Hotelli Firenzessä

by E. M. Forster | Romance | This book has not been rated.
ISBN: 951205597X Global Overview for this book
Registered by MINKULA of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 9/8/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by MINKULA from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, September 08, 2014
Heinäkuun kirja-arvonnan 2011 palkintokirja Helsky78:lta.

Takakannesta:

"Lucy Honeychurch, hurmaava ja hyvin kasvatettu englantilaistyttö, on ensimmäisellä matkallaan Italiassa. Lucyn esiliinaksi matkalle on lähetetty hänen kuivakka serkkunsa Charlotte. Mutta esiliinakin on avuton kohtalon edessä: Italia muuttaa Lucyn. Hän joutuu murhan silminnäkijäksi ja rakastuu nuorukaiseen, jonka käsivarsille hän pyörtyy murhan tapahtumahetkellä. George Emerson ja hänen isänsä ovat kuitenkin liian erikoisia, vapaamielisiä ja rohkeita muiden englantilaisten mielestä. Lucy joutuu tekemään vaikean valinnan intohimon ja sovinnaisuuden välillä. E. M. Forsterin lumoavan romaanin pohjalta on tehty myös samanniminen menestyselokuva."

Journal Entry 2 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, April 02, 2018
Onnittelen itseäni, että sain tämän luettua. Joskus vuosia sitten (ennen kuin minulla oli tämä kappale) lainasin kirjan kirjastosta elokuvan innoittamana, luin ensimmäisen luvun ja huomasin, etten tajunnut keskusteluista oikein mitään. Nyt uudella yrityksellä tarina lähti etenemään hieman jouhevammin, mutta paikoitellen juutuin edelleen keskusteluihin, kun en ymmärtänyt niiden sisältöä. Emersonien käyttäytyminen oli muiden englantilaisten mielestä hyvinkin paheksuttavaa, mutta syytä sain hakea useammassa kohdassa ihan huolella. Tässä havainnossa oli itselleni henkilökohtainen kiinnostavuus se, että minulla on vuosi takaperin diagnosoitu Aspergerin oireyhtymä, joka usein ilmenee juuri vaikeuksina hahmottaa sosiaalista etikettiä. Epämuodollisessa tutussa seurassa pärjään, mutta muodollisemmat tilaisuudet ja vieraat ihmiset ovat painajaista. Olisi kiinnostava tietää, miten neurologisesti normaali lukija hahmottaa tämän kirjan keskustelut. Voihan toki olla, että muodollisuus yleensäkin tuntuu vieraalta, jos on tottunut suomalaiseen melko etiketittömään nykypäivän menoon. Tarina kokonaisuutena oli hyvä, mutta toista Forsteria en jaksaisi lukea heti perään noiden keskustelujen seuraamisen hankaluuden takia.

Osallistun tällä Kirjan vuosi 2018 -lukuhaasteeseen ja kuittaan kohdan 4 (kirjan nimessä on jokin paikka).

Journal Entry 3 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 08, 2018

Released 1 yr ago (5/8/2018 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Sikasäkkikirja siirtyi miitissä seuraavalle lukijalle. :)

Journal Entry 4 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, May 09, 2018
Kiitos kirjasta, Minkula!
Kirjassa ei ehkä paljonkaan ole Firenzeä. Elokuvassa varmaan olisi. Sitäkään en ole nähnyt. Jaa, näkyihän siinä alussa olevan kuitenkin Arno-joki...

Kirjassa katsellaan San Miniatoa kaupungista käsin. Minä katselin kaupunkia San Miniatosta käsin marraskuussa 2006.

Journal Entry 5 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 19, 2018
Olen vasta sivulla 50. Emersoneista en keksinyt muuta vikaa, kuin että heidän katsottiin kuuluvan hiukan alempaan yhteiskuntaluokkaan. Lisäksi he usein tarkoittivat sitä mitä sanoivat. Se jo sinänsä oli paheksuttavaa. Vanhemmat naiset näyttävät usein puhuvan sitä mitä he olettivat että heidän asemassaan olevan kuuluu sanoa. Viis todellisista mielipiteistä - jos niitä edes oli. Lucy keikkuu näiden kahden välillä. Teoriassa hän jo tietää kuinka pitäisi käyttäytyä, mutta toteutus horjuu. Tuohon aikaan parempiin piireihin kuuluva nainen ei saanut tehdä paljon mitään ja senkin vähäisen vain esiliinan seurassa jos oli naimaton.

Arno-jokea kelpaa kyllä katsella.

Journal Entry 6 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 19, 2018
Sivun 80 vaiheilla minusta alkoi tuntua että nämä tyypit pelaavat jonkinlaista roolipeliä, jonka sääntöjä en täysin ymmärrä. Tiedän kyllä että tuohon aikaan noin vuonna 1900 hienon naisen ei sopinut tehdä juuri mitään. "Esiliinan" kanssa oli kuljettava jos jonnekin piti lähteä. Luokkarajoista oli pidettävä tiukasti kiinni ja kaikki ulkomaalaiset olivat epäilyttäviä. Eikä elämän tosiasioista sopinut tietää mitään. Jos tiesi, se oli salattava.

Santa Crocessa vierailin kerran 2006. Silloin kamerani ei ollut hääppöinen. Santa Crocen fasaadi on kaunis, mutta kaikki sen takana on harmaata kiveä. Santa Novella on rakennettu samalla periaatteella, mutta Duomo on ympäriinsä kaunis ja koristeellinen valkovoittoinen.

