De sprookjes van Grimm

by Jacob Grimm | Science Fiction & Fantasy | This book has not been rated.
ISBN: 9056375288 Global Overview for this book
Registered by wingkoekiebakwing of Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on 8/13/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingkoekiebakwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, August 13, 2013
"De sprookjes van Grimm zijn niet weg te denken uit onze samenleving. Tussen de beroemde begin- en eindzinnen 'er was eens...' en 'ze leefden nog lang en gelukkig' spelen zich talloze avonturen af waarin hordes kabouters, kwaadaardige wolven, toverfeeën en boze stiefmoeders figureren. Maar bijna altijd weet het goede (hoewel soms op het nippertje) het kwade te overwinnen, en het kind kan weer gerust gaan slapen.
Wat echter ontbrak, was een uitvoering die oogt als een prentenboek; een boek waarmee kinderen niet alleen kunnen wegdromen bij de betoverende verhalen, maar waarin ook op iedere pagina een illustratie te zien is, waarbij geen twee prinsessen hetzelfde zijn en ieder sprookje zijn eigen sfeer heeft.
Zo'n uitgave is er nu: de nieuwe Grimm, waarvoor Charlotte Dematons honderden fullcolour illustraties maakte - soms paginagroot, een geheel vormend met de tekst, soms kleine miniatuurtjes die losjes door de sprookjes zijn gestrooid.
Ria van Hengel maakte een geheel nieuwe vertaling van de complete oorspronkelijke Duitse uitgave, waarbij zij erin geslaagd is de sprookjes op een heldere, toegankelijke manier te verwoorden zonder dat de rijke beeldtaal van de oorspronkelijke tekst verloren is gegaan."

Journal Entry 2 by wingkoekiebakwing at Reijshoeve in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Wednesday, January 15, 2014

Released 7 yrs ago (1/15/2014 UTC) at Reijshoeve in Tilburg, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

In de hal van de Reijshoevepassage...

#16 in de 365/365 Uitdaging 2014

Journal Entry 3 by groep7-8debron at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Monday, January 20, 2014
Ik heb het boek gevonden in de Reijshoeve en vandaag (maandag 20 -01) meegenomen naar mijn groep (groep 7/8 van basisschool De Bron in Goirle) De leerlingen mogen het boek nu lezen en dan bedenken we samen een nieuwe plek.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.