Like sant som jeg er virkelig

GRATIS BOK som turkamerat
by Hanne Ørstavik | Literature & Fiction |
ISBN: 8249501012 Global Overview for this book
Registered by wingAskeladdawing of Skien, Telemark fylke Norway on 2/19/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAskeladdawing from Skien, Telemark fylke Norway on Sunday, February 19, 2017
Denne boka ble registrert som en reisende bok av Askeladda. "Så lenge det fremdeles finnes bøker jeg ikke har lest, er livet verdt å leve", fritt sitert etter Göran Tunstrøm.

Hvis du finner en av bøkene mine på reise, er det hyggelig om du vil referere til at det var Askeladda, som gjorde deg oppmerksom på fenomenet BookCrossing.

Fra forlagets omtale:
"Like sant som jeg er virkelig" forteller om Johanne, en ung, kristen psykologistudent som bor sammen med moren sin. En morgen våkner hun og får ikke opp døren til rommet sitt. To uker tidligere har hun innledet sitt livs første kjærlighetsforhold. "Like sant som jeg er virkelig" viser hvordan Johanne arbeider med å få innsikt i sin egen fortelling, og blant spørsmålene romanen stiller er: Hvordan kan jeg vite hva jeg kjenner? Hva er det som er sant? Hvordan kan jeg vite hva som er virkelig?
--
"Like sant som jeg er virkelig er ein beundringsverdig gjennomført roman, prikkfri i sine tekniske grep. Djuptloddande i sin psykologi. Men det verkeleg fine ved boka er at Hanne Ørstavik er sikker nok i si sak til å lage ein slags ny men heilt motsett versjon av Kjærlighet. Ein versjon der relasjonen mellom mor og barn ikkje er avvisande som i Kjærlighet, men oppslukande, der grunnfiguren ikkje er å vere utestengd, men å vere innestengd … Situasjonen som romanen er bygt opp kring, er nesten genial i sin enkelhet"
ATLE KITTANG (VED UTDELINGA AV SULTPRISEN 1999)
---
Hanne Ørstavik er en av vår tids mest markante og særpregete forfattere. Hun debuterte med romanen Hakk i 1994, og har utgitt til sammen fjorten romaner og et lesestykke, samt boka Der alt er klart i samarbeid med Pierre Duba. I tillegg har hun gjendiktet Leslie Kaplans Overskuddet – fabrikken, og oversatt Marguerite Duras’ Stedene. Hanne Ørstavik har mottatt en rekke litterære priser, blant annet Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen og Doblougprisen. I 2007 fikk hun Aschehougprisen for hele forfatterskapet, og i 2010 ble hun valgt ut som Festspilldikter. I 2019 ble romanen Kjærlighet kortlistet til prestisjetunge National Book Award for Translated Literature og The Republic of Consciousness Prize. Samme år ble Ørstaviks oversetter Martin Aitken tildelt PEN Translation Prize 2018 for årets beste oversettelse. Ørstaviks bøker er oversatt til over 30 språk.

Journal Entry 2 by wingAskeladdawing at Utsikten rasteplass og pit stop in Kvinesdal, Vest-Agder fylke Norway on Wednesday, August 05, 2020

Released 1 mo ago (8/6/2020 UTC) at Utsikten rasteplass og pit stop in Kvinesdal, Vest-Agder fylke Norway

WILD RELEASE NOTES:

Boka settes fri som ledd i utfordringen på det skandinaviske bokcrossing forumet "slipp en bok fri på en rasteplass". En litt våt dag, men boka er tørr og fin inne i posen sin.

Håper det gir finneren en overraskende glede å finne en reisende bok. Les den gjerne, og la den fortsette sin reise.

Til deg som finner boka sier jeg: velkommen til bookcrossing!
Takk for at du tok vare på boka!

Skriv gjerne en kommentar JE (journal entry) så vet vi at boka er trygt hos deg. Jeg blir glad om du vil skrive hvor du fant boken. Senere kan du skrive hva du synes om boken når du har lest den.

Slipp den gjerne fri igjen, eller gi den til en venn. Da kan du også skrive hvordan du lar boken reise videre, slik at vi kan følge den på reisen. På det skandinaviske forumet deler vi gleden over bøkenes vandring i verden.

Du kan være anonym om du vil. Eller du kan bli medlem (join). Det er gratis. Din e -post adresse blir ikke oppgitt eller videreformidlet til noen. Du får ikke spam. Som medlem kan du følge boka videre reiserute. Du må gjerne referere til meg, Askeladda, som den som gjorde deg kjent med BC.

Under fanen 'Samfunn' vil du finne bokinteresserte mennesker fra mange land. Det er skandinaviske og internasjonale forum hvor du kan delta i bokpraten. Bookcrossere er generøse, vennlige mennesker, bare prøv!

Håper du vil like boka du har funnet!
Les den, skriv et lite bokslipp notat og la boka reise videre!

Journal Entry 3 by Forfatterwannab at Kvinesdal, Vest-Agder fylke Norway on Friday, August 28, 2020
Jeg fant boken 07.08.20 på en rasteplass da vi var på bobilferie i sommer! Vi skulle snart reise videre, men jeg gikk litt rundt på rasteplassen for å lufte hunden min. Jeg så det lå noe på bordet og tenkte; "folk må lære å rydde etter seg!" Jeg gikk bort for å hente "søppelet" for å kaste det i bosset, da jeg så hva det var!
Jeg ble så glad!!
Nå har jeg lest boken og likte den godt. Tenker meg litt om før jeg sender den videre, vet ikke helt hvor jeg skal legge den fra meg....kanskje på venterommet på sykehuset hvor jeg jobber?......Oppdatering kommer...
Da har jeg levert boken videre. Jeg er med i det Norske Helseteamet som reiser tilHellas, Lesvos og Morialeiren idag. Vi skal bistå flyktningene med helserelaterte problemer. I forkant har vi vært 2 dager på Starum militærleir utenfor Gjøvik for å forberede oss. Her gav jeg boken videre til en av dem som jobber kjøkkenet og som serverer oss den gode maten mens vi er her. Håper boken faller i smak!

Journal Entry 4 by Forfatterwannab at Gjøvik, Oppland fylke Norway on Monday, September 14, 2020

Released 4 days ago (9/14/2020 UTC) at Gjøvik, Oppland fylke Norway

CONTROLLED RELEASE NOTES:

I disse koronatider var jeg redd ingen ville ta boken om jeg la den fra meg. Jeg er med i Norwegian emergency medical team (NOR EMT) som reiser til Hellas, Lesvos og Morialeiren idag. Vi har vært 2 dager på Starum militærleir for å forberede oss. Her gav jeg boken videre til en som jobber på kjøkkenet og som gir oss fantastisk mat og glimrende service. Jeg håper boken faller i smak.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.