Schuilplaats

by Linda Jansma | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingJoanazinhawing of Amersfoort, Utrecht Netherlands on 11/18/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
7 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingJoanazinhawing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Monday, November 18, 2013
Mayke en Han zijn pleegouders van zes kinderen en wonen in een grote boerderij in Friesland. Als hen gevraagd wordt crisisopvang te bieden aan drie zusjes bedenken ze zich geen moment en nemen de meisjes liefdevol in huis. Al snel merkt Mayke dat er iets aan de hand is met de 14-jarige Nikki, het oudste meisje, dat weigert te praten, en krijgt ze het vermoeden dat er veel meer speelt dan een uithuisplaatsing van drie mishandelde kinderen. Dan verdwijnt ze van de andere pleegkinderen. Wat is er met hem gebeurd? Hebben de zusjes er iets mee te maken?

Journal Entry 2 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Monday, November 18, 2013
Linda Jansma (1967) stuurde op 12-jarige leeftijd al haar eerste manuscript naar een uitgever. Het boek werd niet uitgegeven, maar de positieve feedback gaf voeding aan haar schrijflust. Nadat ze in 2009 hoog scoorde bij een schrijfwedstrijd, volgde al gauw een contract met uitgeverij De Crime Compagnie (voorheen Verbum Crime), waar haar debuut Caleidoscoop verscheen. Inmiddels is met Schuilplaats haar vierde thriller verschenen en is ze bezig met de afronding van haar vijfde boek.

Linda Jansma staat er om bekend dat ze graag actuele, maatschappelijke thema's in haar boeken verwerkt. Voor Schuilplaats heeft ze gekozen voor het onderwerp Pleegzorg. Er zijn zoveel verhalen te vertellen: van de pleegmoeder, het pleegkind, van de hulpverlener van Bureau Jeugdzorg en niet te vergeten van de biologische ouders.

In Schuilplaats schetst de auteur een goed beeld van het werk van pleegzorg. Ze heeft zich duidelijk verdiept in het onderwerp en weet de mooie en minder mooie kanten helder naar voren te brengen. Dat wordt verpakt in een verhaal dat weinig dramatisch begint op het moment dat Mayke en Han, die op een grote boerderij in Friesland wonen, wordt gevraagd crisisopvang te bieden aan drie zusjes, de 14-jarige Nikki, die weigert te spreken, peuter Nadine en baby Noelle. Mayke en Han zijn gepokt en gemazeld in het bieden van zorg aan uit huis geplaatste kinderen en geven al jarenlang liefdevol onderdak aan zes andere pleegkinderen. Natuurlijk laten ze de zusjes niet in de kou staan.
Het verleden van de hoofdpersonen klopt echter steeds nadrukkelijker aan de deur en de spanning loopt langzaam op. Dan verdwijnt één van hun pleegkinderen en wordt op hun erf een moord gepleegd.

Er spelen verschillende verhaallijnen, die, samen met de vele personages, wel wat vragen van het inlevingsvermogen van de lezer. Maar dat doet aan het leesplezier niets af. Het verhaal is goed opgebouwd en niet alleen de problemen van de kinderen worden mooi verwoord; ook hun positieve kanten krijgen ruim de aandacht. Alle protagonisten, met name Mayke, komen goed voor het voetlicht, zodat het gemakkelijk is je in hen in te leven. In een alles verklarende finale met een onverwacht slot komen alle plotlijnen tenslotte samen.

Waar de auteur met haar derde boek, Houvast, meer de actiekant was opgegaan, heeft ze met Schuilplaats weer de hoek van de psychologische thriller gekozen. Niet ten onrechte, dit is naar mijn mening toch meer haar forte. Linda Jansma heeft zich ontwikkeld tot een echte topper op het Nederlandstalige thrillergebied naar wier volgende boeken reikhalzend wordt uitgezien.

Journal Entry 3 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Friday, November 22, 2013
Dit boek gaat als ring op reis langs de volgende meelezers:

* wurmpje
* Alfa-Betje
* CreativeChaos
* Jij?
* Jij?
* Anneleis en eventueel dochter
* Anyrock

en terug naar Joanazinha.

De normale ringetiquette geldt ook voor dit boek: journal het bij binnenkomst en ik zou het leuk vinden wanneer je hier wilt vermelden wat je van het boek vond. Stuur het s.v.p. binnen een maand door naar de volgende lezer.
Veel leesplezier!


