Ukrainan muistot

by Irina Ratušinskaja | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9511100556 Global Overview for this book
Registered by lii5a of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 5/22/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by lii5a from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, May 22, 2014
Copyright 1990 Irina Ratušinskaja. Suomentanut venäjänkielisestä käsikirjoituksesta Olli Kuukasjärvi. Otava 1990. 299 sivua. Kovakantinen.

Otin tänään Kaukajärven kirjaston poistohyllystä 99% varmana siitä, että minulla on tämä osa ja että puuttuvan osan nimessä oli Odessa eikä Ukraina. Ja niinhän se olikin. Kirja siis lähtee samantien eteenpäin.

Takakansiteksti:
"Harmaa on toivon väri, neuvostoliittolaisen runoilijan, fyysikon ja ihmisoikeustaistelijan Irina Ratušinskajan kirja vankilavuosistaan, oli puheenaihe meillä ja koko läntisessä maailmassa. Uudessa kirjassa hän on palannut lapsuutensa ja nuoruutensa vuosiin lämpimän Mustanmeren rannalle, aikaan joka kylvi ja kasvatti epäilyn siemenet.

Ukraina, Odessa 1950-luvulla. Läheinen asuminen yhdessä muiden kanssa avaa valppaalle lapselle näkymän inhimillisen elämän moninaisuuteen. Koulussa ilmapiiri on toinen: vastaukset kaikkiin kysymyksiin ovat valmiit.

Pioneerihengen vastapainoksi Irina on kuitenkin jo nyt löytänyt kirjojen maailman: hänen päässään humisevat Odessan vihreä meri ja omat runot.

SItten Igor, lapsuudentuttu, pyytää hänet Kiovaan. Kaksi samoinajattelevaa löytää toisensa ja rakastuu.

Taistelu ihmisen peruuttamattomiksi julistettujen oikeuksien puolesta muodostuu elämäntehtäväksi niin Iralle kuin Igorille - ja monille heidän ystävilleen.

Ukrainan muistot on väkevä kuvaus ihmisen kasvusta, poliittisesta ahdistuksesta ja sorrosta, järkkymättömästä ystävyydestä, siitä uskomattomasta voimasta ja rohkeudesta jota toisinajattelijoilta vaadittiin."


Journal Entry 2 by lii5a at Lenin-museo in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, May 31, 2014

Released 8 yrs ago (5/31/2014 UTC) at Lenin-museo in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jätän kirjan noin klo 15.30 Lenin-museon porraskäytävään - joko museon kerrokseen tai alakertaan paikkaan, jossa on opastus museoon. Kirja on teemavapautus - kirja kertoo Neuvostoliiton toisinajattelijan elämästä, joten se sopii hyvin Neuvostoliiton historiaan liittyvään museoon.

Osallistun tällä vapautuksella Pippiksen turistihaasteeseen.


KIRJAN LÖYTÄJÄLLE:
Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan! Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

Jos et ole aikaisemmin tutustunut Bookcrossingiin, niin apua saat suomenkieliseltä foorumilta: http://www.bookcrossing.com/forum/30

Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, June 2, 2014
Nappasin kirjan tänään talteen Lenin-museon edestä. Ja koska kirjan aihe ja vapautusympäristö oli niin loistavasti synkronoitu, aion luettuani myös laskea samassa paikassa uudelleen vapaaksi.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.