De Godmother

by Bart Middelburg | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by zijdewerkster of Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on 12/22/2003
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by zijdewerkster from Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on Monday, December 22, 2003
De criminele carrière van Thea Moear, medeoprichter van de Bruinsma-groep.

Vrouwen spelen in de top van de georganiseerde misdaad in Nederland geen enkele rol van betekenis. Alle grote bazen zijn mannen, maar er is één uitzondering op die regel: Thea Moear (1951). Midden jaren zeventig richtte zij samen met Klaas Bruinsma de criminele organisatie op, die later bekend zou komen te staan als de Bruinsma-groep - het grootste en gewelddadigste misdaadsyndicaat dat ooit actief is geweest in Nederland. Midden jaren tachtig ging zij met 'pensioen', maar zij bleef als aandeelhouder van de 'firma' wel nauw betrokken bij de organisatie. Eind 1991, na Bruinsma's liquidatie, vestigde zij zich in Latijns-Amerika.

In dit boek vertelt zij tegenover Parool-verslaggever Bart Middelburg zonder enige terughoudendheid over (onder meer) de opbouw van de Bruinsma-groep, over dagomzetten van een paar miljoen, advocaten en het regisseren van rechtszaken, over nooit opgeloste liquidaties als die van kickbokser André Brilleman en drugshandelaar Roy Adkins, witwasconstructies, corrupte ambtenaren, over de beperkte rol van vrouwen in de misdaad, en over de geruchtmakende IRT-affaire rond de criminele erven-Bruinsma. Ook legt zij uit waarom zij eind jaren negentig bereid was als 'kroongetuige' op te treden in een strafzaak tegen een voormalige lijfwacht van de 'firma', Etienne Urka: zij voelde zich door Urka beroofd van haar 'aandelen' in de organisatie. De Godmother geeft een uniek beeld van de georganiseerde misdaad van binnenuit: het is de eerste keer dat in Nederland een crimineel van zo´n hoog, leidinggevend niveau opening van zaken geeft.

Bart Middelburg schreef eerder o.a. de bestsellers De dominee. Opkomst en ondergang van mafiabaas Klaas Bruinsma en Operatie Delta. Hoe de drugsmafia het IRT opblies (i.s.m. Kurt van Es).

Journal Entry 2 by zijdewerkster from Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on Friday, April 22, 2005
Dit boek is gereserveerd voor koekiebak.

Journal Entry 3 by zijdewerkster from Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, November 20, 2005
Het heeft nou lang genoeg geduurd. Ik ga het boek waarschijnlijk nooit lezen (het staat al tijden klaar om te lezen en iedere keer pak ik iets anders), dus ga ik het vandaag opsturen naar koekiebak. Veel plezier ermee!

Journal Entry 4 by wingkoekiebakwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, November 22, 2005
Dank je wel Zijdewerkster, ik heb het boek vandaag ontvangen! Ik hoop dat ik er wél aan toekom. En als het echt de moeite waard blijkt te zijn, stuur ik het gewoon weer naar je terug...

Journal Entry 5 by wingkoekiebakwing at Giannotten (Emmapassage), op bankje in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, September 02, 2006

Released 14 yrs ago (9/2/2006 UTC) at Giannotten (Emmapassage), op bankje in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Nr.4 van de You're such an Animal Release Challenge 2006. *mot*

Journal Entry 6 by -Linde- from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Saturday, September 02, 2006
Ik vond het boek vanmiddag inderdaad in de Emmapassage in Tilburg. Ik ga vanavond beginnen met lezen.

CAUGHT IN TILBURG NOORD BRABANT THE NETHERLANDS

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.