Näin se päättyy

by Kathleen MacMahon | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingPiikuwing of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 10/21/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, October 21, 2013
(This Is How It Ends / 2012)

Bazar Kustannuksen lehdistötiedote 5.9.2013:

Näin se päättyy on irlantilainen rakkaustarina

Irlantilaisen Kathleen MacMahonin esikoisromaani Näin se päättyy kertoo kahden aikuisen rakkaustarinan keskellä lähihistoriamme myllerryksiä.

Neljääkymmentä ikävuotta lähestyvä Addie elää koiransa kanssa Dublinissa. Oma yhden naisen arkkitehtitoimisto elää hiljaiseloa; talouskriisin vuoksi töitä on vähän. Vanhenevan isän ongelmat ja sisaren perheen arki täyttävät Addien päivät. Hiljaiseloa piristävät kävelyt rannalla ja uiminen jäätävässä meressä.

Amerikkalainen Bruno on jäänyt työttömäksi pankkiirin työstään Lehman Brothersilta. Uudelleen työllistyminen näyttää vaikealta, ja niin viisikymppinen mies matkustaa Irlantiin tutkimaan sukujuuriaan.

Näin se päättyy sijoittuu vuoden 2008 syksyyn ja talveen Dublinissa. Addien ja Brunon tarina käsittelee paitsi kahden aikuisen välistä odottamatonta rakkautta, myös vakavia teemoja, kuten vanhenemista. Näin se päättyy on tarina pelosta ja toivosta, perheistä ja rakkaudesta.

Dublinissa asuva Kathleen MacMahon on ammatiltaan toimittaja ja on työskennellyt pitkään Irlannin radiossa. Näin se päättyy on MacMahonin esikoisteos. Kirja synnytti sensaation Lontoon kirjamessuilla vuonna 2011. Tiukan huutokaupan jälkeen kirjailijalle maksettiin romaanin oikeuksista 600 000 punnan ennakkomaksu. Kirjan käännösoikeudet on myyty 25 maahan. Tatler-lehti palkitsi MacMahonin Woman of the Year for Literature -palkinnolla vuonna 2012.

Englanninkielinen alkuteos: This Is How It Ends
Suomennos: Jaakko Kankaanpää

Journal Entry 2 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, October 22, 2013
Minulla oli aikamoiset ennakko-odotukset tämän kirjan suhteen, onhan jo se alaotsikkokin ”Unohtumaton rakkaustarina”. Kirja on kuulemma ollut sensaatio Lontoon Kirjamessuilla, ja lukemattomat kustantajat ovat suorastaan tapelleet sen kustannusoikeuksista. No, mainos on tietysti valttia, mutta ehkä juuri sen vuoksi tämä kirja oli hienoinen pettymys.

Kirjan päähenkilöt ovat Bruno, Lehman Brothersin konkurssissa potkut saanut pankkiiri, ja Addie, nelikymppinen arkkitehti jonka toimistolla on alkanut mennä huonosti. Heidän tapaamisensa on ennalta-arvattava kuin Harlekiini-romaanissa. Alun jälkeen MacMahon marssittaa näytille suuren määrän sivuhenkilöitä. Jotkut heistä saavat tärkeämmän roolin kuten Addien sietämätön lääkäri-isä, jotkut tuntuvat vain vilahtavan ohi jostain takavasemmalta. Maailmanpolitiikkaakin sivutaan, samoin pop-musiikkia, mutta lukija jätetään jotenkin ”nälkäiseksi”; ainakin minä olisin toivonut sekä henkilöhahmoihin että teemoihin lisää syvyyttä. Ja mitä ihmettä säärikarvojaan nyppivä vaihto-oppilas teki koko kirjassa?

Kirjan näyttämönä ovat Irlannin maisemat ja meri. Tunnelma on syksyisen kirpeä ja siniharmaa. Lukija odottaa jännittyneenä mikä on se joka loppuu, ja tätä odotusta ruokitaan pitkin matkaa. Loppujen lopuksi surullisesta lopusta tuli kuitenkin kaunis ja toivoa täynnä oleva tarina. Siitä pidin – ja myös siitä että päähenkilöt olivat tavallisia keski-ikäisiä ihmisiä virheineen ja pikku omituisuuksineen, eivätkä täydellisen kauniita ja menestyviä kolmikymppisiä… Tuuliset rannat ja viileät uimaretket suorastaan nostattivat ihon kananlihalle (oikein hyvällä tavalla!), mutta olihan koko kirja kaiken kaikkiaan hiukan makeaa hattaraa kuitenkin.

Tämä on ennakkokappale, varmaankin (toivottavasti) kirjoitusvirheet on korjattu lopulliseen versioon. Ja eikös muuten Ulysses ole suomeksi Odysseus???


Journal Entry 3 by He_Ri at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, October 26, 2013
Miitistä otin tämänkin mukaani.

Journal Entry 4 by He_Ri at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, June 02, 2018
Kelpo luettavaa, vaikkakin osittain aika höttöistä. Olisin kaivannut tarinaan tiivistämistä: ajoittain tuntui, ettei tarina etene. Sivuhenkilöiden suuri määrä aiheutti sen, etten varsinkaan aluksi pysynyt kärryillä, kuka on kenenkin täti.

Journal Entry 5 by He_Ri at Ranta-Kerttu in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, July 21, 2018

Released 11 mos ago (7/21/2018 UTC) at Ranta-Kerttu in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Miittiin tarjolle.

Released 11 mos ago (7/25/2018 UTC) at Antikvariaatti Omituiset opukset in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja odottaa uusia lukijoita Omituisten BC-hyllyssä!

Journal Entry 7 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, November 17, 2018
Napattu Omituisista, jatkaa matkaansa muualle...

Journal Entry 8 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, January 17, 2019

Released 5 mos ago (1/17/2019 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistayllärinä liikkeelle!

Journal Entry 9 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 12, 2019
Kuriiri kuittaa ja siirtää kirjan jatkokuriirille huomisessa myöhäisillan Dixi-miitissä :)

Journal Entry 10 by justiina_81 at Tuusula, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 28, 2019
Kiitos toivelistakirjasta. Saapa nähdä mitä tykkään tästä.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.