Hyppynaru

by Juha Seppälä | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by kirjateoria of Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 10/2/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by kirjateoria from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, October 02, 2014
Hyppynaru lähtee luettavaksi Joikalle, joka on sn sen mansikkapussista valinnut. Näitä Hyppynaruja on tullut haalittua kirjastojen poistomyynnistä niin, että vielä jää bc-tarkoituksiin yksi kappale kyseistä kirjaa. Myöskin omasta hyllystä löytyy yksi kappale tätä krjaa.

Juha Seppälä summaa tähänastisen tuotantonssa pääteemat tiiviisssä ja täyteenladatussa kertomuksessaan. Yksinäisyyden , kuoleman ja tukahtuneen seksuaallisuuden tunnot jäytävät miehen ja naisen elinvoimaa, eikä umpiosta pääastä eroon kuin lopullista tietä- Hyppynarun ääriviivat piirtyvät kolmihenkisen perheen ympärille. Isä on musiikkitieteitä opiskellut työtön, vaimo käy töissä, tytär Mari aloittaa koulunsa. Miehen ja naisen suhde on kymmennessä vuodessa turtunut sanomattomuuteen; Seksi on harvinaista. Isä tekee tiliä omiin vanhempiinsa; Ruotsissa asuvaaan äitiinsä ja lapsuudessa kadonneesseen isäänsä. Menneisyyden raskas varjo heilahtaa oman avioliiton ylle.Isän ja tyttären suhde toimii, heillä on toisissaan turva. Ja Turvaan he lähtevät.

Hyypynaru on kompromissiton, ekspressiivinen maalaus ihmisen voimattomuudesta, rakkauden kuihtumisesta. Hitain mutta määrätietoisin vedoin etenevä ja näkökulmia vaihteleva kertomus on karsittu kaikesta epäolennaisesta- jäljelle jää kirkas, aihetta kunnioittava eleetön kieli, Hyppynaru poraa ja hioo Juha Seppälän kirjailijakuvaa, tekee selväksi: hän ankaran totuudellinen nykykirjailija.(takakannen teksti).

Tämä on todella loistava romaani, jonka olen lukenut esimmäisen kerran 1990-luvulla.Sen jällkeen olen lukenut tämän ainakin neljä kertaa.

Tämä on todella mahtavasti kirjoitettu, ei ihme että Finlandia-ehdokkaanakin ollut. Tarina ja kirjan henkilöt ovat niinkuin oikesta elämästä. Tarina on aito ja ajatuksella rakennettu. Kirjan kirjoitustyyli on minuun kerrassaan vetoava.

Journal Entry 2 by kirjateoria at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, October 02, 2014

Released 4 yrs ago (10/2/2014 UTC) at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyppynaru mansikkapussista sen valinneelle Joikalle.

Journal Entry 3 by Joika at Kiiminki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, October 02, 2014
Kiitos. Aivan, valitsin kirjan mansikkapussista. Lukupinoon!

Kirja on ollut ehdokkaana Finlandia-palkinnon saajaksi v. 1990, joten kirja on tarjolla Tarnan VPK3:lla.

Journal Entry 4 by Joika at Kiiminki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Saturday, October 18, 2014
Tarina on pakko lukea lähes yhdeltä istumalta. Se on vähäeleisyydestään ja arkisuudestaan huolimatta erikoisen kiinnostava, tai ehkä juuri siksi. Mitä tässä tulee tapahtumaan? Monet asiat ovat niin hyvin kuvattu, että ihan puistattaa. Sellaiset pienet jutut, kuten esimerkiksi lapsen (Marin) lukemaan opettelu tai vaikka päähenkilön muistelot ovisilmästä tiirailusta. Puhumattakaan päähenkilön jokapäiväisistä fiiliksistä rahattomuuden ja turhautuneisuuden keskellä. Marin ja päähenkilön eli isän suhde luo lohtua.

Jotenkin tulin miettineeksi, kuinka paljon tarinaan vaikuttaa päähenkilön oma lapsuus, kun äiti ja isä eivät ole olleet maisemissa lainkaan. Mietin yhä sitä, samalla kun mietin tarinan loppua. Odotin toisenlaista.


Journal Entry 5 by kiksu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, October 30, 2014
Voi mitä kommentteja! Olipa hienoa, että tämä oli palkintokaapissa tarjolla, tuskin olisi muuten ihan heti tullut vastaan. Kiitos kierrättäjille! Lukupinoon...

Journal Entry 6 by kiksu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, March 11, 2016
Luin tämän kirjan muutama viikko sitten loppuun. Minulla oli kirjasta viimeinen luku jäljellä ja ajattelin, että lukaisenpa tuon ja käyn nukkumaan, huh! Ei tulllut uni ihan heti. Nyt ymmärrän Joikan postikortissa olleet saatesanat. Kirja pysäytti kyllä ja se juuri herätti ajattelemaan, että näinhän tällaiset asiat varmaan tapahtuvat. Tavallaan yllättäen, mutta jälkikäteen ajatellen tapahtumat eivät olekaan niin yllättäviä. Seppälän tapa kuvata miehen/isän mielenmaailmaa toi minulle jollain tapaa mieleen vastikään lukemani Mathias Rosenlundin Vaskivuorentie 20, vaikka tämä kuitenkin oli kovin erilainen kirja. Tämä kirja saa minunkin suositukseni

Released 2 yrs ago (7/15/2016 UTC) at Kirjasto in Pyhäjoki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirjanvaihtohyllyyn! Koskettavia lukuhetkiä!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.