Λέσχη Σέρλοκ Χολμς

Registered by panost of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 9/3/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by panost from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, September 03, 2013
Δεκέμβριος 1893. Οι φανατικοί αναγνώστες του λονδρέζικου περιοδικού Strand ανακαλύπτουν με τρόμο ότι ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ σκότωσε τον Σέρλοκ Χολμς - το δημιούργημά του - στην τελευταία του περιπέτεια. Αγανακτισμένοι, περικυκλώνουν το σπίτι του συγγραφέα απαιτώντας εξηγήσεις. Eκείνος κρατά σιγή ιχθύος. Οχτώ χρόνια αργότερα ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ επαναφέρει στη δράση τον ήρωά του.
Τι συνέβη στο μεταξύ; Τι τον έκανε να αλλάξει γνώμη;
Ο συγγραφέας σιωπά ξανά.
Μετά το θάνατο του Άρθουρ Kόναν Nτόιλ, εξαφανίζεται το ημερολόγιό του, το οποίο θα μπορούσε ίσως να δώσει λύση στο μυστήριο.

Ιανουάριος 2010. Ο Χάρολντ Γουάιτ γίνεται μέλος του Στρατού των Ατάκτων της Οδού Μπέικερ, της σημαντικότερης λέσχης αναγνωστών των περιπετειών του Σέρλοκ Χολμς, χωρίς να υποψιάζεται ότι πολύ σύντομα θα εμπλακεί σ΄ ένα ανελέητο κυνήγι θησαυρού με έπαθλο το Γκράαλ των φανατικών θαυμαστών του Σέρλοκ Χολμς - το χαμένο ημερολόγιο του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

Η υπόθεση περιπλέκεται όταν βρίσκεται δολοφονημένος ο άνθρωπος που θεωρείται αυθεντία παγκοσμίως στο έργο του συγγραφέα. Με ποιο τρόπο μπορεί άραγε να συνδέεται η δολοφονία του με το χαμένο ημερολόγιο του Ντόιλ;
χρησιμοποιώντας μεθόδους εμπνευσμένες από τις εκατοντάδες αστυνομικές ιστορίες που έχει διαβάσει, ο Χάρολντ Γουάιτ θα προσπαθήσει να φτάσει πρώτος στο ημερολόγιο και να ανακαλύψει τον δολοφόνο.

Με μια αφήγηση που πηγαινοέρχεται ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, ανάμεσα στο Λονδίνο του ύστερου 19ου αιώνα και στη Νέα Υόρκη του 20ού, η "Λέσχη Σέρλοκ Χολμς" είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα μυστηρίου που αποδίδει φόρο τιμής στον Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και στον διασημότερο ήρωα στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας, τον Σέρλοκ Xολμς.

feltre
elenaiah
taxidiarikopouli
valia32
nebula7
tiffany1972
maltrebus

Journal Entry 2 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, September 03, 2013
Το καταφχαριστήθηκα. Δύο παράλληλες ισοτρίες μυστηρίου τότε και τώρα, αληθινή διατριβή στον Σέρλοκ Χολμς, κείμενο που σέβεται και τον αναγνώστη και τον λογοτεχνικό ήρωα που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης κι όλα αυτά είναι το πρώτο έργο του συγγραφέα! Τι περιμένετε; Ανοίξτε την πρώτη σελίδα και βυθιστείτε σε αυτό το ατμοσφαιρικό βιβλίο!

Νέα Υόρκη 2010: οι Σερλόκιανς, γκρουπ παθιασμένων αναγνωστών του Σέρλοκ Χολμς, συναντιούνται σε τακτά διαστήματα, συζητούν για τα αγαπημένα τους βιβλία, κάνουν ομιλίες, αρθρογραφούν για την Επιθεώρηση της οδού Μπέικερ κλπ. Φέτος όμως τα πράγματα αλλάζουν: κάποιος Σερλόκιαν βρήκε επιτέλους το χαμένο ημερολόγιο του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, που κάλυπτε την περίοδο Νοέμβρης-Δεκέμβρης 1900. Ποιος το είχε μέρι τότε; Γιατί δε βρέθηκε νωρίτερα; Επιτέλους, τι γράφει ο μεγάλος αυτός συγγραφέας στα απομνημονεύματά του; Εξηγεί εκεί γιατί ασχολήθηκε ξανά με τον Σέρλοκ Χολμς που τον είχε "σκοτώσει" στους καταρράκτες Ράιχνεμπαχ ώστε να ησυχάσει από το φάντασμά του και να επιβάλλει στον κόσμο τη συγγραφική του δεινότητα σε σημαντικότερα γραπτά, π. χ. ιστορικά δοκίμια; Ο Χάρολντ Γουάιτ, ένας από τους νεότερους Σερλόκιαν, είναι εκεί, στο συνέδριο και γεμάτος θαυμασμό για τους Σερλόκιαν και υπερηφάνια για τον εαυτό του που είναι ένας από αυτούς. Όταν ο κάτοχος του ημερολογίου αυτοκτονεί, ο Χάρολντ Γουάιτ, παρασυρμένος από τις αστυνομικές ιστορίες που διαβάζει, ξεκινάει να ανακαλύψει το χαμένο ημερολόγιο. Συμπαραστάτης του είναι η μυστηριώδης δημοσιογράφος Σάρα, με την οποία συνδέεται με ένα περίεργο δέσιμο. Μαζί ταξιδεύουν στο Λονδίνο, στο Άντερσο, στους καταρράκτες Ράιχενμπαχ και μαζί ξετυλίγουν την πιο σκοτεινή και μυστηριώδη περίοδο της ζωής του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ ως το απρόσμενο τέλος.