Journal Entry 7 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 19, 2018
Sivulla 84 jo puhutaankin pelistä. "Rinteillä oli pelattu perin monimutkaista peliä kaiken iltapäivää." Pari kertaa katselin sivuja taaksepäin nähdäkseni olinko kääntänyt vahingossa pari lehteä kerrallaan , kun tuntui aivan että jotain oli jäänyt välistä pois. Saapa nähdä kuinka jatkuu...

Santa Crocessa on kuuluisia taideteoksia, muitakin kuin Giotton. Kirjassa mainitusta taivaaseenastumismaalauksesta en ottanut kuva. Kai se on lähdettävä uudelleen Firenzeen laiminlyöntejä paikkaamaan. Tämä on kuitenkin Giotton maalaus myös: Morte di San Francesco, Giotto, Cappella Bardi.

Journal Entry 8 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 19, 2018
Ja ta tästä kirjasta kustantaja sanoo: "Forsterin romaaneille on tyypillistä taitava juonenkehittely ja luonteva henkilökuvaus. Just joo! Nähtäväksi jää onko tässä kirjassa yhtäkään luontevaa henkilöä.

Santa Croce, Macchiavellin hauta: Tämän luona pikkupoika kompastui.

Journal Entry 9 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 22, 2018
Forsterin kunniaksi on todettava, että hän näyttää vastustavan viktoriaanista tai vielä vanhempaa naiskäsitystä, jonka mukaan naisen tulee vain innoittaa miestä suuriin tekoihin ja maailman valloitukseen saamatta itse tehdä mitään paitsi ihailla miestä. Tämä romaani ei siis olekaan aivan niin todellisuudelle vieras kuin ensin vaikutti. Kirja alkaa vaikuttaa suorastaan edistykselliseltä. Sehän on kirjoitettu 1900-luvun alussa ellei jopa viktoriaanisella ajalla. Victoriahan kuoli 1901.

Lucy lähti Piazza Signorialle, jossa tapahtui kauheita.
30.3.2008 Siellä vietettiin jotain keskiaikaista uudenvuodenjuhlaa keskiaikaisissa asuissa marssien. Vasemmalla on Neptunus suihkulähteessään ja oikealla lienee Davidin patsas tai jokin muu vanha sankari.

Journal Entry 10 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 22, 2018
Kuinkahan siveiden viktoriaanisten naisten annettiin katsella Davidia ja muita alastomia miehiä esittäviä patsaita ja alastomia naisia vilisi myös taiteessa. Ehkä ne olivat ainoita sukupuolivalistuksen lähteitä. Piazza Signorian Loggiassa oli muitakin hirvityksiä: joku nosti ilmaan miehen päätä jonka oli juuri leikannut irti jne. Sellaisia näytöksiä ja hirttäjäisiä ennen riennettiin torille katsomaan. Nyt niitä voi katsella kotisohvalla.

Journal Entry 11 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 22, 2018
Lucy seurueineen kävi Fiesolessa. He matkustivat Hevosten vetämissä vaunuissa.

Mekin kävimme Fiesolessa ihailemassa maisemia. Köröttelimme bussilla puolisen tuntia. Kauankohan se kesti heposilla? Siellä se Firenze lepää kattilan pohjalla eli laaksossa. Siellä on välillä tukalaa kesäisin, kun ilma ei liiku. Ilmansaasteetkin kerääntyvät helposti suureen monttuun.

Journal Entry 12 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 22, 2018
Ihmettelen että Lucy seurueineen ei käynyt katsomassa Fiesolen arkeologista aluetta. Olihan siellä suoritettu kaivauksia pitkin 1800-lukua. Ehkä etruskien hautoja ei vielä ollut löydetty. Etruski-roomalaisen temppelin rauniot löydettiin vasta vähän myöhemmin eikä arkeologista museotakaan vielä ollut. Olisi kuitenkin amfiteatteri ollut näkyvissä ja roomalaisen kylpylän rauniot.

Journal Entry 13 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, May 27, 2018
Eivätkä ne mokomat käyneet Duomossakaan. Katedraalihan on ylen hieno ja taatusti oli jo valmis tuolloin. Ainakaan en muista Duomoa mainitun. En minäkään jaksanut kupoliin kiivetä. Alhaalta vain kuvitusta ihailin.

Journal Entry 14 by wingAnneliswing at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, May 27, 2018

Released 11 mos ago (5/27/2018 UTC) at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miittiin mukaan.
Lukuiloa nappaajalle!

Journal Entry 15 by wingAnneliswing at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, May 29, 2018

Released 11 mos ago (5/30/2018 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

No, Poriin matkustamme yhdessä kirjan kanssa.
Lukuiloa!

Journal Entry 16 by wingAnneliswing at Linja-autoasema / Bus station in Rauma, Satakunta Finland on Friday, June 01, 2018

Released 11 mos ago (5/30/2018 UTC) at Linja-autoasema / Bus station in Rauma, Satakunta Finland

WILD RELEASE NOTES:

Ei sanonut kolmaskaan kerta totta eli ei kirja kolmannellakaan yrittämällä löytänyt lukijaa miitistä. Maailmalle oli lähdettävä!

Kirja jäi Rauman Linja-autoaseman aukiolla olevalle penkille.

Lukuiloa löytäjälle!

Book #68 in the 2018 Keep Them Moving -challence by Booklady331

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.