Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί

Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 1/10/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Friday, January 10, 2014
H Maya Angelou (Μάγια Αγγέλου) γεννήθηκε με πραγματικό όνομα Marguerite Ann Johnson, στο St. Louis του Μισούρι των ΗΠΑ, το 1928. Είναι αφροαμερικανή συγγραφέας, ποιήτρια, θεατρική συγγραφέας, παραγωγός και σκηνοθέτης ταινιών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και πολιτική ακτιβίστρια για θέματα δικαιωμάτων των μαύρων. Το 2000 τιμήθηκε με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών του αμερικανικού National Endowment for the Arts και τo 2011 ο πρόεδρος Ομπάμα της απένειμε το Presidential Medal of Freedom. Γνωστότερα βιβλία της, αυτοβιογραφικού χαρακτήρα, είναι: "I Know Why the Caged Bird Sings", 1969 (από την παιδική ηλικία έως τα 17 της χρόνια, το 1944), "Gather Together in My Name", 1974 (που αναφέρεται στα έτη 1944-1948), "Singin' and Swingin' and Gettin' Merry Like Christmas", 1976 (που αναφέρεται στα έτη 1949-1955), "The Heart of a Woman", 1981 (που αναφέρεται στα έτη 1957-1962), "All God's Children Need Traveling Shoes", 1986 (που αναφέρεται στα έτη 1962-1965), και "A Song Flung Up to Heaven", 2002 (που αναφέρεται στα έτη 1965-1968).

Journal Entry 2 by karjim at Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Wednesday, January 22, 2014
Ζωή σαν μυθιστόρημα. Η βιογραφία της μαύρης ποιήτριας, συγγραφέως και ακτιβίστριας του κινήματος των μαύρων στην Αμερική, Μάγιας Αγγέλου από τα 7 μέχρι τα 17 της χρόνια.
Σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση η συγγραφέας αφηγείται τη ζωή της με προσεγμένη γλώσσα και αρκετά ενδιαφέρουσα μυθιστορηματικά δομή. Φαντάζομαι το γεγονός ότι μιλάει για πραγματικά περιστατικά στερεί από το βιβλίο την ελευθερία της μυθοπλασίας αλλά παρόλα αυτά παραμένει ένα πολύ καλό βιβλίο. Αρκετά πιο διαφωτιστικό και από την "άλλη πλευρά" από το "Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια", διερευνά τις συνθήκες του Αμερικάνικου Νότου και τις σχέσεις λευκών - Μαύρων από την πλευρά ενός μαύρου μικρού κοριτσιού (εξού και η αντίστιξη με το άλλο βιβλίο).
Η Αγγέλου έγραψε τη ζωή της ανά περιόδους σε τετραλογία και αυτό είναι το πρώτο της σειράς.

Journal Entry 3 by karjim at Καφέ - μπαρ "Οινώ" in Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Wednesday, July 02, 2014

Released 6 yrs ago (7/2/2014 UTC) at Καφέ - μπαρ "Οινώ" in Skyros - Σκύρος, Evia Greece

WILD RELEASE NOTES:

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!
~~~~~ FOR THE NEXT READER ~~~~~
Welcome to BookCrossing!
Write if you want a short entry about how and where you found this book. You don’t have to register to this site to do so, you can remain anonymous.
Read the book if you wish and then help it continue its trip by leaving it in a public place (a bench, a coffee-shop table, a phone booth etc) for someone to find it the same way you did. You may even give it to a friend to read!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.