Linnunaivot

by Johanna Sinisalo | Literature & Fiction |
ISBN: 9789518511772 Global Overview for this book
Registered by ruzena on 10/7/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by ruzena on Monday, October 07, 2013
Teos 2008. 331 s.

Heidi ja Jyrki lähtevät lyhyen tuttavuuden varoitusajalla vaeltamaan Uuteen-Seelantiin ja Australiaan Tasmaniaan.
Vaikka patikointi oli raskasta - tai siis kertomukseen tietysti valikoituvat vaikeudet ja muut erikoisuudet -, tykkäsin kovasti lukea tätä kirjaa. Vaelluksen vaiheissa toistuvat monet rutiinitkaan eivät pitkästyttäneet, kun tekstissä vaihteli Heidin ja Jyrkin eloisa päiväkirjanomainen kerronta.

Sinisalo ujutti kirjaan muutamankin oheisnäkökulman. Jyrki oli vaativa ympäristöfriikki, joka aluksi suhtautui Heidiin alentuvasti kuin johonkin lemmikkiin, mutta Jyrkin suulla kirjailija sai mukaan painokasta ympäristötietoa. Keat esittäytyivät, ja ihmisen saarille tuomat ekosysteemiä sekoittavat lajit saivat käsittelynsä. Joseph Conradin Pimeyden sydämestä pyydystetyt osioiden mottotekstit toivat oman sävynsä kerrontaan. Mukana hiippaili vielä Heidin koti-Suomessa rötöstelevä hulttioveli, jonka rooli tässä tarinassa tuotti hiukan päänvaivaa.

Jossain puolen kirjan maissa vilkaisin Googlen kuvahaulla, millaisia näiden vaellusreittien maisemat ovat. Mutta sitten vain luin. Patikkamatka välittyi hyvin tekstistäkin, kun kuvauksessa oli vahva koetun tuntu. Heidin ja Jyrkin suhdekin kulki luontevasti, eli kompuroi ja kehittyi.

-ruzena

Journal Entry 2 by ruzena at Wishlist RABCK, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Monday, October 24, 2016

Released 3 yrs ago (10/24/2016 UTC) at Wishlist RABCK, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Posti vie muun muassa.

Journal Entry 3 by katiko at Puumala, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Saturday, November 05, 2016
Yllätyksenä vpk-valintojen kanssa saapui toivelistakirja! Lämpimät kiitokset ruzena!

Journal Entry 4 by katiko at Puumala, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Monday, May 01, 2017
Tykkäsin Sinisalon kirjasta Ennen päivänlaskua ei voi, ja siksi minua kiinnosti kirjailijan muutkin teokset. Kirjoitustyyli vastasi odotuksiani ja teki lukukokemuksesta mukavan. Jyrki ja Heidi olivat hyvin eri tyyppisesti asioihin suhtautuvia henkilöitä ja kirjassa molempien näkökulmat tulivat loistavasti esiin. Kursiivikappaleet hämmensivät minua pitkin kirjaa, mutta lopuksi ne istuivat kokonaisuuteen hyvin ja toivat lisäulottuvuuden tarinaan. Pimeyden sydän -lainaukset eivät tuoneet ahaa-elämyksiä sen paremmin, teksti oli jotenkin liian runollista minulle.

Kokonaisuutena kirja oli kiehtova ja tulen hakemaan käsiini vastakin Sinisalon teoksia.

Lukuhaasteet täyttyvät mukavasti tällä, sillä saan sen merkittyä kaikkiin kolmeen meneillään olevaan haasteeseen:
*Helmet 2017 (kohta 6. Kirjassa on monta kertojaa)
*Suomalainen lukuhaaste
*Aakkoshaaste (L)

Journal Entry 5 by katiko at Imatra, Etelä-Karjala / Södra Karelen Finland on Sunday, July 15, 2018

Released 2 yrs ago (7/16/2018 UTC) at Imatra, Etelä-Karjala / Södra Karelen Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Imatran miittiin tarjolle!

Journal Entry 6 by LiskoMiettinen at Lappeenranta, Etelä-Karjala / Södra Karelen Finland on Monday, July 16, 2018
Otin tämän nyt, kun ajattelin jos Kotkan miittiin veisin.

Suosittelin myös äidilleni luettavaksi. Saa nähdä kerkeekö lukea ennen sitä miittiä. :D

edit. edit. Tarjolle Kotkan kesäpäiville 11.8.2018. (äiti ei lue tämmösiä)

Journal Entry 7 by wingbookwormesswing at Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Saturday, August 11, 2018
Nappasin kirjan minulle jääneiden ylijäämien kassista. Mielenkiintoinen, todella. En ole ennen lukenut Sinisaloa, tässä oli jotain joka sai heti päättämään että hyllyyn.