Journal Entry 4 by wingJoanazinhawing at To the first reader, A Bookring -- Controlled Releases on Friday, November 22, 2013

Released 4 yrs ago (11/22/2013 UTC) at To the first reader, A Bookring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Het boek is onderweg naar wurmpje. Veel leesplezier!

Journal Entry 5 by wurmpje at Klarenbeek, Gelderland Netherlands on Sunday, November 24, 2013
ontvangen, bedankt!

Journal Entry 6 by wurmpje at Klarenbeek, Gelderland Netherlands on Tuesday, December 10, 2013
Pas geleden een ander boek van Linda Jansma gelezen, dus ik was benieuwd naar deze, Ik werd niet teleurgesteld. Spannend verhaal, je blijft je lang tijdens het lezen afvragen hoe het nu in elkaar zit.
je moet wel je aandacht erbij houden door alle verschillende verhaallijnen. Maar je blijft lezen naar het einde toe. Goed boek!

Binnenkort zal ik dit boek bij alfa-betje langs brengen.

Journal Entry 7 by wurmpje at Klarenbeek, Gelderland Netherlands on Saturday, December 28, 2013
vandaag in de brievenbus van Alfa-betje achtergelaten.

Journal Entry 8 by wingAlfa-Betjewing at Apeldoorn, Gelderland Netherlands on Saturday, December 28, 2013
En vandaag ook gevonden op de mat. Ik ken deze schrijfster niet, dus ik ben benieuwd!

Journal Entry 9 by wingAlfa-Betjewing at Apeldoorn, Gelderland Netherlands on Tuesday, January 07, 2014
Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Wat verschillende verhaallijnen, maar ik kon ze prima uit elkaar houden en het blijft spannend tot het einde toe. Enige minpuntje vond ik dat het zooooo lang onduidelijk bleef wat er nou toch met Nelleke was. En een wat bizar pluspuntje (misschien): het boek is op heerlijk papier gedrukt.

Journal Entry 10 by wingAlfa-Betjewing at Bookring, Book Ring -- Controlled Releases on Friday, January 10, 2014

Released 4 yrs ago (1/10/2014 UTC) at Bookring, Book Ring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Gaat vandaag op weg naar CC.

Journal Entry 11 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Sunday, January 12, 2014
En het is hier gisteren keurig op de mat geploft!

Leuk om via deze weg eens een nieuwe nederlandse thrillerschrijfster te ontdekken. Een bonuspunt krijgt Linda Jansma alvast, voor het feit dat er geen 'literaire thriller' op de kaft staat, maar alleen 'thriller'!

Joanazinha, dank voor het ringen, en Alfa-Betje voor het sturen!

Journal Entry 12 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Monday, January 20, 2014
Een hele prettige schrijfstijl, dat is het eerste wat er in me opkomt over dit boek van Linda Jansma. Jansma heeft een soepele pen en is bovendien een meester in het scheppen van sfeervolle scenes. Ook haar research is dik in orde. Dat smaakt absoluut naar meer.

Schuilplaats is echt zo'n boek waarin je nog even door wilt lezen, en waarop je je verheugt als je even niet de gelegenheid hebt om te lezen.

Minpuntje: ik vond het dat wel wat traag was, het duurde erg lang voor je echt doorkreeg wat er speelde.

Al met al ben ik blij dat ik met deze schrijfster heb kennisgemaakt, en ik heb de andere boeken van haar dan ook aan mijn bookcrossverlanglijstje toegevoegd!

Journal Entry 13 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Monday, January 27, 2014

Released 4 yrs ago (1/27/2014 UTC) at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Dit fijne boek gaat op reis naar Amersfoort, alwaar het vast warm zal worden ontvangen door Anneleis en haar dochter! Heel veel plezier met Linda, ik vond het in elk geval een aangename kennismaking met een voor mij nieuwe schrijfster. Ik ga in elk geval meer van haar lezen!

Journal Entry 14 by wingAnneleiswing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Wednesday, January 29, 2014
Het boek lag op de tafel toen ik thuis kwam. Het pakje was behoorlijk gehavend en het papier eromheen gescheurd. Gelukkig mankeert het boek niets.

We zijn nog aan het discuseren wie het boek het eerst mag gaan lezen, maar daar komen we wel uit :).

Dank je wel CC voor het opsturen en de leuke kaart. Die bracht een lach op mijn gezicht!

