Τρόμος σε τρεις πράξεις

Registered by panost of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 8/16/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by panost from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, August 16, 2013
Ο ντετέκτιβ Μάικλ Όρμγουντ θεωρεί ότι θα αναλάβει μία ακόμα τυπική υπόθεση δολοφονίας όταν τον καλούν στο διαβόητο Γκρέιντι Χομς, στον τόπο του εγκλήματος. Εκεί βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν από τους πιο άγριους φόνους που έχει συναντήσει στην καριέρα του. Η Αλίσα Μονρό κείτεται στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου σε μια λίμνη αίματος, ενώ το σώμα της είναι φρικτά ακρωτηριασμένο.

Η δολοφονία είναι αρκετά συνταρακτική από μόνη της, αλλά όταν γίνεται ξεκάθαρο πως πρόκειται για την πιο πρόσφατη από μια σειρά παρόμοιων δολοφονιών, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Τζόρτζια καλείται να αναλάβει δράση, και ο Όρμγουντ είναι υποχρεωμένος να συνεργαστεί με τον ειδικό πράκτορα της Ομάδας Σύλληψης Εγκληματιών Γουίλ Τρεντ - έναν άνθρωπο που αντιπαθεί σχεδόν από ένστικτο. Στη συνέχεια, μόλις είκοσι τέσσερις ώρες μετά, ο Μάικλ θα δει όλη τη βία που αντιμετωπίζει καθημερινά να ξεσπάει στην αυλή του ίδιου του σπιτιού του.

Φαίνεται ότι το μυστήριο που καλύπτει το θάνατο της Αλίσα Μονρό είναι ανεξήγητα συνδεδεμένο με ένα παρελθόν που αρνείται να μείνει θαμμένο στο σκοτάδι...

feltre
elenaiah
taxidirikopouli
valia32
tiffany1972
nebula7

Journal Entry 2 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, August 16, 2013
Αν είστε ανυπόμονοι ΜΗ διαβάσετε την περίληψη του δεύτερου βιβλίου. Αν είστε καρδιακοί μη διαβάσετε το βιβλίο. Αν έχετε παιδιά διώχτε τα από το σπίτι μαζί με τον / τη σύζυγο γιατί δε θα το αφήσετε από τα χέρια σας. Αν επιβιβαστείτε σε λεωφορείο φροντίστε να καλύπτει μεγάλη απόσταση. Το 1ο βιβλίο της σειράς που φέρνει ανατριχίλες σε όσους το διαβάσουν και δίνει άλλη διάσταση στα μοναχικά βράδια. Έχω πάθει σοκ από τον αριθμό των ανατροπών και από τον τρόπο που τις χρησιμοποιεί η συγγραφέας. Δηλαδή δεν έχουμε ανατροπές για να έχουμε ανατροπές και να κρατήσουμε τον αναγνώστη, όχι, έχουμε ανατροπές που είναι άκρως απαραίτητες για την ιστορία, έχουμε μια ιστορία που εκπέμπει δυστυχία αλλά και χιούμορ, έχουμε μια σωστή, καλογραμμένη αστυνομική ιστορία που ξεφεύγει αρκετά από τη δομή και την πλοκή μιας κλασικής αστυνομικής ιστορίας.

Στο βιβλίο έχουμε τρία μέρη:

στο πρώτο μέρος ο ντετέκτιβ Μάικλ Όρμγουντ προσπαθεί να λύσει μια υπόθεση δολοφονημένων κοριτσιών που ο δολοφόνος τους κόβει τη γλώσσα. Γιατί; Ποιος τις σκοτώνει; Είκοσι χρόνια πριν είχε συλληφθεί ένας άντρας που είχε σκοτώσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Τώρα είναι ο ίδιος ή κάποιος που τον αντιγράφει; Παράλληλα ο Όρμγουντ, που μεταξύ άλλων πολέμησε στον πόλεμο του Κόλπου πριν γίνει αστυνομικός και μετά ντετέκτιβ, είναι παντρεμένος με ένα καθυστερημένο νοητικά παιδί. Όλα αυτά του πέφτουν βαριά και γι' αυτό ξεκίνησε καιρό πριν παράλληλη σχέση με τη χαριτωμένη γειτόνισσα. Σα να μην του φτάναν όλα αυτά στο κατόπι του έρχεται απρόσκλητος θαρρείς ο Γουίλ Τρεντ, μέλος της ειδικής ομάδας σύλληψης βίαιων εγκληματιών, έναν τομέα που συγκρότησε η Αμάντα Βάγκνερ μετά από είκοσι χρόνια εξαιρετικής πορείας στο Σώμα: "Τα μέλη που την απάρτιζαν ήταν, αυτό που λέμε, πολύ ιδιαίτερα. Σε γενικές γραμμές οι δέκα άντρες που είχε επιλέξει η Αμάντα για να εργαστούν υπό τις διαταγές της ήταν όλοι σαν τον Γουίλ, νεαροί πράκτορες που είχαν αρκετό καιρό στην υπηρεσία και είχαν αποδείξει πως δεν ταίριαζαν με τους υπόλοιπους. Οι προϊστάμενοί τους στις εκθέσεις αξιολόγησης τους είχαν χαρακτηρίσει δύσκολους αλλά ποτέ τους δεν είχαν κάνει κάτι που να δικαιολογεί επίσημη επίπληξη, πόσο μάλλον απόλυση. Αλλά ήταν καλοί στη δουλειά τους, ανήκαν σ' εκείνη την κατηγορία των ενηλίκων οι οποίοι προσπαθούσαν να διορθώσουν τις καταστάσεις που δεν μπόρεσαν να ελέγξουν ως παιδιά" (σελ. 269-270).