Λονδίνο 1900: ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ επιτέλους απαλλάσσεται από τον Σέρλοκ Χολμς και αφοσιώνεται στο γράψιμο που πάντα λάτρευε, ανενόχλητος, ήσυχος, ατάραχος. Επιστρέφει σε μια φυσιολογική οικογενειακή ζωή, που τόσο του είχε λείψει. Φίλος του στενός ο Μπραμ Στόκερ, θεατρικός επιχειρηματίας που γράφει τερατουργίες και ζηλεύει λίγο τον κολλητό του φίλο, που έχει γίνει τόσο γνωστός με τα έργα του ανά τον κόσμο ενώ ο ίδιος δε βλέπει να αναγνωρίζεται το ταλέντο του με τις δρακουλιάρικες ιστορίες (!). Μια μυστηριώδης βόμβα που εκρήγνυται στο σπίτι του Κόναν Ντόιλ τον βάζει να συναναστραφεί με τη Σκότλαντ Γιαρντ ώστε να βρει τον ένοχο. Η ξεροκεφαλιά, η ατζαμοσύνη και η ηλιθιότητα των αξιωματούχων πεισμώνουν τον συγγραφέα που αποφασίζει να βγάλει μόνος του άκρη. Τελικά ο Ντόιλ μπλέκεται σε μια σωρεία δολοφονιών αθώων κοριτσιών και αγωνίζεται να βρει τον δολοφόνο τους. Έρχεται αντιμέτωπος με τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, με τον Μπραμ Στόκερ διαπράττει ένα σωρό αδικήματα, μιας και δεν μπορεί να ανεχτεί την κωλυσιεργία των επισήμων, ώσπου στο τέλος παίρνει τον νόμο στα χέρια του κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το συγχωρέσει στον εαυτό του. Όλα αυτά τα γράφει στο τετράδιό του, το χαμένο ημερολόγιο που δεν έχει βρεθεί ποτέ ως τώρα.

Σύντομα κεφάλαια, που ξεκινούν με σχετικά αποφθέγματα είτε από τα έργα του Σέρλοκ Χολμς είτε από τα λόγια του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, γρήγορη, καταιγιστική δράση, πλήρης επίγνωση της ατμόσφαιρας, του στυλ, του περιεχομένου και των περιπετειών του λογοτέχνη και του λογοτεχνήματος. Πλοκή σφιχτή, ανατρεπτική, με πολλές εκπλήξεις στην πορεία. Μου άρεσε πολύ η μετάβαση από το γκάζι στον ηλεκτρισμό και μεταφορικά από την ατμοσφαιρικότητα της εποχής και των βιβλίων του 1900 στη σημερινή, ολοφώτιστη και πιο γρήγορη αστυνομική λογοτεχνία. Πολύ καλογραμμένο, πολύ ψαγμένο, δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Journal Entry 3 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Sunday, September 15, 2013
Εδώ είμαστε...

Journal Entry 4 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Tuesday, September 17, 2013
Καλή πλοκή, καλή γραφή, μου άρεσε η παράλληλη πορεία των δύο ιστοριών.

Journal Entry 5 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Sunday, September 22, 2013

Released 6 yrs ago (9/22/2013 UTC) at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Στην elenaiah, τη φοβερή τσαλεντζομάνα!

Journal Entry 6 by elenaiah at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Sunday, September 29, 2013
Από τη feltre με αγάπη!

Journal Entry 7 by elenaiah at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Monday, October 21, 2013

Released 6 yrs ago (10/21/2013 UTC) at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ένα πολυδιάστατο σύγχρονο σερλόκιαν βιβλίο!Ο ίδιος ο Κόναν Ντόιλ,ιστορίες μυστηρίου στο τότε και το τώρα και πρόσωπα που μπλέκονται μεταξύ τους με έναν ανάλαφρο τρόπο.Χαίρομαι που το διάβασα και πόσο χάρηκα που είναι κοινό σημείο για όλους εμάς που μας αρέσουν οι ιστορίες του Χολμς,το ότι το Λονδίνο μέσα από αυτές έχει μια άλλη χροιά.Μια ξεβαμμένη χροιά,του τέλους του προπροηγούμενου αιώνα,με τα χαμηλά φώτα και ένα πέπλο μυστηρίου.Πολύ καλή αρχή για τον συγγραφέα που είναι το πρώτο του βιβλίο,με χαρά μου θα διάβαζα και κάτι ακόμα.

