Dei europeiske trolldomsprosessane

GRATIS BOK som turkamerat
by Rune Blix Hagen | Nonfiction |
ISBN: 8252170161 Global Overview for this book
Registered by Askeladda of Skien, Telemark fylke Norway on 5/2/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Askeladda from Skien, Telemark fylke Norway on Saturday, May 02, 2015
Denne boka ble registrert som en reisende bok av Askeladda. "Så lenge det fremdeles finnes bøker jeg ikke har lest, er livet verdt å leve", fritt sitert etter Göran Tunstrøm.

Boka er kjøpt på biblioteks-salg, i håp om å gi den må finne nye lesere gjennom BookCrossing biblioteket :)

Hvis du finner en av bøkene mine på reise, er det hyggelig om du vil referere til at det var Askeladda, som gjorde deg oppmerksom på fenomenet BookCrossing.

REttslig forfølgelse av påståtte hekser og trollfolk preget store deler av Europa på 1500-1600- tallet. I denne boka gir Blix Hagen ei oversikt over forskning på trolldomssprosessene i Norge og ellers i Europa. Hvor mange mista livet, hvilken utbredelse hadde den i tid og rom, og hva var den utløsende faktor? Ble forfølgelsene utløst blant folket sjøl, pga dårlige naborelasjoner og beskyldninger om ond magi i lokal samfunnet, eller kom det ovenfra, fra holdninger hos samtidens intellektuelle, munker i klostre og deres kvinnesyn? Avslutningsvis gir forfatteren ei vikitg påminning om at deler av verden i dag opplever tilsvarende menneskeforfølging.

Blix Hagen er 1.amanuensis i historie ved Universitetet i Tromsø.

Journal Entry 2 by Askeladda at Skien, Telemark fylke Norway on Tuesday, May 30, 2017
Sakprosa.

En gjennomgang av forskning som er gjort om hekseprosessene i Europa på 1600-tallet. Interessant og tankevekkende bok. Grundig.

Hekseprosessene tok ikke slutt. Siste kapittel i boka omhandler hekseprosesser i nyere tid i flere afrikanske land og i India. Under store samfunnsomveltninger ser det ut til at eldre kvinner med landeiendom kan være mer utsatt for anklager om hekseri eller trolldom. At flere har mistet livet i hekseprosesser i vår tid enn de som ble brent på 1600-tallet, var nytt for meg.


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.