Koko - puhuva gorilla

Registered by halonhakkaaja of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 10/6/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by halonhakkaaja from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Monday, October 06, 2014
Alkuteos The Education of Koko (1981), suom. Paula Karlsson. Otava, 1987.

Takakannesta:
Kertomus naarasgorilla Kokosta ja sen hämmästyttävistä kielellisistä kyvystä osoittaa, että ero ihmisen ja lähisukuisten eläinten välillä on paljon pienempi kuin olemme aavistaneetkaan.

Kymmenvuotias Koko on ensimmäisenä gorillana maailmassa oppinut ihmisen käyttämän kielen. Kokolle on vuoden vanhasta lähtien opetettu kuurojen viittomakieltä, ja nykyään se hallitsee jo yli 600 sanaa. Tohtori Francine Patterson on osoittanut vuosikausien uurastuksen tuloksena, että Kokolla on samanlainen huumorintaju kuin lapsella, että se osaa rakastaa ja valehdella, tehdä kysymyksiä, keskustella menneistä ja tulevista tapahtumista, ihmisten ja gorillojen eroista, jopa kuolemasta.
Kirjassa seurataan läheltä Kokon, sen nuoremman kumppanin urosgorilla Michaelin ja niiden hoitajien yhteiselämää. Gorillojen opettaminen on vaatinut ihmisiltä sitkeyttä mutta palkaksi he ovat saaneet kokea yhdessä kasvattiensa kanssa monia riemukkaita hetkiä ja oppimisen iloa.
Myös kirjan valokuvat kertovat hellyttävästi gorillojen elämästä, opetustilanteista ja muista puuhista.

*
Luettu lokakuussa 2014. Mieli tekisi jättää tämä omaan hyllyyn, mutta kun siellä alkaa olla turhan ahdasta, niin kai tämä on laitettava eteenpäin.

Journal Entry 2 by halonhakkaaja at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, August 05, 2015

Released 4 yrs ago (8/6/2015 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tarjolla Kuopion bc-tapaamisessa.

Journal Entry 3 by Vinya at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Thursday, August 06, 2015
Kirja lähti mukaani viittomakielen takia. Kiitos!

Journal Entry 4 by Vinya at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Tuesday, May 05, 2020
Halusin tutustua kirjaan viittomakielen vuoksi. Osaan itse jonkin verran suomalaista viittomakieltä, joten ameslaniin vertailu oli mielenkiintoista. Toki Kokokin kiinnosti, mutta enemmän eläinten käyttäytyminen ja erityisesti kielellinen käyttäytyminen. Voisi olla mielenkiintoista myös lukea, missä kohtaa nykyään mennään kieliväittelyissä eläinten ja ihmisten lahjakkuuksien kesken. Googlasin, että Koko kuoli 46 vuoden iässä vuonna 2018.

Kirja tuntui enimmäkseen Kokon puolustelupuheelta kriitikoita vastaan, ja siitä tuli todistelun tuntu. Myös kieli oli minulle välillä vaikeaselkoista, mikä vaikutti kielteisesti lukukokemukseen. Aihe mielenkiintoinen, avattu hieman vaikeasti.

Osallistun tällä vuoden 2020 TBR-louhintahaasteeseen. Kirjaa tuli hillottua monestakin syystä. Tietokirjat vaativat minulta tiettyä keskittymistä, joten kirja odotti oikeaa hetkeä. Välillä eläinkirjat jaksavat kiinnostaa, mutta useimmin eivät. Ja toisaalta säästelin kirjaa, jos se vaikka olisi kovin mielenkiintoinen viittomakielen vuoksi.

Journal Entry 5 by Vinya at Kuopion tori in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Thursday, July 30, 2020

Released 5 days ago (7/29/2020 UTC) at Kuopion tori in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapautui torilla sijaitsevaan kirjakaappiin, joka sijaitsee Velj’mies-patsaan lähettyvillä.Hei, uusi lukija!

Mukavaa, kun löysit vapauttamani kirjan. Toivon, että teet kirjasta merkinnän, että kirja on sinulla hyvissä käsissä ja laitat kirjan myöhemmin takaisin kiertoon tai pidät sen itselläsi. Merkinnän voit tehdä rekisteröitymättä ja anonyyminä.

Lue ja kerro, mitä pidit kirjasta! On kiva kuulla muiden mielipiteitä kirjasta. Laita se sitten uudelleen matkalle ja vapauta jonnekin tai anna tuttavalle. Voit vapauttaa kirjan esimerkiksi takaisin löytöpaikkaan, juna-asemalle, kahvilaan, puistoon tai kauppojen ilmaislehtien jakelutelineeseen. Muista kertoa siitä merkinnässä, eli valitse sivustolla "Vapauta kirja" -kohta. Kiitos sinulle, ja mukavia lukuhetkiä!

Jos et ole aikaisemmin tutustunut BookCrossingiin, niin täältä löytyy lisätietoa:
BookCrossingista yleensä: http://www.bookcrossing.com/about
Usein Kysyttyjä Kysymyksiä: http://www.bookcrossing.com/faqs
Suomenkielinen keskustelufoorumi: http://www.bookcrossing.com/forum/30

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.