Journal Entry 8 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, November 21, 2013
Πέρασα χτες βράδι και το πήρα από την elenaiah, με τη marinaiahlion να με κοιτά συνέχεια με τις χαμογελαστές ματάρες της & τη stefanaiah να στριγγλίζει από χαρά. Η alikaiah έχει μεγαλώσει αρκετά :-)))

Θα διαβαστεί σε... τρία τέρμινα :-Ρ

Journal Entry 9 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, February 23, 2014
Ένα πολύ καλογραμμένο κι ενδιαφέρον βιβλίο. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον καλό μου panost για αυτό το ιδιαίτερο "δαχτυλίδι", το οποίο στόλισε τα χεράκια μου όλη την εβδομάδα που μας πέρασε.

Συμφωνώ σε όλα με τους προηγούμενους. Μόνο θετικά σχόλια θα μπορούσε να αποσπάσει αυτό το βιβλίο.
Θα δοθεί σε 2 ώρες περίπου στη μηνιαία συνάντηση των μπουκροσίων, στα απαλά και τρυφερά φτεράκια ενός ταξιδιάρικου πουλιού... :-)

Journal Entry 10 by taxidiarikopoul at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Sunday, March 02, 2014
Το βιβλίο βρίσκεται στο πτέρωμα μου!

Journal Entry 11 by taxidiarikopoul at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Sunday, March 23, 2014
Διαβάστηκε πολύ γρήγορα και με απόλαυση.
Περιστρέφεται γύρω από το χαμένο ημερολόγιο του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, έναν σύγχρονο φόνο και 3 παλιότερους, την ανικανότητα των αστυνομικών δυνάμεων μιλώντας τόσο για το 1900 όσο και για το 2010, έναν εκκολαπτόμενο έρωτα, πολλές λογικές συσχετίσεις και τη δυνατή φιλία του συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς και του συγγραφέα του Δράκουλα.
Μεταφέρθηκα ευκολότερα στο Λονδίνο του Κόναν Ντόυλ με τις θαμπές λάμπες γκαζιού που επέτειναν την ομίχλη της πόλης παρά στο 2010 με το ζεύγος των serlokian αυτοσχέδιων ερευνητών.
Καλογραμμένο, με τους γρίφους και τις ανατροπές του, ασχολείται παράλληλα και με τον ψυχισμό του συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς. Έκπληξη προκαλεί το μίσος του Κόναν Ντόυλ για τον ήρωα του, Σέρλοκ Χολμς, μίσος που φαίνεται να καθοδηγείται από το ότι ο δημιουργός ξεπεράστηκε από το ίδιο το δημιούργημα του.

Journal Entry 12 by taxidiarikopoul at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, March 23, 2014

Released 6 yrs ago (3/26/2014 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Συνεχίζει προς τον επόμενο κατά την άτυπη συνάντηση στο Bliss προς αναζήτηση νέας BC zone.

Journal Entry 13 by maltrebus at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, March 30, 2014
Επιτέλους στα χέρια μου.

Journal Entry 14 by maltrebus at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, May 27, 2014
Δεν είχα χρόνο να το διαβάσω αν και το ήθελα πολύ. Το επιστρέφω για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Journal Entry 15 by maltrebus at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, May 27, 2014

Released 5 yrs ago (5/28/2014 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Στον panost.

Journal Entry 16 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, May 28, 2014
Πίσω στα χέρια μου το κρατώ για bluedot και αλεριον.

Journal Entry 17 by blue_dot at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, June 16, 2014
Το έλαβα! Ευχαριστώ πολύ.

Journal Entry 18 by blue_dot at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, July 28, 2014
Ωραίο βιβλιαράκι, ευχάριστο (παρ' όλους τους φόνους...) και ευκολοδιάβαστο. Η ιστορία του παρελθόντος με κράτησε κάπως περισσότερο, κυρίως λόγω ατμόσφαιρας. Ως φαν του πρωτότυπου Σέρλοκ, δεν μπορώ να αντισταθώ στις ομίχλες του βικτωριανού Λονδίνου.

Θα επιστραφεί στον Panost για να πάει σε όποιον άλλον το περιμένει!

Journal Entry 19 by Katerina21 at Goudi - Γουδί, Attica Greece on Thursday, March 12, 2015
Δεν πρόλαβα να το διαβάσω. Επιστροφή για τον επόμενο αναγνώστη

Journal Entry 20 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, April 03, 2015
For lena61.

Journal Entry 21 by efikasidoni at Instituto Cervantes Atenas in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, December 22, 2015

Released 4 yrs ago (12/22/2015 UTC) at Instituto Cervantes Atenas in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

~~~~~~~Καλωσήρθες στο Bookcrossing!~~~~~~~

Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο.
Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις αυτό το σχόλιο -μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!

Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου
(σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας κλπ) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ.

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ

του site για να σου εξηγήσουν ότι χρειάζεσαι να ξέρεις για το BookCrossing. Επίσης, ρίξε και μια ματιά εδώ
για να σου λυθούν οι απορίες!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.