Σε τι χρησιμεύει η αλήθεια;

by Pascal Engel, Richard Rorty | Philosophy | This book has not been rated.
ISBN: 9789604352852 Global Overview for this book
Registered by aris1 of Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on 9/8/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by aris1 from Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Friday, September 20, 2013
[Μια προ-αριθμημένη ετικέτα χρησιμοποιήθηκε για την καταχώρηση αυτού του βιβλίου. Δεν έχουν δωθεί πρόσθετα σχόλια.]

Journal Entry 2 by miss_mitsos from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, September 20, 2013
Από το οπισθόφυλλο:
Σχετικισμός, σκεπτικισμός, δογματισμός... αυτά τα προβλήματα ανέκαθεν στοίχειωναν τους φιλοσόφους που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν το ζήτημα της αλήθειας. Στο παρόν βιβλίο συζητούν αφενός ο Ρίτσαρντ Ρόρτυ, Αμερικανός φιλόσοφος που, ενώ εντάσσεται στις σχολές της αναλυτικής φιλοσοφίας και του πραγματισμού, κατά παράδοξο τρόπο, αναλαμβάνει την υπεράσπιση του έργου συγγραφέων όπως ο Χάιντεγκερ, ο Φουκώ και ο Ντεριντά. Και αφετέρου ο Πασκάλ Ενζέλ, Γάλλος φιλόσοφος, ο οποίος, αντιτιθέμενος στην κυρίαρχη τάση της φιλοσοφίας της πατρίδας του, ακολουθεί με συνέπεια τις μεθόδους της αναλυτικής φιλοσοφίας.
Το αντικείμενο της αντιπαράθεσης των δύο φιλοσόφων είναι άκρως ενδιαφέρον και κρίσιμο:
Τι είναι η αλήθεια; Ποια αξία μπορούμε να της αναγνωρίσουμε ή να της αποδώσουμε; Σε τι λοιπόν χρησιμεύει η αλήθεια;Από μία κούτα με βιβλία του aris1

Το βιβλιαράκι αυτό απελευθερώθηκε στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζωγράφου στην παρουσίαση του πρώτου γραμμένου για το Bookcrossing θεατρικού έργου του Δημήτρη Αλεξίου, "Άσε κάτω το βιβλίο!" από την ομάδα θεάτρου "Ζω" του Δήμου Ζωγράφου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κρασαδάκη. Το έργο γράφτηκε με αφορμή το 8o Θαλασσινό Συνέδριο Bookcrossing της Σκύρου, 28- 30/6/2013 και πρωτοπαρουσιάστηκε σε αυτό.

Image Hosted by ImageShack.us

Ελπίζουμε να απολαύσατε την παράσταση!


~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!

Για τα κάλαντα

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.