Nainen nollapisteessä

by Nawal El Saadawi | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 8/28/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 28, 2014
Firdaus on tappanut parittajansa ja tuomittu kuolemaan. Ennen teloitustaan tämä poikkeuksellinen nainen kertoo psykiatrille rankan ja raastavan elämäntarinansa. Hän kuvaa koskettavasti, kuinka nöyryytetty, riistetty ja prostituoiduksi ajautunut nainen nousee kapinaan kohtaloaan vastaan.

Sukupuolten kuolonkolarilla on traagiset seuraukset, mutta Firdaus ei kadu eikä alistu edes kuolemanrangaistuksen edessä. "Se, joka on löytänyt totuuden, ei enää pelkää kuolemaa, sillä sekä kuolema että totuus edellyttävät kohtaajaltaan paljon rohkeutta."

Tositapahtumiin perustuva Nainen nollapisteessä on vahva kaunokirjallinen kannanotto naisen asemaan arabiyhteiskunnassa. Egyptin tunnetuimman kirjailijan Nawal El Saadawin kohutuin teos on ollut kielletty monissa Lähi-idän maissa. El Saadawi joutui vankilaan mielipiteidensä vuoksi vuonna 1981.

Woman at Point Zero (1983) julkaistiin alun perin arabiaksi 1975
Suomentanut: Kaija Anttonen

Kolmas painos
Kääntöpiiri 2002

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 16, 2017
Aloitin kirjan eilen ja luin sen tänään loppuun. Jo lukiessani ja etenkin luettuani kirjan järkytyin oikeastaan eniten siitä, ettei näin kamala tarina järkyttänyt mielenrauhaa. Firdausin kohtalo on surkea, mutta valitettavasti se ei sen kummemmin eroa miljoonien muiden uskonnon ja perinteiden varjolla alistettujen ja kaltoin kohdeltujen naisten vastaavista. Ei naisen elämästä oikein muunkaanlaista voi tulla, kun koulunkäynti, oppiminen, ajattelu, mielipiteiden ilmaiseminen ja itsellinen elämä (oman rahan ansaitseminen) kielletään (Firdaus sentään pääsi setänsä avulla kouluun ja luki ylioppilaaksi asti) eikä ihmisarvoa tunnusteta. Silloin saa olla toisten heittopussina ja ottaa nöyrästi vastaan kaiken. Firdaus ei lopulta alistunut.

El Saadawin kieli on arabityyliin kaunista ja kuvauksissa käytetään toistoa. Hänen oma elämäntarinansa tekee kirjasta tavallistakin kiinnostavamman, tämä nainen ei ole kuka tahansa ;)

Osallistun kirjalla sakirmon Maailman maat -lukuhaasteeseen, lii5an Aakkosten lukuhaasteeseen sekä Pamina_81:n Helmet-lukuhaasteeseen (kohta 40. Kirjailija tulee erilaisesta kulttuurista kuin sinä).

* * * * *
Wikipedia kertoo:

Nawal El Saadawi (s. 1931) on egyptiläinen lääkäri, kirjailija ja feministi, joka on tunnettu naisen ja arabikulttuurin välistä konfliktia kuvaavista teoksistaan. Teostensa ja lausuntojensa uskonto- ja yhteiskuntakriittisyyden takia Saadawi on muun muassa ollut terroristijärjestöjen tappolistoilla sekä istunut vankilassa. Saadawin kenties tunnetuin teos on arabinaisten asemaa käsittelevä Eevan kätketyt kasvot vuodelta 1977.

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Roasberg in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 31, 2017

Released 2 yrs ago (9/1/2017 UTC) at Roasberg in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

El Saadawin kirja on tarjolla joensuulaisten huomisessa miitissä Roasbergilla. Mielenkiintoisia lukuhetkiä sen nappaajalle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 4 by merenike at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 02, 2017
Napattu mukaan miitistä, johon päädyin vähän sattumalta.

Journal Entry 5 by merenike at Kampin matkakeskus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, January 17, 2020

Released 1 mo ago (1/17/2020 UTC) at Kampin matkakeskus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja oli kiinnostava. Nyt matkaan etsimään uusia lukijoita!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.