Journal Entry 8 by wingbookwormesswing at Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Thursday, August 15, 2019
Tykkäsin kirjasta todella, todella paljon. Niin paljon, että lopulta luin sen yhdessä päivässä.

Jyrkin ja Heidin tarinaa kuljetettiin hienosti, ajassa hyppiminen ei häirinnyt minua vaan toi pikkuhiljaa lisäsyvyyttä kirjaan. Patikointikokemukset olivat todella mielenkiintoisia, on jotenkin niin kiehtova, mutta samalla hurja ajatus antautua täysin luonnon ja olosuhteiden armolle. Teoksessa käsitellyt ympäristöön, luonnonsuojeluun ja faunaan liittyvä tieto antoi pohdittavaa, ympäristöteema oli ujutettu mukaan vaivihkaisesti ja taidokkaasti.

Heidin ja Jyrkin matkan edetessä Jyrki alkoi hieman ärsyttämään minua, hänestä tuli hieman kaikkitietävä ja Heidiä kohtaan holhoava. Pitkin kirjaa ihmettelin kursiivilla kirjoitettujen kolmannen äänen tarkoitusta. Loppu oli hieman hämmentävä, kolmas äänikin sai paikkansa, se jätti minun mieleeni avoimia kysymyksiä. En taida heti unohtaa lukemaani.

Kiitos kokemuksesta!

EDIT: NYT mie hoksasin tuon otsikon ja tarinan välisen yhteyden!!! :D

Journal Entry 9 by wingbookwormesswing at Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Friday, August 16, 2019

Released 1 yr ago (8/18/2019 UTC) at Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Mansikkainen nappaus kuriirikyydissä. Lukuiloa!

******************
Onnea, olet löytänyt vapauttamani kirjan! Se on nyt sinun - voit pitää sen, antaa tuttavallesi tai vapauttaa edelleen. Kiitos kun ilmoitit löytäneesi kirjan! Mikäli haluat, olet tervetullut liittymään Bookcrossing.comiin. :)

Congratulations, you've found a book I've released in the wild. It's yours now - you can keep it, give to someone you know or release it back in the wild. Thank you for letting me know you've found it! If you want, you're welcome to join Bookcrossing.com. :)

Journal Entry 10 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, August 20, 2019
Mielenkiintoinen mansikka paljastui pussukasta. Ja HelMet-haastesta löytyy tällä oikein sopiva vapaa kohta. Kiitos myös kuriirille!

Journal Entry 11 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, October 01, 2019
Aluksi en ihan päässyt tarinaan sisään, mutta aika pian tarina tavallaan vie mukanaan. Jyrki ja Heidi olivat kovin erilaisia, mikä toi hyvin jännitettä tarinaan. Jyrki kyllä rupesi pikkuhiljaa ärsyttämään kaikkitietävällä asenteellaan ja oman erinomaisuutensa korostamisella. Hän halveksi "turisteja", jotka lentävät paikalle, kantavat kaikkea hänen mielestään turhaa, eivät osaa kunnoittaa luontoa ja ovat paikalla vain voidakseen sanoa olleensa jossain eksoottisessa paikassa. Luonnon näkökulmasta Jyrki on ihan yhtä lailla tunkeilija, ympäristöön kuulumaton tekijä, vaikka hän yrittäisikin minimoida jalanjälkensä, jonka koskemattomaan luontoon jättää. Se jälki kuitenkin jää, olkoon sitten kuinka minimaalinen tahansa. Jyrkikin tyydytti omaa haluaan saavuttaa jotain vaikeaa, erikoista, hänelle helpot vaellusreitit olivat vastenmielisiä. Heidissä miellytti loppupuolen pieni kapinallinen, vaikka hänen toimintansa ympräristön kannalta olikin kyseenalaista. Huoli ihmisen vaikutuksesta ympäristöön ja ilmaston muuttumiseen kulki mukava yllättävän hyvin, Sinisalo ei ruvennut saarnaamaan. Sen sijaan kolmannen henkilön. olettaisin hänen olleen Heidin vinksahtanut veli, osuudet jäivät ainakin minulle täysin irrallisiksi, en pystynyt liittämään niitä muuhun tarinaan. Loppu taas oli sellainen, joka ärsyttää suunnattomasti minua; en halua epämääräisiä, avoimia loppuja, haluan, että kirjailija tuo tarinansa päätökseen. Jotenkin kiehtoisi lähteä vaeltamaan jonnekin, mutta minulle riittäisi joku helppo reitti.

Journal Entry 12 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, September 24, 2020

Released 3 wks ago (9/24/2020 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja jatkoi matkaansa seuraavalle lukijalle.

Journal Entry 13 by Paulanni at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, September 27, 2020
Nyt oli minun vuoroni napata tämä mansikkapussukasta, kiitos em64! Johanna Sinisaloa en olekaan lukenut aikaisemmin, joten mielenkiinnolla odotan tutustumistamme.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.