De zelfmoordclub

by Arto Paasilinna | Literature & Fiction |
ISBN: 9789028423091 Global Overview for this book
Registered by wingHoisvolbuukskeswing of Helmond, Noord-Brabant Netherlands on 8/29/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingHoisvolbuukskeswing from Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, August 29, 2013
Enkele tientallen mannen en vrouwen hebben gereageerd op de advertentie "Heb jij zelfmoordplannen?" In een touringcar zijn ze onderweg naar het noordelijkste puntje van Finland, waar ze zich in de ijskoude zee willen storten. De absurde gebeurtenissen onderweg zetten de groep op andere gedachten, maar bij het eindpunt aangekomen wil de chauffeur kostte wat kost aan het oorspronkelijke plan vasthouden. De droevige zaken van het leven worden bij de Finse meesterverteller Arto Paasilinna literaire slapstick op hoog niveau.

Zo'n jaar of 4 geleden (goedkoop) gekocht tijdens het boekenfestijn in Eindhoven. Zelden zo'n origineel en prachtig verhaal gelezen als de zelfmoordclub! Inmiddels door veel familieleden én vrienden gelezen. Het boek mag nu de wijde wereld in!

Journal Entry 2 by wingHoisvolbuukskeswing at per post, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Friday, August 30, 2013

Released 5 yrs ago (8/30/2013 UTC) at per post, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Op weg naar Groningen voor Creative-Chaos, n.a.v. het draadje: wenslijst tikkertje tag, augustus 2013. Heel veel leesplezier met dit geweldig mooi en apart geschreven verhaal!

Tevens wordt dit boek losgelaten (lees: opgestuurd) in het kader van de sport & speluitdaging, augustus 2013, georganiseerd door Elandria:

#19: CLUB

Journal Entry 3 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Thursday, September 05, 2013
Heee, gelukkig, daar is het boek, ik werd al een beetje ongerust maar de TNT heeft kennelijk 6 dagen nodig gehad om de porto te controleren (er zat een speciale sticker op) en het alsnog vanuit Brabant naar Groningen te transporteren!!

Hoe dan ook, het is nu veilig in Alfabetstad en ik dank gulle gever Irene/Hois van harte voor deze donatie! Ik heb tot nu toe alleen de molenaar van Arto Paasilinna leren kennen, maar dat smaakte zeker naar meer!

Journal Entry 4 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Monday, December 15, 2014
Wat een heerlijk & krankzinnig verhaal. Er zijn weinig boeken waarbij ik regelmatig hardop zit te gniffelen, maar dit is er zo eentje! Mr. CC wil het ook nog graag lezen en daarna ga ik even rustig bedenken wat ik met De zelfmoordclub ga doen. Eerst de verlanglijstjes van de collega-bookcrossers maar eens bij langs speuren.

Journal Entry 5 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Thursday, March 05, 2015
Dè plek voor dit boek is natuurlijk OBCZ Scandi!!! Ik heb het tijdens een heel genoeglijke plakavond in huize Violoncellix overgedragen aan de beheerders Frakke-Per, Violoncellix en Christoffel! Veel leesplezier!!!

Journal Entry 6 by wingvioloncellixwing at on Thursday, March 05, 2015
Heel veel dank voor dit boek, creativechaos! Ik ben benieuwd naar dit boek, waarover ik al veel goeds gehoord heb. Daarna gaat het naar het Scandinavisch Dorp.

Journal Entry 7 by wingOBCZ-Scandiwing at on Thursday, March 05, 2015
Heel veel dank voor dit boek, creativechaos!

Journal Entry 8 by wingOBCZ-Scandiwing at IKEA in Groningen, Groningen Netherlands on Saturday, July 08, 2017

Released 1 yr ago (7/8/2017 UTC) at IKEA in Groningen, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Dit boek wordt vandaag tussen 13 en 14 uur losgelaten voor de boekenspeurtocht voorafgaand aan de opheffingsmeeting van OBCZ-Scandi.
We zullen de verstopplaats hier later preciezer melden.

Hallo gelukkige vinder,

Gefeliciteerd, je hebt een zwerfboek gevonden! Hopelijk vind je het een mooi iets. Je kunt het gerust weer ergens achterlaten of aan iemand anders doorgeven. In ieder geval vind ik het fijn dat je even de moeite neemt om op deze site te laten weten waar het boek uithangt! Vind je het concept van Bookcrossing ook leuk, of wil je graag dit boek blijven volgen wanneer je het weer loslaat, meld je dan (gratis) aan bij bookcrossing. Je kunt je anoniem melden.

Er is ook een ondersteunende Nederlandse website www.bookcrossing.nl waar je nog meer info kunt vinden, mocht je nog vragen hebben.

Veel leesplezier!

Journal Entry 9 by wingOBCZ-Scandiwing at IKEA in Groningen, Groningen Netherlands on Saturday, July 08, 2017

Released 1 yr ago (7/8/2017 UTC) at IKEA in Groningen, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Tussen plankjes naast de lift van het restaurant naar beneden

Journal Entry 10 by Anyrock at - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, July 08, 2017
Na enige hints gevonden tussen de snijplanken. Is mij aangeprezen als een mooi boek, dus ik ben benieuwd....

Journal Entry 11 by Anyrock at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Saturday, January 13, 2018

Released 1 yr ago (1/14/2018 UTC) at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo vinder! Dit boek heb ik hier neergelegd, speciaal voor jou. Ik hoop dat je het leuk vindt. Laat je het even weten? Dat zou ik leuk vinden.

Journal Entry 12 by wingcreativeChaoswing at on Monday, January 22, 2018

Released 1 yr ago (1/22/2018 UTC) at

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toevallig had ik mijn vriendin L. uit Amsterdam net verwend met De huilende molenaar van Art Paasilinna, een droevig en mooi sprookje. En toen zag ik De zelfmoordclub voorbij komen. Notabene een exemplaar dat ik zelf eerder heb losgelaten!
Hilarisch verhaal, en ik hoop dat L. hiervan net zo zal genieten als ik gedaan heb!

Journal Entry 13 by cavestamper at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, January 23, 2018
Heerlijke verrassingsbox met BC boeken binnen, waaronder deze. Ben benieuwd.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.