Παραμύθια της Σκύρου: Ο καρδιογνώστης

Registered by winga1phawing of Ilioupoli, Attica Greece on 8/25/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by winga1phawing from Ilioupoli, Attica Greece on Sunday, August 25, 2013
Αφορμή για την δημιουργία αυτής της σειράς παραμυθιών ήταν το βιβλίο της Νίκης Πέρδικα "Η Σκύρος" που εκδόθηκε στην Αθήνα το 1943. Η Νίκη Πέρδικα κατέγραψε σε 2 τόμους όλες τις εκφάνσεις της παραδοσιακής ζωής της Σκύρου. Στον δεύτερο τόμο συγκαταλέγονται και τα παραμύθια του νησιού μας. Από τον δεύτερο τόμο που αριθμεί 327 σελίδες υπάρχουν ελάχιστα αντίτυπα κι αυτά σε ιδιωτικές συλλογές. Πιστεύω πως αξίζει τον κόπο τα παιδιά της Σκύρου να έρθουν σε επαφή με τα μοναδικά σκυριανά παραμύθια που μέχρι σήμερα οι περισσότεροι αγνοούσαμε την ύπαρξή τους. Στο έντυπο αυτό υπάρχουν τρία παραμύθια. Και τα τρία μπορείτε να τα διαβάσετε και στη σκυριανή διάλεκτο, όπως ακριβώς τα κατέγραψε η Νίκη Πέρδικα από τις αφηγήσεις σκυριανών γυναικών της εποχής.
(από το οπισθόφυλλο)

Το βιβλίο ήταν στην τσάντα που μου δόθηκε στο πάρτι υποδοχής (γνωστό και ως "γουέλκαμ") του 8ου ελληνικού συνεδρίου Bookcrossing στο καφέ Κάβος στη Σκύρο, ως δώρο για τη συνδιοργάνωση (με την mafaldaQ και τον ZlatkoGR) του παιχνιδιού Skyropoly.
Ευχαριστώ BCSkyros2013!

Journal Entry 2 by winga1phawing at Ilioupoli, Attica Greece on Sunday, August 25, 2013
Από λαογραφικής άποψης, καλά κάνει και υπάρχει αυτό το βιβλίο. Αλλά όχι, δεν είναι από τα παραμύθια που θα έλεγα σε οποιοδήποτε παιδί. Δεν ξέρω, ανήκει σε ένα είδος που απεχθάνομαι.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.