Στην πραγματικότητα ο Γουίλ Τρεντ μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, ζώντας την ιδιαίτερη χαρά που νιώθουν οι ανώμαλοι άντρες όταν έρχεται καινούργιο αγοράκι στην οικογένειά τους, μια οικογένεια που παρουσίασαν τέλεια για να υιοθετήσουν νέα "ερωτικά παιχνίδια". Ο Γουίλ, σημαδεμένος από ουλές, κοψίματα, καψίματα, έτρεχε με πολύ μεγάλη του χαρά πίσω στο ορφανοτροφείο και την αγαπημένη του φίλη, Άντζι, ένα εξίσου δυστυχισμένο πλάσμα, με το οποίο μεγάλωσαν μαζί. Κάποια στιγμή ήρθε και το πρώτο φιλί και η ερωτική σχέση, όμως η Άντζι δεν άντεχε να είναι τόσο ευάλωτη απέναντι σε έναν άνθρωπο που κυριολεκτικά την ήξερε πάρα πολύ καλά και γι' αυτό κατά καιρούς τον παρατούσε για οποιαδήποτε εφήμερη σχέση ήξερε πως θα την πλήγωνε. Κι ο Γουίλ δεν μπορούσε μετά να μην τη δεχτεί πίσω. Η Άντζι εργάζεται πλέον ως ντετέκτιβ στο Ηθών και ο Όρμγουντ ήταν ένας από τους άντρες που την εξαπάτησαν.

Στο δεύτερο μέρος διαβάζουμε την ιστορία από την πλευρά του καταδικασμένου για βιασμό και δολοφονία Τζόναθαν Σέλεϊ. Πώς είναι σα χαρακτήρας και νοοτροπία, ποια η οικογένειά του, γιατί κατέφυγε στα ναρκωτικά και μετά πήρε την κατιούσα, ποια η ζωή του μέσα στη φυλακή και πώς ζει μετά την αποφυλάκισή του. Η αδερφή του παράτησε την ιατρική για να γίνει δικηγόρος και ήταν η αγαπημένη του πατέρα τους, κάτι που έκανε τον πατέρα τους να την υποδεικνύει ως πρότυπο απέναντι στον άχρηστο τον γιο του, που μόνο να μπλέκει ξέρει και να κηλιδώνει το οικογενειακό τους όνομα. Η συγγραφέας δίνει πάρα πολλά στοιχεία για τον στιγματισμό των αποφυλακισμένων, για τις δύσκολες στιγμές που περνάνε ψάχνοντας για δουλειά, σπίτι και μια αξιοπρεπή νέα αρχή (όσοι τουλάχιστον έχουν μετανιώσει). Τι συμβαίνει στη ζωή λοιπόν αυτού του ανθρώπου όταν ανακαλύπτει ότι όσο ήταν στη φυλακή κάποιος πολύ δικός του άνθρωπος είχε εκμεταλλευτεί τα προσωπικά του στοιχεία και του έστηνε έναν κλοιό από τον οποίο δε θα μπορούσε να ξεφύγει; Και πόσο μεγάλο είναι το σοκ του αναγνώστη όταν ανακαλύπτει ότι η ιστορία παίρνει μια τελείως διαφορετική τροπή;

Στο τρίτο μέρος παρακολουθούμε με κομμένη ανάσα την εξέλιξη και τις συνεχείς ανατροπές αυτής της υπέροχης, αστυνομικής ιστορίας, μέσα από την οποία περνάνε πολλά κοινωνικά μηνύματα για την κατάσταση στην Ατλάντα, μια πόλη που περιλαμβάνεται σταθερά στις δέκα πιο βίαιες πόλεις της Αμερικής και στην οποία μεγάλωσε η συγγραφέας, μιας ιστορίας με πόρνες, κοινωνική ανισότητα, φυλετική προκατάληψη, βιαιοπραγίες στις φυλακές, εκμετάλλευση της ισχυρής θέσης ενός αστυνομικού για να πασάρει ναρκωτικά στις πόρνες και να τις χειρίζεται σεξουαλικά, με ανήλικα κορίτσια που βγαίνουν νωρίς στο πεζοδρόμιο ελπίζοντας για κάτι καλύτερο και βρίσκοντας τα ναρκωτικά, τους βιασμούς, την απογοήτευση.

