Kuolema savolaiseen tapaan

by Eeva Tenhunen | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9510155195 Global Overview for this book
Registered by wingsakirmowing of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 7/14/2013
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingsakirmowing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, July 14, 2013
Punasaappaisen tytön perunakuoppamurha lyö ällikällä Viinamäen kylän vääräleukaiset alkuasukkaat ja muodikkaat luontoonpalaajat.

Journal Entry 2 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, July 31, 2013

Released 5 yrs ago (7/31/2013 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Löytyi erään Kesäpäiville menijän toivelistalta, joten kirja lähtee Porin kautta uudelle lukijalle.

Journal Entry 3 by wingerpaxwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, August 18, 2013
Voi kiitos toivelistakirjastani, Sakirmo! Nämä Tenhusen kirjat ovat aina jotenkin viehättäviä ollakseen kuitenkin murhakirjoja... BC:n kautta nämäkin löysin. :) Kiitos salaperäiselle kuriirille myös!

Journal Entry 4 by wingerpaxwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, November 19, 2013
Martti ja Liisa olivatkin tuttuja jo muutamasta muusta Tenhusen kirjasta. Kirjassa oli mukava menneiden vuosien tuntu. Hyvin saattoi taas kuvitella tämänkin kirjan kyläyhteisön! Tarinan edetessä osa henkilöistä rupesi vähän ärsyttämään. Ihan viihdyttävä kirja, mutta edelleenkin Mustat kalat on mielestäni paras Tenhuselta lukemistani kirjoista.

Kiitokset vielä, Sakirmo!

Edit: lähti jonkun matkaan illan miitistä. En tiedä, kuka nappasi. Etukäteen ajattelin Paminaa seuraavaksi nappaajaksi ja Pamina oli miitissä ainakin.

Journal Entry 5 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, November 20, 2013
Nappasin miitistä. Olen lukenut kaksi Eeva Tenhusen dekkaria viimeisten kuuden vuoden aikana, joina olen pitänyt kirjaa lukemistani kirjoista. On kyllä mahdollista, että olen lukenut muitakin hänen kirjojaan joskus kauan sitten - ensimmäinen näyttää ilmestyneen jo 1964, ja joidenkin nimi tuntuu niin tutulta että luultavasti olen lukenut.

Kiitos kirjasta!

Journal Entry 6 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 07, 2017
Hups. Tämäpä on viipynyt kauan hyllyssäni.
Otin tämän mukaan Viron reissulle, mutta lopulta en lukenut oikeastaan kuin hiukan laivassa mennen tullen. Niinpä kirjan lukeminen venyi lähes viikkoon vaikka kirjassa on vain reilut 250 sivua. Ei kyllä oikein koukuttanutkaan tämä kirja lukemaan. Kyläyhteisön kuvaus oli kyllä osuvaa, mutta jotenkin en saanut kirjasta otetta - tai kirja minusta. Olen lukenut parempiakin Tenhusen kirjoja.

SIjoitin tämän Helmet-haasteessa kohtaan 45 - kirja kertoo suomalaisesta naisesta. Ehkäpä tuolla ensi sijassa tarkoitetaan elämäkertaa tai vastaavaa, mutta koska kohtaa ei ole tuon tarkemmin rajattu, käytän kohdan tähän kirjaan. Yksi kirjan keskeisistä henkilöistä on Martta, jota hänen isänäsä kasvatti talon perijäksi ja "isännäksi". Martta sai tuon ajan maaseudulla poikkeukselisesti käydä lukiota ja oli tarkoitus, että hän jatkaisi maatalous-metsätieteellisessä. Martta olisi koulutettu agronomi ja ison talon pätevä isäntä aikanaan - kunnes perheeseen syntyikin poika Martan ollessa jo lukiossa. Martan opinnot päättyivät siihen ja Martasta alettiin koulia perinteistä emäntää - pojasta tulisikin perijä ja isäntä. Varmaan aito kuvaus suomalaisesta naisesta maaseudulla, ehkä vieläkin, mutta varsinkin ennen.

Journal Entry 7 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, September 20, 2017
Nappasin kirjan mukaani illan miitistä.

Journal Entry 8 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 26, 2017
Tykkään Tenhusen dekkareista, mutta tämä ei tainnut olla sieltä parhaasta päästä. Savolaiskylä on täynnä eksentrisiä tyyppejä, mutta rikostarina ei oikein lähtenyt vetämään. Loppuratkaisu ei ollut suuri yllätys, mutta sinne pääseminen oli vähän työläs urakka.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.