Poikkeustiloja

by André Brink | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9510151378 Global Overview for this book
Registered by MINKULA of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 7/20/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by MINKULA from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 20, 2014
Takakannesta:

"Eteläafrikkalaisen lehden pikku-uutinen kertoo nuoren naisen, Jane Fergusonin (23) polttoitsemurhasta. Kirjailija lukee sen ja järkyttyy; hän on tuntenut Jane Fergusonin aloittelevana, lupaavana novellistina. Saadakseen tietää mitä oikein on tapahtunut kirjailija menee tapaamaan Jane Fergusonin isää. Tämä luovuttaa hänelle tyttärensä päiväkirjan. Sen hajanaisista muistiinpanoista rakentuu katkera tarina: nuori Jane on äskettäin menettänyt rakastettunsa poliittisen vainon uhrina.

Jane Fergusonin tragedia elvyttää kirjailijan omat hahmottumattomat tarinaideat ja hän kirjoittaa sen, minkä on pitkään halunnut kirjoittaa, mutta ei ole "osallistumattomuuden" pelossa uskaltanut - rehellisen rakkauskertomuksen. Viiltävän tarkasti nykytodellisuutta peilaavassa romaanissaan hän pohtii elämisen ja rakastamisen mahdollisuuksia poikkeustilojen maan kaoottisessa ilmapiirissä. Samalla hän pohtii kirjailijan työtä ja vastuuta, taidetta ja sitoutuneisuutta, tekstiä ja maailmaa."

Journal Entry 2 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, January 10, 2017
Brink on yksi lempikirjailijoistani, mutta en ole lukenut hänen kirjojaan jostain syystä vuosiin ja tämän kohdalla huomasin, että kerrontatapa tuntuu olevan täysin väärä tähän elämäntilanteeseen. Kun perhearjessa on hankala löytää pitkiä yhtenäisiä ajanjaksoja lukemista varten, näin monikerroksisen tarinan seuraaminen kärsii paljon. Tänään mietin ensimmäistä kertaa jopa kesken jättämistä, mutta koska kirjaa on kuitenkin luettuna jo lähes puolet, en haluaisi vielä luovuttaa. Sisulla vaan, vaikka läpi harmaan kiven...

Journal Entry 3 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, January 20, 2017
Sainhan minä tämän kuitenkin luettua. Lopussa kerrontatyyliin oli jo sillä tavalla tottunut, että pysyi paremmin kärryillä, vaikka kyllä nuo rakkauskertomukset menivät välillä todella paljon päällekkäin. Mielestäni tämä ei ole Brinkin parhaimpia kirjoja juuri sekavuutensa takia.

Osallistun kirjalla Aakkoshaasteeseen ja Kirjan vuosi 2017 -lukuhaasteeseen ja kuittaan kohdan 12 (politiikasta kertova kirja), koska tarina käsittelee paljon apartheidin seurauksia Etelä-Afrikassa.

Journal Entry 4 by MINKULA at Viikin kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, January 30, 2017

Released 2 yrs ago (1/30/2017 UTC) at Viikin kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

*****
Onnea, olet löytänyt vapauttamani kirjan! Se on nyt sinun - voit pitää sen, antaa tuttavallesi tai vapauttaa edelleen. Kiitos kun ilmoitit löytäneesi kirjan! Mikäli haluat, olet tervetullut liittymään Bookcrossing.comiin. :)

Congratulations, you've found a book I released in the wild. It's yours now - you can keep it, give to someone you know or release it back in the wild. Thank you for letting me know you've found it! If you want, you're welcome to join Bookcrossing.com. :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.