Τελικά ο Τζόναθαν είναι αθώος; Και αν ναι, πώς θα αποδείξει την αθωότητά του; Θα τον στηρίξει επιτέλους η αδερφή του νομικά ή θα εξακολουθεί να του γυρίζει την πλάτη; Πώς θα καταφέρει να πείσει αυτός, ένας αποφυλακισμένος, την ισχυρή αστυνομική δύναμη της Ατλάντα, για την αλήθεια των λεγομένων του; Τελιά ποιος κρύβεται πραγματικά πίσω από όλη αυτήν την πλεκτάνη και γιατί; Ως ποιο σημείο φτάνει το μίσος και η εμμονή κάποιου για έναν άνθρωπο που του τον υποδεικνύουν συνέχεια και επισταμένως για πρότυπο; Πώς είναι να ζεις σε μια πόλη όπου οι καλοβαλμένες γειτονιές γειτνιάζουν με τα φτωχόσπιτα και τις εργατικές πολυκατοικίες και τα εύπορα ζευγάρια θεωρούν πως τα χρήματα και η προνομιακή κοινωνική τους θέση είναι αρκετά για να προστατέψουν τα παιδιά τους από τα ναρκωτικά αλλά δε συνειδητοποιούν πως αυτοί οι δύο παράγοντες βοηθούν τα παιδιά τους να εξσφαλίσουν απλώς καλύτερα ναρκωτικά, σε μια χώρα που δέχεται ευχαρίστως να ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για να σώσει ένα παιδί που έπεσε σε πηγάδι αλλά ούτε καν χαλαλίζει εκατό δολάρια ώστε να μπει περίφραξη στο πηγάδι; Οι κοινωνιολογικές παρατηρήσεις της συγγραφέως εγείρουν πολλές σκέψεις!

Στα μειονεκτήματα του βιβλίου η παρουσία πολλών (για τα επίπεδα των εκδόσεων Ψυχογιός) τυπογραφικών λαθών, που αφθονούν σε τέτοιο βαθμό ώστε δεν μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο.

Εξαιρετική αστυνομική ιστορία από όλες τις πλευρές. Τρέχω άμεσα να διαβάσω το δεύτερο βιβλίο!

Journal Entry 3 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Tuesday, August 20, 2013
Να το και τούτο!

Journal Entry 4 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Thursday, September 05, 2013
Έξυπνα γραμμένο, με τις ανατροπές του, κρατά το ενδιαφέρον ΄του αναγνώστη μέχρι το τέλος.

Είχα το νου μου για τα τυπογραφικά, αλλά μάλλον τα διορθώνει αυτόματα ο εγκέφαλος μου και δεν τα προσέχω. Τα μόνα που είδα ήταν στη σελ. 258 βγει (βρει), σελ. 516 άρπαγος (άπραγος) και σελ. 529 λείπει το "με".

Απορία: Κείνο το έρμο το σκυλάκι γιατί το κουβαλάει πάντα στο χέρι; Επειδή είναι μικρόσωμο νομίζει πως είναι ανίκανο να περπατήσει; Άσε κάτω το ζώο ρε άνθρωπε, να ασκηθεί και λίγο!

Αυτά είχα να πω. Πάω να αρχίσω το δεύτερο βιβλίο.

Journal Entry 5 by feltre at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece on Sunday, September 22, 2013

Released 6 yrs ago (9/22/2013 UTC) at Zografou - Ζωγράφου, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Στην elenaiah, τη φοβερή τσαλεντζομάνα!

Journal Entry 6 by elenaiah at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Thursday, November 14, 2013

Released 6 yrs ago (11/14/2013 UTC) at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Με διαφορά το καλύτερο αστυνομικό βιβλίο που διάβασα φέτος και σίγουρα στην τοπ πεντάδα με τα καλύτερα γενικότερα.
Καταπληκτικό,δεν έχεις ιδέα πώς θα εξελιχθεί η ιστορία παρακάτω,πρωτότυπο και άξιο επαίνου.
Οπωσδήποτε να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη.

Journal Entry 7 by taxidiarikopoul at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, November 15, 2013
Σε μία brainstorming συνάντηση σήμερα στο Μοναστηράκι, ήρθε το βιβλίο στα χέρια μου με πολλούς επαίνους!
Προς το παρόν το έβαλα στο ράφι ...

