Matthandlare Olssons död

by Karin Wahlberg | Literature & Fiction |
ISBN: 9789170018275 Global Overview for this book
Registered by winghingraldwing of Motala, Östergötland Sweden on 4/10/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winghingraldwing from Motala, Östergötland Sweden on Thursday, April 10, 2014
pocket
En man sitter på däcket på en färja utanför Istanbul. Han lutar sig mot relingen och njuter av de varma vindarna. Han är en lagom rund man i sina bästa år och han är inte beredd på att dö.
Det brutala mordet på en svensk matthandlare på affärsresa i Turkiet blir upptakten till en historia om en okänd dotter, en exklusiv matta och – självfallet, när det är Karin Wahlberg som skriver – om den vardag och de drömmar som människorna vi möter under berättelsens gång både brottas med och hämtar kraft ur för att hantera den onda bråda död som drabbat dem.

Kriminalkommissarie Claes Claesson som är nybliven tvåbarnsfar och borde vara hemma och ta hand om sin växande familj när han brådstörtat tvingas iväg till Istanbul för att gräva i en mördad matthandlares förflutna. Eller tvingas och tvingas, Turkiet har han alltid varit nyfiken på, men det dåliga samvetet gnager …

Överläkare Veronica Lundborg tackar visserligen sin lyckliga stjärna för att förlossningen gick vägen den här gången också, och visst unnar hon Claes en spännande utlandsresa, men lite tungt är det ändå att vara nyförlöst och ensam hemma med två småflickor. Skönt ändå att inte vara på jobbet, enligt ryktena frodas intrigerna på lasarettet.

Carl-Ivar Olsson, den vänlige och snart pensionsfärdig matthandlaren i Oskarshamn, vem skulle vilja mörda honom? Blev han rånmördad eller ligger det något mer intrikat motiv bakom hans tragiska död?

Annelie Daun, matthandlarens systerdotter tillika medhjälpare i butiken, är förtvivlad över sin morbrors död. Inte blir tillvaron enklare när hon kommer Carl-Ivars mörka hemlighet på spåren.

Matthandlare Olssons död är Karin Wahlbergs sjunde bok om kriminalkommissarie Claes Claesson och hans fru Veronika Lundborg, överläkare på Oskarshamns lasarett.


Journal Entry 2 by winghingraldwing at Motala, Östergötland Sweden on Monday, September 25, 2017
Boken stod i min hylla oläst både länge och väl tills jag fick en vink från BAMP att jag kunde börja läsa den så att BAMP snart kunde önska den. Jag har nu läst den och visst var den spännande både här och där ( förstås efter läsning) men mitt intresse rörde sig mest om personer som det skrevs lite om så nu känns det tomt för att jag inte fick veta mer. Jag har tidigare försökt läsa en bok av Karin Wahlberg men inte fastnat men får ge henne någon mer chans.

Journal Entry 3 by winghingraldwing at by post, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Sunday, October 01, 2017

Released 1 yr ago (9/30/2017 UTC) at by post, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Till BAMP för väl genomfört uppdrag. Spark i baken 23 är galant utförd. Ta nu en svalkande tur på en flygande matta.

Journal Entry 4 by wingBAMPwing at Linköping, Östergötland Sweden on Tuesday, October 03, 2017
Tackar, tackar! Eventuellt landade mattan redan igår, men jag hämtade posten idag och där låg den.

Journal Entry 5 by wingBAMPwing at Linköping, Östergötland Sweden on Monday, May 07, 2018
Förstår vem du vill veta mer om, vem vet hen kanske dyker upp i någon av Karin Wahlbergs böcker framöver?
Trots en del brutaliteter känns den ändå som en "snälldeckare", men jag tyckte det var fascinerande att läsa både om Turkiet och framförallt om mattor, en värld jag inte är hemma i.

Journal Entry 6 by wingBAMPwing at Thorstorps gård in Söderköping, Östergötland Sweden on Saturday, May 12, 2018

Released 1 yr ago (5/12/2018 UTC) at Thorstorps gård in Söderköping, Östergötland Sweden

WILD RELEASE NOTES:

Till dig som hittar boken säger jag: "Tack för att du tog hand om boken. Skriv gärna en kommentar JE (Journal Entry).Du kan vara anonym om du vill eller bli medlem (Join).Det är gratis. Din e-mail lämnas aldrig ut.Du får inte spam.Du hittar många bokintresserade och det finns forum, både skandinaviska och internationella att prata på.Om du undrar över något så skicka gärna ett PM (personal message) till mig, BAMP, och fråga.

Lycka till!

"Release 12 of the 52 Towns in 52 Weeks Challenge 2018"

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.