Journal Entry 15 by wingAnneleiswing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Thursday, April 10, 2014
Dochter Anneleis heeft afgehaakt, zij kwam niet door het boek heen, te complex denk ik.

Voor mij was dit het eerste boek dat ik van deze schrijfster gelezen heb en ik heb er van genoten. Moest me wel goed concentreren om de draad niet kwijt te raken, want het verhaal nam een paar keer een verrassende wending. En ook het einde was voor mij een verrassing, al was er wel een ding waar ik vanaf het begin goed mee zat, dat deed me dan toch weer deugd.
Zeker de moeite waard om nog eens wat van haar te lezen. Dank je wel Joanazinha dat je dit boek beschikbaar hebt gemaakt als Ringboek.

Journal Entry 16 by wingAnneleiswing at - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, April 29, 2014

Released 4 yrs ago (4/29/2014 UTC) at - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Dit boek gaat op de post naar Anyrock die er hopelijk net zo van gaat genieten als ik heb gedaan. Heel veel leesplezier!

Journal Entry 17 by Anyrock at - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Monday, May 05, 2014
Ontvangen! Bedankt voor het ringen Joanazinha en Anneleis voor het opsturen.

Journal Entry 18 by Anyrock at - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, May 14, 2014
Leest makkelijk weg en gaat toch ergens over. Spannende ontknoping.

Edit 26-5 netjes binnen gepost.

Journal Entry 19 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Friday, May 30, 2014
En het boek is weer thuis. Bedankt voor jullie reacties en Anyrock dank voor het terugsturen!.

Journal Entry 20 by wingJoanazinhawing at Van harte!, Lenteloterij -- Controlled Releases on Saturday, July 05, 2014

Released 4 yrs ago (7/6/2014 UTC) at Van harte!, Lenteloterij -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hallo vinder!
Gefeliciteerd, je hebt dit boek gevangen! Ik hoop dat je ervan zult genieten. Wil je, als je het uit hebt, hier vertellen wat je ervan vond? Daarna zou het leuk zijn als je het verder laat reizen. Je kan het aan een kennis geven om te lezen of zomaar in het wild ergens achterlaten zodat iemand anders het kan vinden, bijvoorbeeld in een restaurant, school, buiten, of ergens anders waarvan jij denkt dat er mensen komen die dit boek zouden willen lezen.
Meer Nederlandstalige informatie vind je op www.bookcrossing.nl. Veel leesplezier!

Hello! I’m glad you found this book! If you are new to BookCrossing, welcome! Please leave a journal entry letting me know this book is safe with you. You may remain anonymous. The book is yours to do with what you want, but please consider releasing the book when you are finished with it so it may continue its journey. Thanks and enjoy!

Journal Entry 21 by wingJoanazinhawing at Van harte!, Lenteloterij -- Controlled Releases on Saturday, July 05, 2014

Released 4 yrs ago (7/6/2014 UTC) at Van harte!, Lenteloterij -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hallo vinder!
Gefeliciteerd, je hebt dit boek gevangen! Ik hoop dat je ervan zult genieten. Wil je, als je het uit hebt, hier vertellen wat je ervan vond? Daarna zou het leuk zijn als je het verder laat reizen. Je kan het aan een kennis geven om te lezen of zomaar in het wild ergens achterlaten zodat iemand anders het kan vinden, bijvoorbeeld in een restaurant, school, buiten, of ergens anders waarvan jij denkt dat er mensen komen die dit boek zouden willen lezen.
Meer Nederlandstalige informatie vind je op www.bookcrossing.nl. Veel leesplezier!

Hello! I’m glad you found this book! If you are new to BookCrossing, welcome! Please leave a journal entry letting me know this book is safe with you. You may remain anonymous. The book is yours to do with what you want, but please consider releasing the book when you are finished with it so it may continue its journey. Thanks and enjoy!

Journal Entry 22 by wingJoanazinhawing at Van harte!, Lenteloterij -- Controlled Releases on Saturday, July 05, 2014

Released 4 yrs ago (7/6/2014 UTC) at Van harte!, Lenteloterij -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Via de gezelligste meeting in Nederland gaat dit boek naar smitjes, omdat zij een winnaar is/was in de lenteloterij 2014. Veel leesplezier!

Journal Entry 23 by wingsmitjeswing at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, July 06, 2014
Lijkt me een spannen boek, Joanazinha bedankt !

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.