Journal Entry 8 by taxidiarikopoul at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece on Sunday, November 24, 2013

Released 6 yrs ago (11/24/2013 UTC) at Koukaki - Κουκάκι, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Τι να πω κι εγώ; Ότι δεν μπορούσα να το αφήσω από το χέρι μου; Ότι μου ήρθε κουτί το ταξίδι μου στο χωριό και ο βροχερός καιρός που με διευκόλυναν να το τελειώσω σε μία μέρα και να ησυχάσω;

Εντυπωσιακές οι ανατροπές του βιβλίου που δεν ήταν οι κλασσικές που περιμένεις από ένα βιβλίο του είδους. Ενσωματωμένες πλήρως στην ιστορία σε κάνουν να μένεις με ανοιχτό το στόμα. Και προσθέτουν ένα κομματάκι στο παζλ.
Για να πω όμως όλη την αλήθεια, ενώ η ιστορία κλιμακώνεται πολύ ωραία, το τέλος δεν με ικανοποίησε, δεν ήταν όπως το περίμενα, κάπως σαν να ισοπεδώθηκε. Αυτό απαραίτητα δεν είναι κακό γιατί σημαίνει ότι το βιβλίο δημιούργησε προσδοκίες, που είναι σχετικά σπάνιο για έναν αναγνώστη τη σήμερον ημέραν.

Πολλές οι αβλεψίες του κειμένου.
Αναμένω με αγωνία το επόμενο βιβλίο της συγγραφέως και με μεγάλη περιέργεια ομολογώ για το αν θα είναι αντάξιο ή καλύτερο του πρώτου.


Φεύγει για valia στη σημερινή συνάντηση.

Journal Entry 9 by valia32 at Ilioupoli - Ηλιούπολη, Attica Greece on Sunday, November 24, 2013
απο το meet up!

Journal Entry 10 by valia32 at Ilioupoli - Ηλιούπολη, Attica Greece on Saturday, January 25, 2014
απο τα καλυτερα αστυνομικα θριλερ που εχω διαβασει το συνηστω ανεπιφυλακτα!παει στην επομενη

Journal Entry 11 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, January 28, 2014
Από την Κυριακάτικη μπουκροσοσύναξη/κοπή πίτας.
Το πρώτο βιβλίο της Σλότερ - έπεται η Ρήξη. Για να δούμε...

Journal Entry 12 by TIFFANY1972 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, April 15, 2014
Καλά, μόνο εγώ χαλάστηκα από όοοοολες αυτές τις φρικιαστικές λεπτομέρειες για τον ψυχολογικό αλλά και πλειστάκις σωματικό βιασμό του ενός από τους πρωταγωνιστές, αλλά και τις αντίστοιχες λεπτομέρειες στην περιγραφή των άμοιρων νεκρών κοριτσιών και της γυναίκας;;;
Πέρα απ' αυτό (δύσκολα το πήγα παρακάτω), ωραία η πλοκή και η ανακάλυψη του διεστραμμένου δολοφόνου. Μου είχε κοπεί η ανάσα στο σημείο που η Άντζι είναι στο σπίτι του Μάικλ και προσπαθεί να μείνει ζωντανή, μέχρι να μπορέσει να τη βρει ο Γουίλ.

Θα προωθηθεί στον panost.

Journal Entry 13 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, April 25, 2014
Επεστραφη!!

Journal Entry 14 by Katerina21 at Goudi - Γουδί, Attica Greece on Sunday, April 27, 2014
Το πήρα από το meetup του Απριλίου.

Journal Entry 15 by Katerina21 at Goudi - Γουδί, Attica Greece on Tuesday, May 06, 2014
Εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα με πολλές ανατροπές και την αγωνία στα ύψη μέχρι τελευταία στιγμή.

Journal Entry 16 by Katerina21 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Saturday, May 31, 2014

Released 5 yrs ago (6/1/2014 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Στην πρώτη συνάντηση για το παγκόσιο συνέδριο, χέρι χερι στον Panost.

Journal Entry 17 by lena61 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, June 29, 2014
Eδω

Journal Entry 18 by lena61 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, July 16, 2014

Released 5 yrs ago (7/16/2014 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

ok

Journal Entry 19 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, July 17, 2014
Το βιβλίο επεστράφη. Πάει ή zasoma ή bluedot.

Journal Entry 20 by blue_dot at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, July 28, 2014
Το πήρα απο Panost. Θα διαβαστεί πολύ σύντομα.

Journal Entry 21 by panost at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, October 23, 2014
Gia zasoma.

Journal Entry 22 by elenaiah at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Friday, November 28, 2014
Από Πανούλη!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.