Kate Reddy - Täydellä teholla yötä päivää: Uraäidin päiväkirja

by Allison Pearson | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9511180983 Global Overview for this book
Registered by taavina of Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 7/17/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by taavina from Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, July 17, 2013
"Katen elämä sujuu mainiosti silloin kun kaikki sujuu mainiosti; kun lapset pysyvät terveinä ja vaatteet puhtaina, kun taksikuski valitsee aina nopeimman reitin ja kokoukset päättyvät ajallaan, kun vessapaperitelineet täyttyvät itsestään ja lasten kanssa vietetyltä toimintalomalta palaa levänneenä ja hyväntuulisena.
Uraäidin päiväkirja on komedia vastoinkäymisistä ja tragedia selviytymisestä - hersyvän hauska ja itkettävän tunnistettava kuvaus nykyaikaisen uraäidin normaalin sekasotkuisesta elämästä."

Englanninkielinen alkuteos I don't now how she does it, 2002
Kovakantinen, painettu 2002.
Turun kaupunginkirjaston poisto.

Journal Entry 2 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, July 30, 2018
Ärsyttävän kiireinen oli tämä uraäiti, ei juuri ehtinyt työpäivinä lapsiaan nähdä. Mietin, onko Suomessa tällaisia uraäitejä, joilla on palkattu lastenhoitaja kotona. Luultavasti on, mutta ehkei kovin paljon? Minä ainakaan en tunne/tiedä yhtään. Itse lyhensin työaikaa kun lapset olivat pieniä, kun tein 50% työtä lapset hoidettiin kotona kokonaan, hoitopaikkaa ei tarvittu. Itse asiassa huomenna (kesälomalla) teen virallisesti viimeisen päivän lyhennettyä työaikaa (30 h/vko). Sitten aloitan vuosien tauon jälkeen täyden työajan. Ei ole enää vuorotyötä eikä pieniä lapsia, joiden vuoksi vähensin töitäni.
Kirjassa sivutaan myös jonkin verran yhteiskunnallisia asioita eli lähinnä miesten ja naisten välistä tasa-arvoa ja naisen aseman muuttumista.
Kirjassa oli todella paljon kirjoitusvirheitä, mikä ärsytti. Suuri koko vähän hirvitti mutta ihan mukava luettava se oli.
Kirja muuten lähti mukaani Turusta kätköilijöiden Mega-tapahtuman aikaan 2012. Oltiin kävellen matkalla jonnekin, kun jonkun talon pihassa oli laatikossa ilmaisia kirjoja, en muista miksi. Ja tämän paksukaisen valitsin sieltä :) Sen jälkeen kirja on kyllä tullut vastaan muuallakin.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.