Χρόνια πολλά γλυκιά μου

by Μάρω Βαμβουνάκη | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by feltre of Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on 8/3/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by feltre from Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Sunday, August 3, 2014
Είναι μια γυναίκα που τα έχει όλα. Ένα όμορφο μεγάλο σπίτι με κήπο, έναν αφοσιωμένο σύζυγο που την αγαπάει, τρία παιδιά, τα έχει όλα. "Μια ζωή παντού φινιρισμένη με το καλό γούστο [...] στα πράγματα που με περιστοιχίζουν, στις κουβέντες που λέω και που ακούω, στις σχέσεις μου και στις συμπεριφορές μου, στους χώρους που κινούμαι".

Την επομένη των γενεθλίων της, θα δεχθεί το πιο απρόσμενο δώρο. Ένα δώρο χωρίς λαμπερό περιτύλιγμα, χωρίς τα καθώς πρέπει χαμόγελα υποχρέωσης. Αυτό το δώρο είναι κρυμμένο στο σκοτάδι, εκεί που θαμμένο να ανακαλύψει το αληθινό της πρόσωπο. Η ελευθερία την περιμένει στη φυλακή της.

"Τώρα που δοκίμασα το μήλο της γνώσης είμαι εξόριστη απ' τον παράδεισο των όσων πίστευα κι ευτυχούσα. Είμαι εξόριστη απ' το σπίτι μου μέσα στο ίδιο μου το σπίτι, άγαμη πλάι στον συζυγό μου, ορφανή κοντά στους γονείς μου, στείρα ανάμεσα στα παιδιά μου, άγνωστη ανάμεσα σε γνώριμους. Μπαινοβγαίνω στο τεράστιο ηλιόλουστο σπίτι μου και ασφυκτιώ. Νοσταλγώ την ελεύθερη υπόγεια φυλακή μου, τότε που ο ένας κοντά στον άλλον σιωπούσαμε ώρες και ώρες μαζί. Με σένα τι μπορούσα να φοβηθώ; Με πλησίασες δηλώνοντας εχθρός κι ήσουνα ο πιο κοντινός φίλος, οι δικοί μου που δήλωναν δικοί μου, τι είναι;"

Journal Entry 2 by feltre at Homesick café in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, September 28, 2014

Released 7 yrs ago (9/28/2014 UTC) at Homesick café in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Στη συνάντηση Σεπτεμβρίου.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!
Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!
Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!

Journal Entry 3 by wingLubiettewing at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, October 26, 2014
Από την συνάντηση του Οκτωβρίου... δεν αντιστάθηκα και το πήρα.

Journal Entry 4 by wingLubiettewing at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Wednesday, November 26, 2014

Released 7 yrs ago (11/26/2014 UTC) at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Πολύ μου άρεσε αυτό το βιβλιαράκι. Επιτέλους ένα μυθιστόρημα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας που δεν με απογοήτευσε. Εννοείται ότι βιβλία της Μάρω Βαμβουνάκη θα ξανά διαβάσω οπωσδήποτε.

Το παραδίδω στην Theo-dora. Καλή ανάγνωση !

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.