Anna, Hanna ja Johanna

by Marianne Fredriksson | Literature & Fiction |
ISBN: 9511176765 Global Overview for this book
Registered by Peonio of Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on 1/10/2014
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Peonio from Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, January 10, 2014
"Hanna syntyy Taalainmaalla vuonna 1871 karujen vuorten seudulle, köyhiin oloihin. Hän on vahva nainen, joka oppii lapsesta asti sitkeästi ottamaan vastaan kaiken minkä kohtalo eteen tuo. Hannassa elää voimakas maaseudun henki, Taalainmaan perintö.
Hannan ainoasta tyttärestä Johannasta kasvaa kaupunkilainen. Hän on uuden vuosisadan ihminen, poliittinen vaikuttaja, naisen aseman parantaja. Hänessä ei ole jäljellä äidin nöyryyttä.
Kun Johanna astuu vanhuuteen, unohtaa ajan ja paikan elämän ja kuoleman välimaastossa, hänen tyttärensä Anna alkaa etsiä. Hän palaa juurilleen Taalainmaalle, tutkii menneitä kohtaloita, jotka hänessä vieläkin elävät. Ja Anna löytää kolme niin samanlaista mutta erilaista naista – ja oman paikkansa äitien ja tyttärien ketjussa."

Journal Entry 2 by Peonio at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, January 10, 2014

Released 5 yrs ago (1/10/2014 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämän siistin pokkarin otin joskus mukaan kirjasto 10:n kierrätyshyllystä bc-rekisteröintiä varten. Olen lukenut saman kirjan vuosia sitten ja pidin siitä kovasti, joten otan mukaan miittiin etsimään lukijaa :-)

Journal Entry 3 by toukokuu at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, January 10, 2014
Kolmen sukupolven naisten tarina herätti mielenkiintoni ja pokkari mahtuu hattuhyllylleni odottamaan lukuvuoroaan. Kiitos kirjasta!

Journal Entry 4 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, March 08, 2016
Kirja on siirtynyt hattuhyllyltä jo uuteen asuntoon. Chanian kuukausivapautushaaste antoi sysäyksen tarttua kirjaan ja Sanatarkkaan -vapautteluhaaste viimeistään. Luin kirjaa aamuyön tunneille eilen illalla sen aloitettuani ja jatkoin tänään loppuun. Kirjoja lukiessa tulee muistumia aikaisemmista kirjoista, vaikka kirjat eivät edes olisi samanlaisia. Tätä lukiessa nousi mieleen On vasta aamu, ehkä siksi, että sekin on ruotsalainen kirja ja siinä pariskunta käy läpi lapsen kuolemaa. Tämän kirjan naisilta oli kuollut lapsia, oli keskenmenoja, abortti, pienen lapsen kuolema. Sitten muistui mieleen vastikään lukemani The Virgin Blue, jossa etsittiin myös totuutta elämänkohtaloista, tosin paljon kauempaa kuin tässä kirjassa.

Anna kirjoittaa kirjaa äidistään ja isoäidistään. John Broman oli koskettava hahmo ja tosiaankin hänen vaikutuksensa Hannan elämään oli kuin satua. Hanna ajatteli, että Jumala on epäoikeudenmukainen. Ja turvautui taikakaluihin. Mutta sai vapautua häpeästä. Ainakin jollain tasolla. Miten kamalaa, että häpeä raiskauksesta jäi naisen ja lapsen ylle, vaikka raiskaaja oli se pahantekijä. Johanna oli isän tyttö, joka kuitenkin menetti isänsä 8-vuotiaana. Ja hänellä oli kamala anoppi. Hän taisteli naisen aseman puolesta, mutta kipuili kuitenkin parisuhteessaan tasa-arvoisuuden suhteen. Ja Anna kärsi miehensä naisseikkailuista. Kiehtova tarina, sopivaa luettavaa naistenpäiväksi.

Journal Entry 5 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, March 08, 2016

Released 3 yrs ago (3/8/2016 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja vapautui tänään vakimiitissä Sokoksella. Moni oli kirjan lukenut ja pitänyt siitä.

Journal Entry 6 by pooca at Hanko, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 09, 2016
Napattu miitistä. Otin kirjoja mukaan säilöön Arabianrannan kierrätystapahtumaa varten, joten tämä saattanee vapautua siellä, mutta koska kirjojen tiet ovat tuntemattomat, jotain muutakin voi tapahtua... :-D

Journal Entry 7 by pooca at Hanko, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, November 11, 2017
Päätinkin lukaista kirjan ennen vapauttamista eli ei päätynyt tämä kirja Arabian tapahtumaan, vaan lähtee jonnekin muualle jatkamaan matkaansa. Pidin tarinasta itsekin.

Journal Entry 8 by pooca at Hangon matkailutoimisto in Hanko, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, April 05, 2018

Released 11 mos ago (4/3/2018 UTC) at Hangon matkailutoimisto in Hanko, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Eteisaulaan lämpöpatterin päälle

Journal Entry 9 by paimionmatti at Hanko, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, June 27, 2018
Mielenkiintoinen kirja. Tempasi mukaansa. Oli mukava sukuhistoriasta kertova teos.

Journal Entry 10 by wingAnonymousFinderwing at Hanko, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 29, 2018
Upea! Elin niin mukana, että unohdin ajan kulun. Otin mukaan Hangosta ja nyt olen Vaasassa. Annan kirjan täällä eteenpäin. Antaa hyvän kiertää. Kiitos kirjan vapauttajalle!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.