Pumpulienkeli Anna

by Mikko Lavijärvi | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789526741208 Global Overview for this book
Registered by dotdot of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 11/18/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by dotdot from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, November 18, 2013
Heräteostos Werstaan museokaupasta Tampereelta. Kirja kertoo 1880-luvun Tampereesta. Se on tekijänsä esikoisteos, ja selailun perusteella suhtaudun siihen hiukan varautuneesti.

Takakannesta:
"Finlaysonin vanhan katuvapriikin tulipalo, patruunan nuorimman pojan salaperäinen kuolema ja Jakob Hällströmin kuolinvuoteeltaan Turkin sodasta tyttärelleen lähettämä esine; kaikki ne liittyvät Pumpulienkeli Annan tarinaan. Entisen tehtaanjohtajan ahneus ja kostonhimo kietoutuvat nuoren kutojatytön ympärille painajaiseksi. Työtoverien ystävyys tai nuoren miehen rakkaus saattavat antaa kovia kokeneelle Annalle tulevaisuuden.Mikko Lavijärven esikoisteos kertoo 1880-luvun Tampereesta. Tehdas hallitsi kaupunkia, patruuna Nottbeck hallitsi tehdasta. Kirjan taustalla on tosiasioita mutta erityisesti elävää kuvausta teollistuvan kaupungin ihmisten elämästä

Journal Entry 2 by dotdot at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 01, 2017
Tämä rikosromaani olisi hyötynyt valtavasti kunnollisesta kustannustoimittamisesta. Nyt lopputulos oli raakile. Liian monin paikoin lukija tunsi lukevansa lapsille tarkoitetun pedagogisen museoseikkailun käsikirjoitusta. Jopa kieli- ja kirjoitusvirheet alkoivat ärsyttää. Se tarkoittaa, että niitä oli liikaa.

Tarina tosiaan tuntui välillä lapselliselta, vaikka jännitystä riitti loppuun saakka. Toisaalta tarina tuntui historiallisesti uskottavalta, prologin haamuja lukuunottamatta. Miljöössä ei ollut mitään vikaa, ei myöskään Tampereen murteessa, jota tehtaan työväki puhui eikä saksan, ruotsin, englannin ja suomen sekoituksessa, jota herrasväki puhui rahvaan kanssa.

Journal Entry 3 by dotdot at Stockmann in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 08, 2017

Released 1 yr ago (3/8/2017 UTC) at Stockmann in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Satavuotiaan Suomen valtion kunniaksi päätin vapauttaa sata suomalaista kirjaa lahjaksi uusille lukijoille. Pumpulienkeli Anna on niistä 18. Noin kello 12 se jää Stockmannin keskustan tavaratalon 8. kerroksen palvelupisteeseen uutta lukijaa odottamaan.

Lista Suomen satavuotissynttärilahjakirjoistani on täällä

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.