Pitkä paahteinen polku

by Miriam Khan | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingFlower78wing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 9/13/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingFlower78wing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, September 13, 2013
"Eräänä sateisena talviyönä suomalainen Miriam istuu pakistanilaisen ystävänsä Bangash Khanin kanssa autossa Dubaissa ja syö voileipää. Juuri kun Miriam saa viimeisen palan nielaistua, auton ovi riuhtaistaan auki. Paikallinen poliisi pidättää parin, vie heidät poliisiasemalle ja pikaisen kuulustelun jälkeen vankilaan. Miriamin kuukausia kestävä painajainen on alkanut.
Bangashia ja Miriamia syytetään moraalittomasta käytöksestä julkisella paikalla ja yhä uusissa kuulusteluissa Miriamin halutaan jopa myöntävän syyllistyneensä prostituutioon. Viattomasta ruokahetkestä käynnistyneen uskomattoman tapahtumaketjun aikana Miriam joutuu kohtaamaan viranomaisten mielivaltaa, turhauttavia viivytyksiä ja jatkuvaa epätietoisuutta omasta kohtalostaan.
Pitkään paahteiseen polkuun Miriam Khan on huolellisesti kirjannut kolmen vuoden takaisten tapahtumien jokaisen ahdistavan käänteen, ristiriitaiset tunteensa, arabikulttuurin vieraat tavat mutta myös epätavallisen rakkaustarinan, jolla oli hätkähdyttävä alku ja joka yhdisti kaksi erilaista ihmistä mitä omalaatuisimmalla tavalla."

Journal Entry 2 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, August 13, 2021
Kiitos Louhintahaasteen, tulihan vihdoinkin luettua tämä kirja. Tämä on ollut kirjahyllyssäni odottamassa vuoroaan jo vuosia ennen kuin olen rekisteröinyt sen tänne. Todennäköisesti ostin tämän kirjan vuonna 2007.

Mielenkiintoinen tositarina. Päällimmäisenä minulle jäi tästä kirjasta mieleen toivottomuus. Vaikka Miriam kertoi totuuden, sitä ei uskottu, vaan kehotettiin tunnustamaan sellaista mitä ei ollut tapahtunut. Myös asioiden käsittely eteni todella hitaasti ja vaivalloisesti eikä ikinä tiennyt mitä tuleman piti. Tätä lukiessani tulin myös vihaiseksi. Ihan uskomatonta toimintaa, miten tällaista voi edes tapahtua? Kirjassa kerrotaan myös Miriamin ja Bangashin suhteen kehittymisestä avioliittoon asti. Olisipa mielenkiintoista tietää, että mitä heille kuuluu nykyään (kirja on jo aika vanha, julkaistu vuonna 1999).

Matkustan ympäri maailma -haasteeseen tästä saan Arabiemiirikunnat. Olimme Dubaissa viikon lomamatkalla muistaakseni vuonna 2007. Olipahan erikoinen lomakohde. Piti tarkkaan miettiä miten pukeutuu. Oli pilvenpiirtäjiä, hienoja ostoskeskuksia (joissa yhdessä oli sisällä laskettelukeskus) ja ainakin tuolloin melkeinpä ainoa tapa liikkua siellä oli taksi, jos ei busseilla halunnut mennä. Dubai ei ole kävelijöiden kaupunki. Siellä on nyt tullut käytyä ja totesin, ettei välttämättä tarvitse toista kertaa mennä.


Journal Entry 3 by wingFlower78wing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, September 12, 2022

Released 4 mos ago (9/13/2022 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

lii5a saa tämän toivomansa kirjan miitissä. Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 4 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 13, 2022
Kiitos kirjoista!

Journal Entry 5 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, November 24, 2022
Kiinnostava kertomus Dubaista, toisenlaisesta kulttuurista.
Nainen ja mies syövät autossa parkkipaikalla ja heitä epäillään prostituutiosta. Paikoitellen kertomusta on vaikea edes uskoa todeksi, vaikka toki samankaltaisia tapahtumia on kerrottu muistakin muslimimaista.

Luin tätä kirjaa syys-lokakuussa uuden työn, asunnon etsimisen, pakkaamisen ja muuton keskellä hitaasti, jotakuinkin luku kerrallaan parin päivän välein. Näköjään olen myös unohtanut kirjoittaa tänne journaalin, joten teen sen nyt yli kuukautta myöhemmin. Edelleen on mielessä kirjan tunnelma. Toivottavasti ei kenenkään tarvitsisi kokea vastaavaa kuin tässä kirjassa.

Journal Entry 6 by lii5a at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, November 30, 2022

Released 2 mos ago (11/30/2022 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Keravan miittiin tarjolle!

Journal Entry 7 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, December 1, 2022
Kiitos kirjasta, kiltit kierrättäjät!
Tämä on mielenkiintoinen siksikin, että serkkuni sukunimi on myös Khan. Se on hyvin yleinen nimi. Serkun mies oli alkujaan afgaani, mutta vanhemmat asuivat Pakistanissa, jonne serkun perhe kolmine lapsineen teki hyvin mieleenpainuvan matkan pikkuautolla sukua tervehtimään. Varmaan heille jäi mieleen joulumatka Suomeenkin. He asuivat Ruotsissa. Lapset olivat vielä aika pieniä, kun perhe tuli laivalla Suomeen serkun kotiin joulunviettoon 1980-luvulla. Satamassa perheenisä Khan napattiin poliisin suojiin tutkittavaksi. En muista pääsikö hän ollenkaan käymään vaimonsa kotona. Hänhän oli tietysti ulkonäöltään hyvin epäillyttävän näköinen eli helppo poimittava. Serkun äiti kirjoitti Hesariin hyvin tuohtuneen kannanoton. Joulu oli kuitenkin pilalla.

Journal Entry 8 by wingAnneliswing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, January 15, 2023

Released 2 wks ago (1/15/2023 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kampin miittiin mukaan lähtee tämä kirja.
Mukavia lukuhetkiä!

Released 2 wks ago (1/15/2023 UTC) at -- Kampin terminaalin kierrätyshylly in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Annelis lähti miitistä vauhdilla, vein hänen loput kirjansa Kampin kierrätyshyllyyn.
On varmaan mielenkiintoinen tarina, mutta tulen vaan niin vihaiseksi muslimien tavasta kyykyttää, kiduttaa ja tappaa muita uskonnon varjolla, että en voi lukea näitä.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.