Toista maata

by Marjaneh Bakhtiari | | This book has not been rated.
ISBN: 9789511238836 Global Overview for this book
Registered by miumaumou of Pori, Satakunta Finland on 8/16/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by miumaumou from Pori, Satakunta Finland on Friday, August 16, 2013
Alkuteos:
Suomentaja:

Takakansi:

Kun 16-vuotias Parisa ilmoittaa haluavansa matkustaa vanhempiensa kotimaahan, isä Mehrdad ja äiti Noushin järkyttyvät. Miksi,herran tähden, Iraniin, josta he pakenivat henkensä kaupalla antaakseen tyttärilleen paremman elämän Ruotsissa? Maahan, jossa on kiellettyä kuunnella musiikkia ja jossa tyttöjä kivitetään, jos heillä on kynsilakkaa?
Mutta Teheran kutsuu. Vastahakoinen pikkusisko Baran pakotetaan seuraamaan Parisaa, jolla on missio: hän dokumentoisi kamerallaan köyhyyttä, huntuihin verhoutuneita naisia ja parrakaiden miesten uskonnollisia rituaaleja.
Kulttuurishokki on melkoinen. Serkku Negar käyttää nimeä DJ Nigga ja on coolimpi kuin yksikään ruotsalainen. Miksei kukaan kertonut, että hiphop ja ironia ovat saapuneet Teheraniin?

Täydellistä jatkoa menestysesikoiselle Mistään kotoisin: Marjaneh Bakhtiari ravistelee jälleen valloittavan tarkkanäköisesti käsityksiämme kulttuurieroista.

Kovakantinen kirjastopoisto
Otava 2010, alkuteos 2008
_______________________________________________________________________________

Olen lukenut aiemmin jo Toista maata ja pidin kirjasta (kuten pidin myös Mistään kotoisin -esikoisestakin). Joku muukin on pitänyt tuosta esikoisesta, mutta ei ole kuitenkaan lukenut tätä jatko-osaa. Sehän asia on korjattava!

Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, August 17, 2013
Mahtavuutta! Ihan paras ylläri tämä. Muiskis, Miuskis :)

Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 31, 2021
Melkoinen järkäle, mutta nopealukuinen ja viihdyttävä. Hörähtelin välillä ääneen, niin hauskasti Bakhtiari osoittelee monenlaisia ennakkoluuloja ja stereotypioita ja maahanmuuttokeskustelun hupaisuutta. Ruotsissa alun perin vuonna 2008 ilmestynyt kirja myös paljastaa hyvin, miten paljon Suomi on länsinaapuria jäljessä tässäkin keskustelussa. Meillähän pohditaan nyt sitä, mikä tässä kirjassa on keskiössä: kuka saa määritellä ketä ja miten. Paljon ajateltavaa antoi se. Mieleen jäi esimerkiksi kohta, jossa Iraniin matkustavat sisarukset kohtaavat äitinsä menneisyyden: isoäidin valokuva-albumista he löytävät naisen, joka on opiskellut, osoittanut mieltään, juhlinut ystäviensä kanssa ja elänyt kokonaisen elämän ”ennen kuin hänestä tuli maahanmuuttaja”.

Kirja on muuten tosi hyvin käännetty. Ei ole ollut Leena Peltomaalla helppo homma!

Journal Entry 4 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, September 19, 2021

Released 3 wks ago (9/19/2021 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Terveisiä lauseen mitalla!

Journal Entry 5 by wingPaulanniwing at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, September 22, 2021
Kiitos kirjasta, tulipa järkäle! En olisi ensimmäisen lauseen perusteella arvannut. Tätä en ole lukenut, mutta vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.