Sukupolveni unta

by Helvi Hämäläinen | Poetry | This book has not been rated.
ISBN: 9510145696 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 10/2/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, October 02, 2014
Takakansi:


”Olen tässä kokoelmassani Sukupolveni unta tuonut esiin asioita, jotka ovat polttaneet sydäntäni: inhimillisyysnäkökulman, jota voidaan pitää jopa vääränä, suhteeni oman historiamme tapahtumiin, luontoa kohtaan osoitetun armottomuuden. Kirjailijaa saattaa kiduttaa sydämen ujous – halu runon piilokuvaan, tässä kokoelmassa olen kieltänyt tuon suojan itseltäni.”

WSOY, neljäs painos, 1987

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, November 30, 2014
Tämä kirja on näköjään saanut Finlandia-palkinnon vuonna 1988. Minä en ehkä olisi palkinnut, sillä olen tykännyt joistain muista lukemistani Hämäläisen teksteistä selkeästi enemmän.
Runot olivat suorastaan pateettisen isänmaallisia ja täynnä kuolemaa, kyyneliä, verta, sotaa ja surua. Näiden lukeminen ei ollut suorastaan virkistävä tapa herätä viikonloppuaamuun!
Toki tekstit puhuttelivatkin - oman pojan ehdittyä juuri armeijaikään ahdistun selkeästi ajatuksesta, että menettäisin oman pojan sodassa. Siitä ovat monet suomalaiset naiset historiassamme selvinneet - ja jotkut eivät koskaan.

EDIT 050115

Tämän kirjan nimestä vääntyy anagrammi 'lukevan punoitus', joten sopii Mix-haasteeseen ja vapautettavaksi BC-tapaamiseen :)

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases on Tuesday, January 06, 2015

Released 5 yrs ago (1/6/2015 UTC) at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tarna pistäytyi pikaisesti BC-tapaamisessa ja lykkäsin tämän kirjan hänelle, kun muistelen pitäneen Hämäläisestä. Tämä kontrolloitu vapautus on osa lii5an järjestämää Mix-haastetta ja sen anagrammiosiota (= "lukevan punoitus") :)

Journal Entry 4 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 06, 2015
Kyllä sinä, lukutuoli, taidat hyvin tietää, mikä minua kiinnostaa. En olisi osannut edes kaivata Helvi Hämäläisen runoja — mutta sitten näin Sukupolveni unta käsissäsi. Kaiken kukkuraksi Hämäläinen sai tästä kirjastaan vuoden 1987 Finlandia-palkinnon, joten tämän kelpaisi vaikka Palkintokaappiin... Nottta kiitos, oikein iso kiitos!

Helvi Hämäläinen Kirjasammossa
Helvi Hämäläinen Wikipediassa
Helvi Hämäläinen (1907 – 1998) at Authors' Calendar (englanninkielinen suomalaissivusto)

Journal Entry 5 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, January 01, 2018
Kokoelman nimi pistää heti miettimään sitä, mistä olen usein puhunutkin: Helvi Hämäläisen (1907—1998) ja samoin kuin seuraavakin, omien vanhempieni edustama sukupolvi ovat kokeneet aivan käsittämättömän paljon. Ja se näkyy myös näissä runoissa. Runoilija käy läpi oikeastaan koko läntisen/kristityn ihmiskunnan mutta ennen kaikkea sukupolvensa edustajana itse kokemaansa historiaa. Runoissa löytyvät talvisota, maailmansodat, keskitysleirit, Kennedyn murha, kylmä sota neutronipommiuhkineen, saastuminen ja toki myös paljon vanhempaakin historiaa. Löysin siitä osasta paljon puhuttelevia tekstejä. Mystiikkaa sisältävät luontokuvaukset eivät sen sijaan koskettaneet minua, mutta onneksi niiden osuus kokoelmassa on melko vähäinen. Kaiken kaikkiaan hieno opus. Kiitos, lukutuoli!

Journal Entry 6 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, February 08, 2018

Released 2 yrs ago (2/8/2018 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Valitsitkin Runorepusta vähän vanhemman tekijän Finlandia-palkitun teoksen. Toivottavasti se miellyttää. Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 7 by LolaRobin at Vammala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, February 16, 2018
Kiitos kovasti! Runokirja saapui jo maanantaina mutta hukkasin sen elämän sekamelskaan koko viikoksi. Onneksi muistin sen nyt enkä viiden vuoden päästä! :)

Selailin runoja jo hiukan enkä ole vielä täysin varma kuinka paljon pidän lukemastani.. Selvyys joko tulee luettuani lisää tai sitten ei.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.