Lenas dagbok

Registered by wingGraabeinwing of Sagene bydel, Oslo fylke Norway on 11/3/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingGraabeinwing from Sagene bydel, Oslo fylke Norway on Saturday, January 04, 2014
"Et enestående dokument som først nå er oppdaget og offentliggjort: den rørende men usentimentale dagboken til en seksten år gammel pike som overlevde beleiringen av Leningrad. I mai 1941 begynner Lena å skrive dagbok. Til å begynne med skriver hun om sine drømmer og bekymringer, sin hemmelige kjærlighet Vladimir og sine dårlige karakterer på skolen. Men etter at nazistene beleirer Leningrad gjør hennes personlige historie mer og mer plass for krigen. Snart blir dagliglivet ulidelig tungt, og i dagboken skildrer Lena sult, fortvilelse og død både rundt henne og i hennes nærmeste familie. Den 8. februar 1942 skriver Lena: "I går døde min mor. Nå er jeg alene." Dagboken slutter brått den 25. mai 1942, den dag Lena sier hun tror hun vil bli evakuert. Lenas dagbok gir et unikt innblikk i et av de mørkeste kapitlene i det 20. århundrets historie. I løpet av de nesten 900 dagene beleiringen varte anslår man at nærmere en million mennesker døde. Lena overlevde og døde i Moskva 66 år gammel. Både historikere og litteraturkritikere har hyllet utgivelsen av Lena Muchinas dagbok som en sensasjon - både som levendegjøring av historien og for den litterære kvaliteten."
En fantastisk bok. Det er lett å tenke tilbake på Anne Frank. Boka er på Anne Franks dagboks nivå. Utrolig dokumentasjon om livet under beleiringen spesielt, om også om livet i Sovjet og spesielt bylivet i Leningrad. Anbefales !

Journal Entry 2 by wingGraabeinwing at OsloS-OBCZ in Oslo Sentrum, Oslo fylke Norway on Tuesday, January 07, 2014

Released 5 yrs ago (1/8/2014 UTC) at OsloS-OBCZ in Oslo Sentrum, Oslo fylke Norway

WILD RELEASE NOTES:

Tar denne med på BC-treffet på La Baguette på Oslo S og setter den i hylla hvis ingen vil ha den.

Journal Entry 3 by Jannike at -- wild release somewhere in Oslo, Oslo fylke Norway on Thursday, January 09, 2014
Tok denne litt nølende med meg fra BookCrossing treff, er redd for at den er veldig trist, samtidig som jeg har lyst til å lese den. (har ikke begynt å lese den ennå)

Journal Entry 4 by Jannike at -- wild release somewhere in Oslo, Oslo fylke Norway on Monday, November 12, 2018
En sterk leseopplevelse, det er både forferdelig og utrolig gripende og interessant. Anbefales på det sterkeste! Jeg har lovet å gi den videre til en annen BookCrosser.

Released 4 mos ago (11/12/2018 UTC) at -- By post or by hand/ in person, RABCK , bookring/ray, Oslo fylke Norway

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Jeg gir boken videre til en annen BookCrosser som gjerne ville ha den etter meg.

Journal Entry 6 by wingAnonymousFinderwing at Frogner bydel, Oslo fylke Norway on Sunday, November 18, 2018
Ja, hva skal man si, enig i tidligere uttalelser. Så autentisk at man bare kan ta den til seg. En iakttagelse: Dostojevskij bodde i den vakre byen Leninggrad/St Petersburg. Han skrev at skjønnhet er styrke. Lena Mukhinas familie hørte til musikk-, kunst- og teaterkretser. Hun deltar sammen med "reservemoren" i arbeidet med dette under beleiringen. Det finnes også andre som beskriver at kunst og åndelig virksomhet var "livsnødvendig" under de forferdelige forholdene. https://svenska.yle.fi/artikel/2018/01/27/belagringen-av-leningrad-praglar-dagens-st-petersburg. Her en artikkel om intervju med en som også overlevde beleiringen som barn men som har skrevet om dette etterpå. Journalisten blir til sist stum, det er ikke mulig å spørre noe etter slike fortellinger. Det er bare å lytte å ta til seg. https://svenska.yle.fi/artikel/2011/05/24/900-dagar-av-svalt-i-leningrad. Jeg gir boken videre til noen som jeg tror sätter pris på å lese den. Takk for at jeg fikk den i min hånd! PS Edith Södergran som levde utenfor Petersburg til 1923 og gikk i skole der skriver i et dikt: "...utan skönhet lever människan inte en sekund! "

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.