Συνταγές μέσα από τη λογοτεχνία

by Μαρίνα Ανίνου - Αμφιτρίτη Σαραφιανού | Cooking, Food & Wine | This book has not been rated.
ISBN: 9789605034368 Global Overview for this book
Registered by cineff of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 7/26/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by cineff from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Saturday, July 26, 2014
Συνταγές μέσα από τη λογοτεχνία, αγαπημένα φαγητά Ελλήνων συγγραφέων. Όταν το πήρα νόμιζα ότι έχει συνταγές από φαγητά που αναφέρονται σε βιβλία, αλλά τελικά είναι λίγο διαφορετικό. Δεν πειράζει. Μου δίνει βέβαια ιδέα για προσεχές challenge.

Η απελευθέρωση αυτή είναι για την γλυκιά κι επικίνδυνη (για τη σιλουέτα μας) αποστολή "λιωμένο παγωτό" ή "πόσα παγωτά φάγατε σήμερα;" για το Summer Earthquake Challenge 2014.
Στο συγκεκριμένο βιβλίο έχει λοιπόν την συνταγή για "Προφιτερόλ γαλλικό με παγωτό" αγαπημένη του συγγραφέα Μανώλη Ξεξάκη.
Λόγω ανικανότητας στη ζαχαροπλαστική, έβαλα ένα προφιτερόλ μέσα σε παγωτό σοκολάτα bitter και black forest, το γαρνίρισα με σιροπάκι σοκολάτα και φράουλα, του έβαλα αμυγδαλάκια, μικρά smarties, κάτι άλλα που είχε εκεί (όλα για την ακρίβεια, η κοπέλα είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα), και του έβαλα και το "μπισκοτάκι" με τα 2 παγωτά (λες και το'ξεραν ότι έψαχνα μια αρτογιαννενική γαρνιτούρα), που δυστυχώς το πήρε ο αέρας και κόλλησε λίγο μέσα στο προφιτερόλ με το παγωτό που έλιωσε στο μεταξύ. Το βλέπετε στη φωτογραφία.
Η απελευθέρωση έγινε στο τραπεζάκι ζαχαροπλαστείου που προσπαθεί να γαλλικοφέρνει, (το προφιτερόλ του ειδικά με το παραπάνω) στην Πλατεία Ντάβαρη στο Παλ. Φάληρο.

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος άλλος, όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!
Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις.
Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing που θα σου λύσει κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.
Για να αφήσεις σχόλιο ή να πεις απλά μόνο ότι βρήκες το βιβλίο, γράψε στο πεδίο επάνω που ζητά "Enter...BCID" τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go!"
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.