De naakte bruid

by anoniem | Health, Mind & Body | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Pebby72 of Haarlem, Noord-Holland Netherlands on 2/16/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Pebby72 from Haarlem, Noord-Holland Netherlands on Sunday, February 16, 2014
Een vrouw verdwijnt, haar auto wordt gevonden aan de rand van een afgrond. Iedereen beschouwde haar als de perfecte echtgenote en moeder: toegewijd, trouw en gelukkig. Maar in haar nalatenschap vindt men een dagboek, waarin ze openhartig vertelt over haar verontrustende seksuele ontdekkingstocht.
Het geheime dagboek begint heel onschuldig tijdens haar huwelijksreis in Marokko. Maar dan doet de vrouw een schokkende ontdekking: haar zorgeloze leven blijkt een façade te zijn geweest, en langzaam maar zeker betreedt ze een wereld van verlangen, fantasie en roekeloosheid. Wat begint in haar verbeeldingskracht eindigt algauw in een neerwaartse spiraal van obsessie en bevrijding. Maar hoe lang kan zij dit dubbelleven volhouden?
De naakte bruid vertelt de schokkende waarheid over liefde en seksuele verlangens, tegelijkertijd nuchter en gepassioneerd. Net als Zout op mijn huid van Benoîte Groult in de jaren negentig is De naakte bruid spraakmakend openhartig. Dit boek roept de ultieme vraag op: is het mogelijk om de ander ooit echt te kennen?
De schrijfster van De naakte bruid publiceerde eerder enkele romans onder haar eigen naam. Uit gêne besloot zij dit boek anoniem te publiceren, zelfs haar echtgenoot was lange tijd niet op de hoogte van deze roman.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Geheim dagboek van een vrouw die is verdwenen, haar auto is gevonden aan de rand van een afgrond, evenals de wandelwagen van haar verdwenen zoontje. Haar moeder zendt het dagboek naar een uitgever. In het dagboek vertelt ze openhartig over haar seksuele leven. Het boek begint tijdens haar huwelijksreis in Marrakech. Ze ontdekt dat haar leven een facade is, haar huwelijk is goed, maar de seks niet. Ze treedt dan binnen in een wereld van verlangens, fantasie en roekeloosheid en beleeft vele erotische avonturen. De vrouw beschrijft zichzelf steeds als 'jij'. Het boek is ingedeeld in 138 korte hoofdstukken die lessen worden genoemd. De schrijfster publiceerde dit boek anoniem, maar de pers ontdekte dat zij de in Londen wonende Australische auteur Nikki Gemmell is, die eerder enkele romans onder haar eigen naam publiceerde. Uit gene besloot zij dit boek anoniem te publiceren, ook haar echtgenoot was lange tijd niet op de hoogte van deze roman. Openhartig en expliciet maar niet cru. '... een subtiel portret van een modern en vervreemdend huwelijk', aldus 'The Independent'. Paperback; kleine druk.

(Biblion recensie, Redactie)

Journal Entry 2 by Linniepinnie at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, February 18, 2014
Mhhh het boek mag even bij logeren. Old habbits never die......

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.