bookcrossingiin, seuraava linkki voi olla avuksesi:

http://www.bookcrossing.com/forum/30 (suomenkielinen keskustelufoorumi)

BC-sivuston kielen saa halutessaan vaihdettua sivun ylälaidan vihreässä palkissa olevasta valikosta.


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.